Историята на един "прероден" Superb III Facelift

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

Едно мога да кажа- къртиш кочината
А Жорката е ТОП!
Просто трябва да си сигурен, че ще изкърти кочината
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
pepi

Škoda Фен²

Гараж: Octavia

Мнение от pepi »

Честито и от мен. Най-накрая ти дойде акълът да не наливаш пари в оная двестахилядница. Цялата тема беше комично-трагична. Харесва ми.това,че си млад и успял човек. Със здраве да си караш новата кола. Предвид тия подготовки и процедури, помисли обаче за гараж. Тъпо ще е керамика, фолио а-у и да я оставиш пред блока
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

pepi написа: 23.05.2021, 11:13:35 помисли обаче за гараж.
как на улицата? Явор, това трябва да ти е първата работа, ако е така. Мани тея форумни облъчвания джанти, керамики - тъпотии... В София за такава кола гараж първо. Повечето от тея дето те надъхват "браво ббраво" искам да ги видя как си оставят лъскачките на улицата...нали знам как аз паркирам на майна си райна, някои от тях са и по-луди ще спре у Перник [smilie=sarcastic.gif]

Надявам се Пепи да не е доразбрал и да имаш гараж. Ако не - си карай Версото...за да не изпадаш в кризи. Мен много хора ми се смеят, че имам стар Ярис за София. Така постигам някакъв задоволителен баланс за себе си.

За справка - моята Шкода се пази макар да струва вече 25к. В един официален сервиз ми надраха лайсна и праг. Не ми се дават подробности, но за човек дето пази и това беше достатъчно да ми се скофти целия ден.

Личен съвет - не слушай само емоциите *дай коне, дай топ топ*, ами и разума.

Драскотина на новата кола боли колкото някой да ти пипне жената :)
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Е стига. Все пак говорим за 1500кг. желязо. Я си карайте новите коли и си свиркайте. Мисля, че има много по-важни неща в живота от това да хабим нерви за една кола.
Пръскаш я от каране и след 5 - 10г. Я сменяш и се радваш на новата. Всички тези излишни нерви и пари който ще наринеш по нея при все, че и плащаш Каско над 2000лв. Са си една първоначална вноска за следващата.
И всичко това е поради факта, че като тръгнеш да продаваш такъв перфектно запазен автомобил никой не оценява вложените средства и нерви.
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мнение от odo »

YYakovliev,
Кефя ти се на ентусиазна, но според мен това са пари хвърлени на вятъра още повече, че ще караш колата в София [smilie=pardon.gif]
bopkata

Шкода Новак

Гараж: Kodiaq 4х4 190 2.0 diesel DSG
Octavia 150 2.0 diesel MT

Мнение от bopkata »

Подкрепям до голяма степен и 2- те мнения над мен! :) каското ти е застраховката да не го мислиш, в София не е въпроса дали, а кога дори за дребните паркинг щети, а другото са нерви и пари на вятъра ! Извън това да пипнеш външния вид така че да те кефи разбира се [smilie=yahoo.gif]
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

Това с автокаското е малко трики. Това че имаш, не означава че ще получиш качествена бояджийска услуга. Да ти я направят хубаво а не на петниста хиена, е да не кажа мисия почти невъзможна в тия официални сервизи и подизпълнители в София и ЕТ.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

(подкрепям @kograman)
Голяма драма!
Колата още не е дошла, а се отпраха 20 страници.
За фолиото и керамиката, винаги ще има 2 страни и различни мнения и застъпници за всяко от тях.
Аз, като човек с гараж, който не си карам много колата- по 15-25хил.км на година искам да кажа.
Аз бях КАТЕГОРИЧНО против фолио.
Керамика сложих защото: Колата е черна, когато е лъсната или прашна, където и да спра, все има някой който ще мине и ще я пипне, децата ще прокарат ръчичка, друг ще гледа перлата колко е наситена. Няма оправия. Където и да съм, винаги имам някакви следи от пръсти, ръчички и тн.
Фолиото: След като ходих 2-3 пъти до Германия/Австрия и си карах мъжки по магистралите , след като имах вече следи от камъчета, реших ПО КАСКО да боядисам.
И там се почнаха неволите: Отивай до Бургас, остави я, върни се с оборотна кола.
Взех я- НЕ МИ ХАРЕСА. В Добрич ми правиха липа- 3 пъти..... Само ядове, губене на време, обикаляне и накрая.....кор!
Нищо не може да замени ЗАВОДСКАТА БОЯ.
Накрая- АЗ СИ ПЛАТИХ, не използвах каско, боядисах я при Тони (който замина за Австрия след това) , сложих ФОЛИО и вече 4та година почва- НЯМАМ ЯДОВЕ и не се занимавам.
Яд ме е, че не си направих предните калници, че бяха с керамика и трябваше да се маха. Трябваше да я махна.
Още повече, че УЛТИМЕЙТа си има гаранция 5години мисля. А и да те одерат лекичко, то е на части (реже се на плотер по колата) и ще се смени само часта от бронята , а не да се слага пак на цялата броня.
Аз съм ТВЪРДО за такива интервенции. По -лесно се мие, по-малко се цапа и повече лъщи.
А и бялото е цвят който държи на мръсотия, холограмки и тн.
Изображение
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Яворе, ти гараж ли нямаш? Айде моля във Вторник да си вземеш капарото и понеже нямаш гараж, вземи нещо между 2 и 3к не повече 😂. Ако пък ако има някаква празна ливада, модерно е едни клетки да си слагаш където искаш…
Аватар
andreev

