D Bros Automotivе-Може би първият недоволен.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
optimax
- Гараж: Шкода Октавия 2 Комби 1.9тди 4х4
Фолксваген Пасат комби 2.8 V6 4моушън
redalex, прав си.Нещо съм се объркал.Убийте ме с камъни сега
- SilverBullet
- Гараж: Skoda Octavia Estate SCOUT MK3 1.8TSI DSG 4X4 STAGE 3
Fabia MK3 1.2 TSI DSG 110HP - Обратна връзка:
Самобичувай се , няма да стигаме до убийства сега....
- lybrator
- Гараж: '16 Ibiza Cupra 1.8 192 FWD MQ350
'18 Tiguan 1.4 150 4motion DQ250
'19 Leon Cupra ST300 4drive DQ381
Днес писах мейл на ДБрос за оферта за смяна на масло, филтър и другите дребни консумативи на ДСГ6, октавия 3 2016та
Дадоха ми оферта 730лв с ДДС като просто ми написаха сумата, нямаше проформа, разбивка и т.н.
Писах същия мейл на ЕураТек Дружба, върнаха след малко проформа, разбивка кое колко - 524лв с ДДС
Честно казано не виждам с какво ДБрос ще ме привлекат като клиент. Да не говорим, че за да ида до техния сервиз, трябва после да се прибера с 25лв такси
Дадоха ми оферта 730лв с ДДС като просто ми написаха сумата, нямаше проформа, разбивка и т.н.
Писах същия мейл на ЕураТек Дружба, върнаха след малко проформа, разбивка кое колко - 524лв с ДДС
Честно казано не виждам с какво ДБрос ще ме привлекат като клиент. Да не говорим, че за да ида до техния сервиз, трябва после да се прибера с 25лв такси
- dimibo
- Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10
И това с какво по-точно е в недоволство от ДБрос??lybrator написа: 27.01.2022, 16:33:06 Честно казано не виждам с какво ДБрос ще ме привлекат като клиент. Да не говорим, че за да ида до техния сервиз, трябва после да се прибера с 25лв такси
Като въобще не си влизал за обслужване при тях???
И аз мога да ти отвия един болт за 50 стотинки, но мога да го отвия и за 200 лв.
Цената не може да е определяща за доволен/недоволен!
Günter Stg 1
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Хм. Защо изобщо си мислиш, че те искат за клиент
Има рейс, by the way
- lybrator
Недоволството ми идва не от цената, а от факта, че не ми отговориха какво точно ще сменят освен разбира се самото масло, т.е. по тоя начин аз отде да знам О-пръстените и пробката ще сменят ли например; не знам и реално какво масло ще налеят, ОЕМ или не. Просто ми казаха една сума с ДДС и толкова, мисля, че не е много коректно предвид, че аз можеше да съм човек, който бъкел няма от автомобили и реално в края на процедурата да не знам изобщо какво е направено и какво не.dimibo написа: 28.01.2022, 18:18:34И това с какво по-точно е в недоволство от ДБрос??lybrator написа: 27.01.2022, 16:33:06 Честно казано не виждам с какво ДБрос ще ме привлекат като клиент. Да не говорим, че за да ида до техния сервиз, трябва после да се прибера с 25лв такси
Като въобще не си влизал за обслужване при тях???
И аз мога да ти отвия един болт за 50 стотинки, но мога да го отвия и за 200 лв.
Цената не може да е определяща за доволен/недоволен!
- lybrator
Не ме познавате, за да ми говорите на 'Ти', но както и да е. Като гледам Вашите коли, вероятно сме в подобна 'таргет група', в което разбира се няма нищо лошо
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Здравейте!lybrator написа: 27.01.2022, 16:33:06 Днес писах мейл на ДБрос за оферта за смяна на масло, филтър и другите дребни консумативи на ДСГ6, октавия 3 2016та
Започвам с това, че Цецо, собственика, ми е приятел от 2008г.
Нито ще му адвокатствам, нито каквото и да било.
Ще спомена първо, че имат "техни" си таксита на преференциална цена за техни клиенти.
Имат и услуга, която промотират - Автоиконом
После...... не се знае какво са включили ЕТ в цената и какво е включил Цецо?
Вие защо не попитахте в повторен мейл какво точно включват тези 730лв?
Аз продавам доста китове ОЕМ за обслужване на този агрегат като сменям капачката му, която е 35лв, сменям и масломерната пръчка, която е 39лв.
Клиент нещата с пробки и прочее са 540лв.
За форума са около 490лв
ЕТ работниците взимат 1200-1400лв в София.
Цецо плаща, няма да кажа колко, че ще настане финансов апокалипсис.
Отделно ЕТ са десетки сервизи, които се припокриват и могат и на 0 да ти извършат смяната.
И така нататък.
Ако беше изискал и настоял за разбивка от Д-Брос и качиш тук и офертата на ЕТ, щеше да има реална база за мнението Ви и да се коментира.
Поздрави

