Избор на Superb
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Избор на Superb
Разликата дизел-бензин като гориво е 300-400лв. на година при 2-2.5лв. цена за литър гориво и 15к пробег.
Тъй като става въпрос за нова кола - обслужване и евентуална здравина на мотора няма отношение.
За мен нова кола дизел при под 20-25к на година няма особен смисъл.
Единствения проблем с по-малките бензини е по-ниската остатъчна стойност след 5тата година. Това обаче не важи за големия бензин, които са редки и държат доста добра цена на вторичния пазар.
Тъй като става въпрос за нова кола - обслужване и евентуална здравина на мотора няма отношение.
За мен нова кола дизел при под 20-25к на година няма особен смисъл.
Единствения проблем с по-малките бензини е по-ниската остатъчна стойност след 5тата година. Това обаче не важи за големия бензин, които са редки и държат доста добра цена на вторичния пазар.
Бееееее.....
- shavo
- Гараж: 2023 Ford Ranger Wildtrack 2.0BiTurbo
2020 Peugeot 2008 1.5HDI
Избор на Superb
@Цецо75, Базовата цена, която съм споменал е с отстъпката от "стандартната" базова, която е около 16к нагоре.Цецо75 написа: 07.05.2021, 23:30:46 Аха, значи типичната БГ промоция... Намаление на повишената цена![]()
ex. 2021 Skoda Superb Scout 2.0TDI 147kW 200hp 7DSG 4x4 Lava Blue
-
Dzhelebov
- Гараж: ..
Избор на Superb
Колега, твоето използване е кажи речи същото като моето, с разликата, че аз съм във Варна а ти си в София. Знам че при вас има една идея повече задръствания, но пък излизаш и извън града по няколко пъти в месеца, тоест успяваш да си прочистиш ДПФ-а.111E8 написа: 08.05.2021, 10:06:47 Значи, главно карам градско, в София, 5-6 км на ден, две или три по далечни дестинации на година, до Бургас/Солун примерно. Два-три пъти в месеца до село, на около 50 км от София. За десетина години активно шофиране не съм правил повече от 15к км годишно.
Като варианти ориентировъчно съм гледал промоцията, която беше до 05.05, съответно 150 и 190 коня бензин, 56к и 59к лева за Edition вариант.
Гледам, че съответните им дизели по мощност са същите пари горе долу.
Според мен в този ти бюджет да разгледаш бензин 190коня VS дизел 150коня L&K (в зелено на скриншота), защото са на кажи речи една цена и удоволствието от каране предполагам ще е съпоставимо (дизела има по-малко коне, но пък повече Нм и от ниските обороти ще дърпа яко, бензина пък ако си свикнал на бензин ще връща еда две на долу и така). Даже сега докато пиша си мисля, че просто трябва да ги пробваш и двете на тест драив и да решиш. И като гледам ценовата листа, то направо EDITION дизел 200коня 4х4 си се вписва в бюджета с не голямо отклонение (в червено на скриншота).
Цецо е написал правилно, че трябва да помислиш и за остатъчната стойност след 5г. все пак няма да се жениш за автомобила и един ден ще се разделяте. Според мен наличието на Л&K в последствие ще ти помогне доста за продажбата и може спокойно да тежи и до 5к лева в цената, за това се замисли дали да не ги дадеш сега тия плюс 5к лева и да не разгледаш бензин 190коня L&K VS дизел 200коня L&K 4x4 (в синьо на скриншота). Плюсовете са 2: пет години ще караш L&K, което си е голям плюс (адаптивно окачване, адативен круиз контрол, асистенти, безопасност, ел багажник, кесси, аудио система, абе все екстри, които си се усещат в ежедневието) и после по лесно продаване на вторичния пазар.
