Чукащ звук от табло / двигател 2.0TDI 190 DSG6
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
philipz
- Гараж: Superb 3 2.0 TDI 190 DSG6 4X4 L&K
Здравейте Колеги ,
От известно време чувам лек чукащ звук идвайки от двигателя , подавайки леко газ
Звука почти изчезва при пускането на климатика .
Също така доста намаля ако насоча въздуха само в прозореца или в краката ( да не е в централния въздуховод ) .
Предишния път накарах еура тек дружба да проверят дюзите , казаха че са идеални .
Има ли някой тук във форума , който да ми съдейства еура тек да ме приемат насериозно ,тъй като явно не ме .
Колата е 2.0TDI 190 DSG6 4x4 LK на 75 000 км .
Винаги е зареждана от омв или еко или газпром .
Не знам дали е от дюзите , но логиката ми е че щом се появява при леко подаване на газ , и щом изчезва почти при пускане на климатик ( променят се горивните стойности) , би трябвало да е от горивната система.
Моля ви за съдействие , тъй като вече е притеснително .
Благодаря .
От известно време чувам лек чукащ звук идвайки от двигателя , подавайки леко газ
Звука почти изчезва при пускането на климатика .
Също така доста намаля ако насоча въздуха само в прозореца или в краката ( да не е в централния въздуховод ) .
Предишния път накарах еура тек дружба да проверят дюзите , казаха че са идеални .
Има ли някой тук във форума , който да ми съдейства еура тек да ме приемат насериозно ,тъй като явно не ме .
Колата е 2.0TDI 190 DSG6 4x4 LK на 75 000 км .
Винаги е зареждана от омв или еко или газпром .
Не знам дали е от дюзите , но логиката ми е че щом се появява при леко подаване на газ , и щом изчезва почти при пускане на климатик ( променят се горивните стойности) , би трябвало да е от горивната система.
Моля ви за съдействие , тъй като вече е притеснително .
Благодаря .
-
kograman
Да не са гориво приводите които се намират зад жабката? Защото си страдат от тях, и се чува точно това.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
-
philipz
За първи път чувам за този проблем .
Може ли повече разяснения, и има ли решение за да им наблегна като отида на еура тек ?
Благодаря.
Може ли повече разяснения, и има ли решение за да им наблегна като отида на еура тек ?
Благодаря.
-
Sec8200
- Гараж: под наем
philipz, има резонанс около 2000 оборота при отпускане на газта се усеща най-отчетливо.
Човек може да го обърка,че идва откъм джабката.
Така горе долу се чувя, ако са горивопроводите...
Човек може да го обърка,че идва откъм джабката.
Така горе долу се чувя, ако са горивопроводите...
-
philipz
При мен звука се проявява само при подаване на газ .
Ако пусна климатика , изчезва почти напълно .
Проявява се при загряла напълно кола .
Също така при насочен въздух само в крака или стъкло , също значително намалява .
На мен тези симптоми ми наподобяват дюзи , затова към тях съм се насочил .
Но ако ви звучи като симптоми на горивопровод , ще го наблегна на вниманието на ЕТ дружба .
Ако пусна климатика , изчезва почти напълно .
Проявява се при загряла напълно кола .
Също така при насочен въздух само в крака или стъкло , също значително намалява .
На мен тези симптоми ми наподобяват дюзи , затова към тях съм се насочил .
Но ако ви звучи като симптоми на горивопровод , ще го наблегна на вниманието на ЕТ дружба .
-
HerpaMoTeH
- Гараж: VW Touran 1.5TSI
При дюзи се случва като не подаваш газ. Да бе би да е дроселова клапа?
-
Tedo
Преди около месец в колата на баща ми (същите спецификации) също се чуваше тропане откъм таблото, все едно от не добре закрепена пластмаса. Чуваше се при ускорение/натискане на газта. Оказа се, че датчика за изгорели газове е излязъл от щипката, която го държи, и е предавал вибрациите нагоре към таблото. Виж дали и при тебе не се е случило нещо подобно.
- joro_kem
- Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI
Малко встрани, но при мен (октавия 3) имаше особен резонанс в диапазона 1500-2000 оборота откъм централната част на таблото. Оказа се че го предизвиква допълнителния отоплител на въздуховода. Опаковаха го с текстилно тиксо и шумът изчезна.
-
philipz
Благодаря за предложенията .
Може би при мен звука се отличава от вашите , за жалост на видео не се чува , за да ви го запиша .
Но като цяло като подавам плавно газ в ниския диапазон от обороти , се чува едно цъкане , все едно чуваш работата на дюзите , или просто нещо цъка в същия такт като двигателя .
Ще им наблегна на предложенията ви в сервиза като отида .
Благодаря![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
Може би при мен звука се отличава от вашите , за жалост на видео не се чува , за да ви го запиша .
Но като цяло като подавам плавно газ в ниския диапазон от обороти , се чува едно цъкане , все едно чуваш работата на дюзите , или просто нещо цъка в същия такт като двигателя .
Ще им наблегна на предложенията ви в сервиза като отида .
Благодаря
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
-
philipz
Здравейте колеги ,
запазих си час чак за 7ми в ЕТ Дружба , явно са много натоварени .
Ще ви държа в течение какво ще стане , но като цяло съм скептик , че ще оправят нещо .
запазих си час чак за 7ми в ЕТ Дружба , явно са много натоварени .
Ще ви държа в течение какво ще стане , но като цяло съм скептик , че ще оправят нещо .
-
philipz
Здравейте колеги,
Ходих в ЕТ дружба . Чуха звука при пътната проба .
На следващия ден ми се обаждат , че всичко е наред , колата е изрядна .Това за 3ти път го правят за един и същ проблем . Но звука си остава .
Явно нищо няма да направят . За жалост наистина не виждам смисъл от гаранцията . Какво като я има човек.
Моля ви за съвет дали да ходя и в ЕТ надежда , там по-взискателни ли са майсторите ?
Ако ли не , моля ви да ме насочите към сервиз или майстор, който разбира от шкоди ,,за да изследваме от къде идва звука .
Благодаря ви .
Ходих в ЕТ дружба . Чуха звука при пътната проба .
На следващия ден ми се обаждат , че всичко е наред , колата е изрядна .Това за 3ти път го правят за един и същ проблем . Но звука си остава .
Явно нищо няма да направят . За жалост наистина не виждам смисъл от гаранцията . Какво като я има човек.
Моля ви за съвет дали да ходя и в ЕТ надежда , там по-взискателни ли са майсторите ?
Ако ли не , моля ви да ме насочите към сервиз или майстор, който разбира от шкоди ,,за да изследваме от къде идва звука .
Благодаря ви .
-
sshentov
Здравей,
знам че е стара тема, но имам същият проблем, успя ли да установиш какво причинява звъка? @philipz,
знам че е стара тема, но имам същият проблем, успя ли да установиш какво причинява звъка? @philipz,