Повишена температура на антифриза и обороти
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
mgt23
НеграМоТеН търсила съм сервиз тук, проблемът е, че влезе ли в сервиз, не излиза скоро, защото започват да й намират разни работи, а без кола не мога.
-
HerpaMoTeH
- Гараж: VW Touran 1.5TSI
mgt23, по принцип до зимата има време, но се надявам, че не си в някоя северна страна, където падат доста температурите през зимата. Не е жизнено важно да се смени сега, но ще е хубаво да си смениш антифриза до зимата. Ако случайно се е пресякъл антифриза и замръзне то може да се пръсне радиатора.
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Голяма грешка. Незнам кой ти е казал да сипеш син антифриз, ама да отидеш и да му шибнеш един шамар.mgt23 написа: 13.05.2021, 10:57:33 Първият антифриз, който имаше колата през ноември беше розов, след това преди зимата допълнихме и стана лилав и сега е син. Всъщност мога да кача и снимка на етикета на антифриза, мисля си, че беше син.
Сега си потърси сервиз, където да източат целия антифриз от системата и да ти сипят правилния - обозначение G12 или G12+.
Второто нещо, което спешно трябва да направиш е проверка (визуална) на накладки, дискове и задължителна смяна на спирачна течност. Сегашната ти е на 10г вече!
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
От синия антифриз може да се прецакат уплътненията! Не случайно пише G12 на казанчето!
Другото което е, при нормални условия антифриза в колата не трябва да се губи. Трябва да се види тая работа.
Другото което е, при нормални условия антифриза в колата не трябва да се губи. Трябва да се види тая работа.
Бееееее.....
- kalata
Ти си голям образ обаче. Нали това им е работата на хората. Не можеш без кола? Ами като се счупи някъде насред път нали знаеш, че ще загубиш повече нерви, време и пари?
Ами ако не можеш да спреш в някаква рискова ситуация, щото не си искала да оставиш колата в сервиза преди това?
Нещо майтап си правиш с шофирането и с подръжката на автомобила си.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
-
mgt23
Добре, ще потърся сервиз да й направят диагностика и да сменят каквото трябва.
- kalata
Надявам се, че не отговаряш троснато. Опитваме се да ти помогнем.mgt23 написа: 13.05.2021, 11:29:00 Добре, ще потърся сервиз да й направят диагностика и да сменят каквото трябва.
На прегледа след няколко седмици ще я огледат колата и ще кажат, ако има нещо да се поправя.
Засега задължително преди прегледа смяна на целия антифриз.
Задължително смяна на спирачната течност.
Я питай ако можеш предишния собственик от кога са тия гуми, дето ти е дал. И за двата комплекта питай. Да не се окаже, че са 10-годишни и те.
@bega4kata, Сами, помогни и ти на момичето със съвет. Тоя мотор с верига ли е? На тази 10-годишна кола какво да се погледне/смени задължително?
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
kalata, колата е в чужбина, по-вероятно в бялата част на чужбина. Там има други приоми на работа. Като влезнеш в сервиза, не им казваш какво искаш да правят. Казваш им какви са оплакванията и напускаш сградата. След n на брой часове/дни ти връчават обратно ключовете и една фактура, както и чаша вода и успокоително с нея ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Ние каквото имаме да казваме - го казахме. Оттам насетне - колата си има шофьор
Ние каквото имаме да казваме - го казахме. Оттам насетне - колата си има шофьор
Бееееее.....
-
mischoka
- Гараж: в търсене
Каквото и да и каже Самуил е безмислено, на запад не пипат вериги или ремъци ако не е настъпил интервала за смяна или не е блокирал мотора
. Ще иде в сервиза, ще каже че иска да се погледне веригата и ще и кажат да си кара.
А за антифриза, в селски сервиз не гледат какво наливат. На мен така ми наляха Г12 на голф 7 и после го сменвах целия във Фолкваген за скормната сума от 200 евро. Най смешното е че човека тръгна пред мен да налива и му казах че не е такъв антифриза, той се засмя и каза че не съм майстор на коли.
А за антифриза, в селски сервиз не гледат какво наливат. На мен така ми наляха Г12 на голф 7 и после го сменвах целия във Фолкваген за скормната сума от 200 евро. Най смешното е че човека тръгна пред мен да налива и му казах че не е такъв антифриза, той се засмя и каза че не съм майстор на коли.
- kalata
@Цецо75,
Знам много добре как се процедира в бялата част на Европа.
Когато нищо не разбираш от коли правиш точно така - добър ден, колата прави/не прави нещо си. Или я оставяш веднага, или си уговаряш ден и час.
