Мнение за октавия 3

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
MapTo_D

Škoda Фен

Гараж: Vw golf VII 1.6 tdi
Обратна връзка:

Мнение за октавия 3

Мнение от MapTo_D »

Здравейте.
Чисто нов съм във форума. Все още нямам досег с автомобил от vag групата, но нещата отиват в тази посока.
До скоро бях с форд фокус от вече далечната 2002г с 1.8 литров дизелов cr мотор, който беше леко засилен и като цяло количката си вършише чудесно работата. До деня в който Христос възкресе, тогава фокуса се възнесе.
И започнах да гледам за 'нова' количка.
Иска ми се нещо малко по-голямо. Гледам за кола след 2016г, която е купувана от тук и уж има история, нямам предпочитания за бензин или дизел, но като гледам над 90% от обявите са за дизели. Също така мисля, че предпочитам ръчна скоростна кутия пред автомат, напълно осъзнавайки, че автомата си е удобство, просто не ми е някакъв основен критерий.

Отначало бях започнал да гледам за октавия 3, голф 7, сеат леон и джета. Голфа и сеата лека полека отпаднаха, ако взема голф хечбек - все едно ще карам фокуса, само дето ще е по-модерен и с 15тина години по-нов. Сеата пък вътре ми се вижда някак...евтин? Или поне пластмасата изглежда такава, не че очаквам лукс в този клас автомобили де.
Днес гледам някаква О3, която се е появила.
https://m.mobile.bg/details/11621104859729944

И тук идва проблема, аз съм във Варна, повечето коли, които се появяват са в София. Трябва да набележа поне 2-3 за да си струва да отида до там. За сега има една джета, която цвета ме спира (черен), тая шкода сигурно ще я отнесат до 1-2 дни. Все още не познавам никой, изобщо не ми е удобно да карам някой да отиде и да погледне лично и на живо автомобила. Но, ако все пак някой го направи или има информация за автомобила ще се надявам да я сподели.

Някакви болежки при тия мотори, проблем с дюзи, помпа или др по горивната система? Чета, че имат някаква болка с водната помпа, която често дефектира.
Джетата, която гледам е с 2.0 tdi мотор, също с 110кс, мислех, че са с по 150, но се оказа, че има и други модификации.
Евентуално да ми препоръчате сервиз, където мога да закарам автомобил на оглед. В порше изток се запазвало час за седмица напред... [smilie=fool.gif]
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение за октавия 3

Мнение от Taratajki »

Питаш за конкретната обява или по по принцип за Октавия 3?
'Убави коли са, по принцип. За конкретна бройка си е въпрос на късмет. Водната помпа ако не е бъгясала и сменена на 50-70 хил. значи е от подобрените.
Конкретната е някоя служебна била, със сигурност. Покарали са я добре.
Аватар
Aelyon

Škoda Фен

Гараж: Superb 2 2013 LB 2.0 170

Мнение за октавия 3

Мнение от Aelyon »

Тя като гледам са и сменили ангренаж комплект съвсем скоро, така че не е страшно с водната помпа.
Пък и да не са, на служебната ми беше заминала на 130к, няма някаква страшна драма. Спира да върти, вдига леко градуса, така че, имаш време да отреагираш и да я закараш на сервиз.
Моята ми я дадоха на 100к, за две години и навъртях 60к. По-серизона драма имаше след една смяна на масло, бяха счупили едни датчици за налягане, което след това доведе до запушване на ДПФ-а, но и това не е голяма драма. След това ги смениха и от тогава 20к не е имала никакви проблеми.
Конкретната обява, не изглежда зле. Колегите могат да те насочат към сервизи в София/ Трансексперт/ Д брос/, за да я погледне майстор.
2.0 също са читави/150 коня/, зависи какво търсиш. Ако караш спокойно и 1.6 ще ти е добре.
MapTo_D

Škoda Фен

Гараж: Vw golf VII 1.6 tdi
Обратна връзка:

Мнение за октавия 3

Мнение от MapTo_D »

Видях вчера темата за препоръчани сервизи, имаше сравнително скорошно мнение точно за тези два сервиза, ако издържат 2-3 коли, които съм набелязал още 3-4 дни ще ги имам предвид, че явно в официалните нещата се случват по-бавно.

Иначе не съм някой джигит, който е тръгнал да се състезава по градските или извънградските пътища. Мисля, че ще са доататъчни тия 110 кончета, а предполагам лесно може да се пипне леко и да стане по отзивчива.
А тия 1.6 tdi 110 к.с. верно ли са с плътен маховик, чак не мога да повярвам?! [smilie=search.gif] За ръчните трансмисии говоря...
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”