Škoda Racer

Гараж: Škoda Octavia 4 RS, 2.0 TSI, 7DSG - Stage 3

Мнение от andreev »

За фолиото - задължително! Видяхте в мойта тема какво се беше случило. Отидох и за няколко часа я оправиха (под фолиото нямаше нищо - боята беше ОК)
...като се има предвид, че колата е в гараж. За София, и на улицата ако стои - направо цялата я фолирам [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
_v_

Škoda Фен²

Гараж: Шкода Октавия Скаут

Мнение от _v_ »

Да дам един + и аз за идеята за гараж. Такава красавица е грехота да спи на открито [smilie=sarcastic.gif] Отделно съхранението на автомобил в гараж дава спокойствие, че винаги имаш място за паркиране и тн. А и не на последно място винаги можеш да сложиш нещо, което не ти трябва у вас, но не искаш да изхвърлиш в гаража “за малко” [smilie=sarcastic.gif]
Застрахователно посредничество и правна защита - https://www.facebook.com/Обезщетение-от ... 626356002/
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Мнение от Sawyer »

Aко си човек, който държи колата му да бъде в абсолютно перфектно състояние, без нито една забележка - какъвто, доколкото виждам, е авторът на темата, това да я държиш на улицата е рецепта за скъсани нерви, особено в София

А дори да оставим настрана това, че се случват сакатлъци с други хора, има още куп фактори - слънце, градушки (особено актуална тема между май и септември - да я направи на салата някоя градушка пред блока, пък ти ходи я оправяй после "по каско", никога няма да е като от завода), замръзване и размразяване безброй пъти зимата (това не е добре за никоя пластмаса или гума, а шкодите си потропват и поскръцват още от завода, дори без това) и още, и още

Всеки преценява сам, разбира се, но аз лично такава кола без гараж - никога

YYakovliev, поздравления! Страхотен избор на автомобил!
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Тоя форум наистина масонски ще дойде. След гаража какво следва, яхта ли ще ми трябва да я возя до Тасос, да не се надере на ферибота? Сега знам, че се пишат съвети с добри намерения и чувства, ама понякога сме тотално извън контекст, когато нямаме цялата информация. Айде почти никой от форума не знае къде живея, ама Васко ти знаеш.
[smilie=punish.gif]

Няма да си обявявам адреса публично, ама който мисли, че може да ми намери гараж в района в който живея (подчертавам района, а не да вървя до съседен квартал, защото толкова изфирясал още не съм) - ще му дам тройна брокерска комисионна. Аз лично съм правил прочуване, търсил съм - няма нито един.

Хора, колата е яка, и мен много ме кефи и ще я обгрижвам с кеф, но бога ми това не е Ламбо, а Шкода Супърб. Другото, което ме напушва на смях е, че сякаш се забрави, че имах същата кола. Вярно, "мега-стара" - на цели 4 години, ама и тя беше лачена и си седеше отпред.

Та обобщено да кажа - аз лично гараж нямам и опитите ми да намеря до сега, не са били успешни. Ако някой ми вмени, че заради тая кола трябва всеки път да вървя 15+ минути пеша (да приемем че има гараж в радиус на 15 минути пеша, което също е крайно, ама крайно съмнително), за да се прибера у нас или да я взема - вече и аз ще приема, че съм за освидетелстване.
Последно промяна от YYakovliev на 24.05.2021, 17:31:16, променено общо 2 пъти.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
Цецо Тодоров

Škoda Фен

Гараж: Skoda Karoq MY25 1.5TSI 150hp 7DSG

Мнение от Цецо Тодоров »

YYakovliev написа: 23.05.2021, 09:40:36 Започвам лека предварителна подготовка за след получаване на автомобила. Вчера се разходих до Герман, където се видях и запознах с Жоро от GK Auto Detailing.
За второ мнение(което според мен никога нее излишно), относно фолиране и керамика може да се погледне работата на DMP Folio
ж.к Дружба 1 бул Искърско шосе 13до серивз Сеат).
Имам приятели,супер педантични, колкото вас,
г-н Яковлиев, и са останали очаровани от работата им.
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

Явор, ти си решаваш какви са ти приоритетите и кой да слушаш. Мисля, че колегите споделят с добри чувства.

offtopic : забелязвам колеги дето го удрят на подигравка и си мислят, че изглеждат по-"яки" и "готини" и "по-ги-разбират нещата" във форума. Същите много използват тая емотикона [smilie=sarcastic.gif]. Седите малко смирени - има различни гледни точки, не сте само вие и мирогледа ви в тоя свят.
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”