Когато малко разбираш - можеш да отидеш и просто да кажеш: Желая да ми се смени спирачната течност. Колко ще струва? След като получиш оферта решаваш. Точка. Можеш в два-три сервиза да питаш, за да се ориентираш правилно за цената.
@mischoka, Самуил каквото и да каже ще бъде от полза и ще е просто насока/препоръка. Никой не е казал, че момичето трябва да отиде да сменява веригата (която доколкото знам не се сменява). Ако и се обясни кои са основните неща и кога би трябвало да им обърне внимание, ще и бъде от полза със сигурност.
А ти другият път пак ходи в този селски сервиз да ти сменят антифриза. Като видя, че ще ти сипят G12 вместо G13 не можа ли да му кажеш, че не си съгласен? Тия 200 евро после поиска ли си ги обратно от селския сервиз?
Знам много добре как се процедира в бялата част на Европа.
Когато нищо не разбираш от коли правиш точно така - добър ден, колата прави/не прави нещо си. Или я оставяш веднага, или си уговаряш ден и час.
Когато малко разбираш - можеш да отидеш и просто да кажеш: Желая да ми се смени спирачната течност. Колко ще струва? След като получиш оферта решаваш. Точка. Можеш в два-три сервиза да питаш, за да се ориентираш правилно за цената.
@mischoka, Самуил каквото и да каже ще бъде от полза и ще е просто насока/препоръка. Никой не е казал, че момичето трябва да отиде да сменява веригата (която доколкото знам не се сменява). Ако и се обясни кои са основните неща и кога би трябвало да им обърне внимание, ще и бъде от полза със сигурност.
А ти другият път пак ходи в този селски сервиз да ти сменят антифриза. Като видя, че ще ти сипят G12 вместо G13 не можа ли да му кажеш, че не си съгласен? Тия 200 евро после поиска ли си ги обратно от селския сервиз?
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Кала, нещо ми се струва, че се напрягаш излишно. 
Бееееее.....
-
mischoka
- Гараж: в търсене
Това е истината, каквото и да кажеш няма да помогне. Те си имат програма и си я следват, защото ако излезнат от нея може да сбъркат и тогава ще плаща сервиза, не собственика на колата.
И не съм си искал парите за смяната на антифриза, защото е безмислено. Трябва да се занимавам с адвокати и за 200 евро не си заслужава.
В същия сервиз отказаха и смяна на масло на 11500км, каза ела като стане на 20 000 км. Не ми е зор за колата и искам скоро да се разделя с нея но да се спестяват 150 евро за масло мисля че е безобразие.
-
mgt23
kalata не е троснато, днес просто си имам други ядове, та се извинявам, ако съм прозвучала така. Знам, че искате да ми помогнете и благодаря !
Днес уредих един познат да я вземе другата седмица, за да я закара в сервиз и ще им кажа какво да погледнат и да сменят антифриза. За ремъци, мисля, че всичко е сменяно, масло и филтри миналата година ноември, така че май не е необходимо сега. Зимните и летните гуми са, мисля на 2 г. Ако има значение марка, може да пиша. Иначе и оферти от сервизи имам за преглед и диагностика - 450 евро е най-ниската.
Спирачните дискове - собственикът ми каза, че не са подменяни, оригиналните са си. При предишната си кола ги смених на 20 хил.км., но там си бяха доста износени, тези държат.
Та, благодаря на всички, които се включват, от голяма помощ сте ми да науча повече, че мъжете, където живея, са пълна скръб по отношение на коли.
Днес уредих един познат да я вземе другата седмица, за да я закара в сервиз и ще им кажа какво да погледнат и да сменят антифриза. За ремъци, мисля, че всичко е сменяно, масло и филтри миналата година ноември, така че май не е необходимо сега. Зимните и летните гуми са, мисля на 2 г. Ако има значение марка, може да пиша. Иначе и оферти от сервизи имам за преглед и диагностика - 450 евро е най-ниската.
Спирачните дискове - собственикът ми каза, че не са подменяни, оригиналните са си. При предишната си кола ги смених на 20 хил.км., но там си бяха доста износени, тези държат.
Та, благодаря на всички, които се включват, от голяма помощ сте ми да науча повече, че мъжете, където живея, са пълна скръб по отношение на коли.
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
mgt23,
На линия сме, ако има нещо питай.
Само не разбрах в коя държава си, ако не е тайна
На линия сме, ако има нещо питай.
Само не разбрах в коя държава си, ако не е тайна
- blindbard
- Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
- Обратна връзка:
Успех, по-спокойно, всичко ще е наред и ще си караш колицата с удоволствие.mgt23 написа: 13.05.2021, 18:00:25 Та, благодаря на всички, които се включват, от голяма помощ сте ми да науча повече, че мъжете, където живея, са пълна скръб по отношение на коли.
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656