Иначе платените зарядни станции са доста скъпи да, проучвах ги преди да поръчам дизелов автомобил и не останах очарован от това че трябва да ги търся и да съм зависим от тях, пък и на по-висока цена от дизел.Superb iV , хибрид
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- shavo
- Гараж: 2023 Ford Ranger Wildtrack 2.0BiTurbo
2020 Peugeot 2008 1.5HDI
Superb IV , хибрид
@mariyan, именно, при мен даже има, цитирам "Такса Задължение към Обществото" от 2ст/квч.
Иначе платените зарядни станции са доста скъпи да, проучвах ги преди да поръчам дизелов автомобил и не останах очарован от това че трябва да ги търся и да съм зависим от тях, пък и на по-висока цена от дизел.
Иначе платените зарядни станции са доста скъпи да, проучвах ги преди да поръчам дизелов автомобил и не останах очарован от това че трябва да ги търся и да съм зависим от тях, пък и на по-висока цена от дизел.ex. 2021 Skoda Superb Scout 2.0TDI 147kW 200hp 7DSG 4x4 Lava Blue
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Superb IV , хибрид
Подозирам, че коги навлезнат масово електрокарите, тия ще измислят начин да "оцветят" тока за автомобилни нужди... да ги е.а.
Бееееее.....
-
JorshTDI
- Гараж: Superb 272ps l&k lava blue, Passat B7 170ps +++
Superb IV , хибрид
Ако я пуснеш от някоя скала може и да е по-пъргава.Iccarium написа: 02.05.2021, 11:50:43 Всичко става на момента, колата е много тиха и когато двата двигателя работят едновременно (Sport режим) е по-пъргава от бензин, TSI / 206 kW / 280 к.c., 7DSG, 4x4, EU
Мнооооого е далече този хибрид от динамиката на топ моторизираният суперб!
Това са две различни вселени ,като вървеж!
-
pooh
Superb IV , хибрид
Колега Iccarium, радвам се, че има човек във форума с хибриден супърб. Миналата година февруари, като го докараха тестови в Дружба, докато се наканя да отида на тест драйв и затвориха всичко. После позволяваха само по 1 човек да е в колата, заедно със служител на Еуратек на задната седалка. След това се завъртяха нещата и парите отидоха в друга посока, но интересът ми към тази модификация все пак го има. От сваленото миналата година ръководство, не успях да си отговоря на някой въпроси, а и в други форуми не намирам всичко което ме интересува. Та ето ги моите въпроси, ако получа отговори от първа ръка ще е много добре.
1. Когато се движиш в изцяло електрически режим (само на ел. двигател), кутията превключва ли предавки?
2. Както се каза по-горе, може да се настрои зареждането да започне в определен час, а може ли да се зададе зареждане до 80 - 90% примерно и да се прекрати процесът?
3. Може ли да зададеш включване на отоплението в определен час, идеята е да влезеш сутрин в отоплена кола?
4. Може ли регулираш максмалния ток или мощността при зареждане? Идеята е да не претовариш домашния контакт.
5. При движение в изцяло електрически режим, натоварена кола и наклон, включва ли се автоматично ДВГ при кик даун или не може? Осезаемо по-слабо ли е ускорението в този режим?
6. Когато си в режим "спорт" батерията зарежда ли се?
7. Ноже ли да се зададе мин ниво на заряд за батерията, при достигането на който автомобилът спира да я изтощава?
Мисля станаха доста въпросите, но ще се радвам да получа отговори, за което предварително благодаря.
1. Когато се движиш в изцяло електрически режим (само на ел. двигател), кутията превключва ли предавки?
2. Както се каза по-горе, може да се настрои зареждането да започне в определен час, а може ли да се зададе зареждане до 80 - 90% примерно и да се прекрати процесът?
3. Може ли да зададеш включване на отоплението в определен час, идеята е да влезеш сутрин в отоплена кола?
4. Може ли регулираш максмалния ток или мощността при зареждане? Идеята е да не претовариш домашния контакт.
5. При движение в изцяло електрически режим, натоварена кола и наклон, включва ли се автоматично ДВГ при кик даун или не може? Осезаемо по-слабо ли е ускорението в този режим?
6. Когато си в режим "спорт" батерията зарежда ли се?
7. Ноже ли да се зададе мин ниво на заряд за батерията, при достигането на който автомобилът спира да я изтощава?
Мисля станаха доста въпросите, но ще се радвам да получа отговори, за което предварително благодаря.
- nzlatev
- Гараж: Škoda SuperB II Avant
2,0 TDI 170+ DSG
Škoda Yeti 1,2 TSI DSG
Škoda Fabia 1,9 SDI
Superb IV , хибрид
Това го казваш, защото си се возил само в ДВГ Суперб. Динамиката на хибрида е много добра, особенно на по-големите модели. Както казват тяхните собственници, аз не изпреварвам , аз направо ги прескачам...JorshTDI написа: 05.05.2021, 18:18:48 Мнооооого е далече този хибрид от динамиката на топ моторизираният суперб!
Това са две различни вселени ,като вървеж!
