Но последните 2 дни – понеже доста карах насам натам по неравни терени – случката ми се повтори няколко пъти и хванах логиката, че това става при наклон – като спра без да изключвам и после пак се опитам да потегля. При един такъв много лек наклон – бях спрял на светофара на НДК - светна зелено и не можах да отлепя – трябваше да правя 3-4 проби изключване и пак включване на скорост за да тръгна … Не е включена ръчната, нито пък auto hold и си включван на 1-ва точно …
Реших – пробвам при по-голям наклон за да потвърдя хипотезата – и по средата на изкачването от „Гешов” към „Борис III” – спрях, изкючих от скорост – и веднага включвам пак за да тръгна – да ама не – новата кола не ще. Не щя и като направи 6-7 такива проби включване-изключване… Чак се видях в чудо спрял на никакво място. Взех да пускам по малко инерция назад – пуснах назад 2 метра – после пак пробвах – и колата тръгна.
Не знам дали има връзка с другия проблем, за който писах – неизключването на включена ръчна спирачка при подаване на газ. Както и да е – вторник имам час в Еуратек за 1-вия проблем – ще кажа и за този – и да видим какво ще каже „чичо доктор”.
Обаче всичко това се случва с чисто нова кола – ужас някакъв. При миналата кола (единствената друга чисто нова, която съм си взимал) – 1-вата мизерийка се появи чак след 7-8 години от покупката – тук на 25-тия ден. Сигурно какъвто съм карък съм случил на машина, сглобявана от понеделнишки майстори махмурлии …
![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)