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- lybrator
Ето Проформата от Еуратек за 524лв с ДДС

Ето и отговорът от ДБрос за 730лв и след като помолих за накяква разбивка и им споделих офертата на Еуратек:

Пак ще повторя, не е драмата в цената само, ами в това, че трябва с няколко мейла да им изкопчвам разбивката. Отделно те във втория мейл предполагат че ЕТ работят за 26лв
, защото смятат че частите навсякъде са на една цена. Но както е видно, дори частите са по-евтини в ЕТ.

Ето и отговорът от ДБрос за 730лв и след като помолих за накяква разбивка и им споделих офертата на Еуратек:

Пак ще повторя, не е драмата в цената само, ами в това, че трябва с няколко мейла да им изкопчвам разбивката. Отделно те във втория мейл предполагат че ЕТ работят за 26лв
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Е чакайте малко, когато ЕТ при техен лизинг ви цакат с автокаското, което сключват, това е проблем. Тогава няма коментари "Е ти за 500 лв. ли си... няма да те бутнат. Не си им в таргет групата явно".
За мен инфото, което споделя колегата, е доста полезно и ясно показва, че е хубаво винаги да се иска и оферта от ЕТ...
За мен инфото, което споделя колегата, е доста полезно и ясно показва, че е хубаво винаги да се иска и оферта от ЕТ...
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Цените няма да коментирам, понеже всеки може да си проверява навсякъде и да иде, където прецени.
Двете места нямат нищо общо. ЕТ не е сервиз, а съвсем завършен бизнес, граден дълго време, които получава страшно много ноу хау и решения наготово.
В ЕТ имат човек на заплата, чиято работа е да отговаря на мейли и да дава оферти. Независимо дали тази работа е рентабилна или не. Техния бизнес е решил, че за тях това е важно, могат да ди го позволят, правят го. Нека да отбележим, че ЕТ реализират приходи по много канали, което им позволява известни глезотии с харченето.
Д-брос са един обикновен сервиз, а Цецо се бори страшно за да разшири гамата от услуги, които предлага, точно с цел по-пълно и компетентно обслужване. Това е неравностойна битка
Правят каквото могат сиреч.
Ако един подреден имейл те печели като клиент на някой, отивай. Ако един неподреден те отблъсква от друг, не ходи.
Не е много трудно да се напише подреден имейл и причината да не са го направили, не е незаинтересованост, а невъзможност.
Бога ми, има сервизи, които дори нямат имейл... Там не работят добре щом нямат такава услуга ли?
Двете места нямат нищо общо. ЕТ не е сервиз, а съвсем завършен бизнес, граден дълго време, които получава страшно много ноу хау и решения наготово.
В ЕТ имат човек на заплата, чиято работа е да отговаря на мейли и да дава оферти. Независимо дали тази работа е рентабилна или не. Техния бизнес е решил, че за тях това е важно, могат да ди го позволят, правят го. Нека да отбележим, че ЕТ реализират приходи по много канали, което им позволява известни глезотии с харченето.
Д-брос са един обикновен сервиз, а Цецо се бори страшно за да разшири гамата от услуги, които предлага, точно с цел по-пълно и компетентно обслужване. Това е неравностойна битка
Ако един подреден имейл те печели като клиент на някой, отивай. Ако един неподреден те отблъсква от друг, не ходи.
Не е много трудно да се напише подреден имейл и причината да не са го направили, не е незаинтересованост, а невъзможност.
Бога ми, има сервизи, които дори нямат имейл... Там не работят добре щом нямат такава услуга ли?
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
-
shpeki
Щом имат мейл не е ли логично, че трябва да могат да отговорят на него? Ако не могат да го поддържат най-логичното е да връща автоматичен отговор, че трябва да звъннат ако искат отговор. А всъщност без да върнат писмен отговор (примерно мейл) как си го представяш да стане? Звъниш по телефона и питаш за цени и чакаш на линия някой да провери? После ще помните ли и двамата какво е казано в този разговор? Ще им трябва и телефонистка.
Най-логичното е точно мейла, когато имат време следобяд или след работното време гледат мейлите и отговарят.
Защо трябва да се търсят оправдания за даден сервиз само защото е симпатичен на някого или вие сте доволни от него. Всеки който бачка греши и въпроса е как се реагира след това. Дброс специално не реагират нормално но няма да пиша по тази тема, че @ЦецоNOL ще ми се разсърди.
Най-логичното е точно мейла, когато имат време следобяд или след работното време гледат мейлите и отговарят.
Защо трябва да се търсят оправдания за даден сервиз само защото е симпатичен на някого или вие сте доволни от него. Всеки който бачка греши и въпроса е как се реагира след това. Дброс специално не реагират нормално но няма да пиша по тази тема, че @ЦецоNOL ще ми се разсърди.
- Aelyon
- Гараж: Superb 2 2013 LB 2.0 170
Дайте, че е готин Цецо и че плаща големи заплати, да ходим при него за да даваме повече за същата услуга. Аз лично това не бих си го причинил. Не знам как ги разбирате тия работи, ама аз ги виждам така - за една и съща услуга при единия искат 500, при другия 700, като първия е официалният сервиз на марката. Как ли пък няма да ида някъде другаде да ме ощавят още 200 лева
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Няма за какво Харпун.peyopetrishki написа: 28.01.2022, 20:23:43 Дброс специално не реагират нормално но няма да пиша по тази тема, че @ЦецоNOL ще ми се разсърди.
Работата си е работа.
Приятелството си е приятелство.