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Superb IV , хибрид
Е каква да му е динамиката - като 218 коня, да се скине повече няма.
Ще върви малко по-добре от по-малкия бензин и то докато не му свърши тока, а после ще увехне. Всъщност и не е ясно дали ще върви повече от 190 TSI, защото е по-тежък. С големия бензин пък няма никаква база за сравнение като вървеж.
Иначе е примамлива оферта за оперативен лизинг - после да им го зарежеш те да си му берат ядовете за вторичния пазар. Ако кара човек градско си е екстра.
Иначе е примамлива оферта за оперативен лизинг - после да им го зарежеш те да си му берат ядовете за вторичния пазар. Ако кара човек градско си е екстра.
Последно промяна от Цецо75 на 10.05.2021, 11:10:04, променено общо 1 път.
Бееееее.....
-
HerpaMoTeH
- Гараж: VW Touran 1.5TSI
Superb IV , хибрид
Цецо75, 100% ще има разлика в динамиката в сравнение с бензинов мотор с 218 коня. Все пак нека не забравяме, че електромотора вдига обороти мноооого по-бързо, от което и да е ДВГ. Все пак има причина Tesla Model S да е 600 коня и да ускорява по-бързо от бензинови коли с над 800 коня ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Superb IV , хибрид
Ми така на първо четене в нета... без да съм ровил - и двата (190 vs 218) ги дават 7.7 до 100. Може и да има и по-точни данни, не ми се рови.
Но няма логика да е нещо УАУ, сравнение с тесла няма смисъл. Едното е чиста електричка, това е ДВГ с притурка. Електромотора тук по-скоро пречи на динамиката (защото тежи), идеята е екология.
Не казвам, че е лоша кола, напротив - особенно за градско се е утрепал, ако човек има къде да го зареди нощем. И ако се отчете риска какво ще стане след 5 години на вторичния пазар.
Но няма логика да е нещо УАУ, сравнение с тесла няма смисъл. Едното е чиста електричка, това е ДВГ с притурка. Електромотора тук по-скоро пречи на динамиката (защото тежи), идеята е екология.
Не казвам, че е лоша кола, напротив - особенно за градско се е утрепал, ако човек има къде да го зареди нощем. И ако се отчете риска какво ще стане след 5 години на вторичния пазар.
Бееееее.....
-
JorshTDI
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Superb IV , хибрид
100-200 пък е безмислено да се сравняват, там електромотрчето нищо не носи освен килограми. Ако въобще дава нещо като предимство то е на старта.
Бееееее.....
-
JorshTDI
Superb IV , хибрид
Ако гледаме ускорение 0-100,там 280кс е за около 5.2-5.3 с измервателна техника,plugin-а е над 7 .
Демек имаме 2 секунди разлика ,а нагоре вече
Нямат база на сравнение двете коли!
Не храня хибридчето,не ме разбирайте погрешно,ама да сравняваме двете моторизации в динамиката е крайно несериозно,камо ли твърдения,че 1.4ката е по-бърза!
Демек имаме 2 секунди разлика ,а нагоре вече
Нямат база на сравнение двете коли!
Не храня хибридчето,не ме разбирайте погрешно,ама да сравняваме двете моторизации в динамиката е крайно несериозно,камо ли твърдения,че 1.4ката е по-бърза!
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Superb IV , хибрид
Ама кой сравнява въобще с 280 коньовия? Там е друга вселена.
Хибрида трябва да се сравнява с 2.0 TSI 190 като вървеж. Толкоз. И са горе долу равни, докато не свърши тока. После трябва да се сравнява с 1.4 TSI, но вероятно ще падне от него, заради килограмите.
Електромотора тук е за икономия на гориво и екология, незнам защо някой очаква нещо по линия на динамиката.
Хибрида трябва да се сравнява с 2.0 TSI 190 като вървеж. Толкоз. И са горе долу равни, докато не свърши тока. После трябва да се сравнява с 1.4 TSI, но вероятно ще падне от него, заради килограмите.
Електромотора тук е за икономия на гориво и екология, незнам защо някой очаква нещо по линия на динамиката.
Бееееее.....
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Superb IV , хибрид
Мисля, че идеята ма хибридните автомобили е съвсем различна от тази за която си я представяме. Те не са направени с цел да се състезаваш или да правиш ежедневно 100-200. Те са направени с цел да те закарат от точка А до точка Б с най-малко гориво и по-възможност по " Екологично". Времето ще покаже дали е така. И в тоя ред на мисли, колко често ползвате пълния ресърс на двигателите във вашите коли, нада ли е повече от 5% от времето. Така, че да 280к.с е самолет в сравнение с хибрида, но и двата ще те закарат до крайната цел.
-
5rar
Superb IV , хибрид
И влакът ще те закара, но както казват от една марка със слоган "Удоволствие от шофирането" 
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Superb IV , хибрид
До @Архимандрит Дионисий - 
Само някои си я представят идеята на хибридите а дори и електричките 0-100-200, не всичкиАрхимандрит Дионисий написа: 10.05.2021, 11:44:54 Мисля, че идеята ма хибридните автомобили е съвсем различна от тази за която си я представяме.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.