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Нали виждаш, че са отговорили когато са имали повече време, или не четеш?shpeki написа: 28.01.2022, 20:37:25 Щом имат мейл не е ли логично, че трябва да могат да отговорят на него?
Не се търси оправдание, просто не се сравняват съпоставими услуги, а така се правят грешни изводи.
Аз обясних, как стоят нещата от бизнес гледна точка. Който има капацитет е разбрал, който не е, здраве да е.
Аз имам обратната ситуация, при това много по-фрапантна, поне за мен, с официалния сервиз на Фолксваген от тази седмица.
Звъня на 16-ти за час. Питат ме за какво. Започвам да изброявам, спират ме - много са нещата, "не мога да ги запиша". "Записвам те за диагностика на 26-ти, после ще видим". Речено сторено.
Часа ми за диагностика е в 9:00, в 9:00 няма кой да ми приеме колата. Чакам. Идва вуйчо, сяда спокойно, пуска компютъра, пита за какво съм.
Пак изброявам - акумулатор, тропане в предницата, coolant pump 3 stuck, gear selector lever, колебания в оборотите на студен старт (показвам клип), доливане на 200мл антифриз 2 пъти през 4-5 месеца.
Не питам за цени, не давам зор, просто си искам колата изрядна.
Звънят ми в два следобяд и обясняват как са адресирани проблемите.
1. Акумулатор - диагностиката ни показа, че иска зареждане, но със сигурност ще кара още, няма да го сменим.
-Ама чакайте, аз имам две деца, не искам да го сменям след два месеца в Пампорово, искам при вас.
-"Няма нужда, не е за смяна, само за зареждане".
2. Тропане - смазване на задни тампони на преден мост. Очаквана от мен интервенция. Ама, пак съм в шах.
-По-нова ревизия има ли?
-Не сме проверили.
-Ами проверете и да ги слагаме, няма да гресирам през два месеца.
-Няма нужда, тия са здрави.
3. Coolant pump, gear selector
ЦИТИРАМ "Колата си върви, няма смисъл да се разглобява, ВСИЧКО РАБОТИ".
4. Колебание в оборотите - това е нормално. От времето е.
5. Доливане на антифриз - всичко е наред, ако стане 1литър на 1000км е проблем.
Та така, да юи се мащате с тия мейли. Имам огромно желание да ходя в Д-брос, ама като нямам възможност ще се занимавам в официални сервизи...
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.