Разликата в стойността на горивото при 15к км на година е: 2-3 литра да е средно разликата в разхода ти дава 300-450 литра гориво на година, което си е 600-900лв на година разлика, умножи си го по 5г и ето ти едни 3-4,5к лева разлика за периода. Имай предвид, че като вземаш сега хубава голяма нова кола ще увеличиш километрите защото ще ти се пътува и ще обиколиш България 5 пъти.
Това са нещата, над които да помислиш. И отиди на тест драйв, ще ти изясни доста чуденки.

- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Избор на Superb
Понеже коментирате последващо преподаване на вторичния пазар,информиран купувач не би купил кола с адаптивно окачване. "Удоволствието" да смени амортисьори ще е негово.
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
-
Dzhelebov
Избор на Superb
В този ред на мисли има много евтини коли, на които няма какво да им се счупи и поддръжката е стотинки.... Всяка екстра се плаща... Сензора за АСС ако ти го откраднат или се счупи да не е по евтин, или пък нещо друго... Всяко нещо си има цена, всеки си преценява кое си заслужава и кое не, не съм чул за проблеми с окачването, както е примерно с това на туарег, но и утре да ми заминат амортисьорите ще си купя нови и пак ще си се радвам на возията, иначе можех да се задоволят с октавия или голфче ![music [smilie=music.gif]](./images/smilies/music.gif)
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Избор на Superb
Да де, ама не се износва, за разлика от амортисьорите.Dzhelebov написа: 08.05.2021, 22:19:26 Сензора за АСС ако ти го откраднат или се счупи да не е по евтин,
-
Dzhelebov
Избор на Superb
Така е, няма спор. Не може ли да се сменя на части а не целия кит? Само АМОРТИСЬОР ако протече? Код на частта, цена?
Все пак продължавам да си мисля, че за комфорт се плаща и че ДСС си заслужава.
Все пак продължавам да си мисля, че за комфорт се плаща и че ДСС си заслужава.
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Избор на Superb
Бих ти отговорил, че премиума си е премиум, ама няма
Все едно нищо не съм написал

- odo
- Гараж: Х3 М40i
Избор на Superb
Предни, 740 лева за брой.Dzhelebov написа: 08.05.2021, 23:04:37 Все пак продължавам да си мисля, че за комфорт се плаща и че ДСС си заслужава.
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Избор на Superb
Да кажеш,кои са тия евтини коли?Dzhelebov написа: 08.05.2021, 22:19:26 В този ред на мисли има много евтини коли, на които няма какво да им се счупи и поддръжката е стотинки.... Всяка екстра се плаща... Сензора за АСС ако ти го откраднат или се счупи да не е по евтин, или пък нещо друго... Всяко нещо си има цена, всеки си преценява кое си заслужава и кое не, не съм чул за проблеми с окачването, както е примерно с това на туарег, но и утре да ми заминат амортисьорите ще си купя нови и пак ще си се радвам на возията, иначе можех да се задоволят с октавия или голфче![]()
Карам бюджетна служебна,евтино е масло и филтри. Ма е на 90000 вече. Та ше видим тепърва. А с Туарег каква е драмата?
-
Dzhelebov
Избор на Superb
Въздушното окачване - без него колата не ставала, но пък зали ели е там си еб*ало мамата.
- 111E8
- Гараж: Superb 2021 2.0 TDI 110 kW
Избор на Superb
Здравейте, тъкмо се връщам от Еуротек, уж ходих за оферта, а направо и проформа фактура направихме за капаро.
Фактически след превода на капарото колата е поръчана. Спрях се на лифтбек 2.0 TDI 150 к.с. автоматик, Business оборудване.
Крайната цена е 54500 лв като добавих цвят сив кварц, виртуалния кокпит, паркинг сензори отпред и държач за таблет.
Края на лятото ще я очаквам с нетърпение.
Стана дума, че не се ходи при нотаруис след като взимаш колата директно. Не разбрах дали се дължи 3% данък за придобиване към общината в този случай.
Фактически след превода на капарото колата е поръчана. Спрях се на лифтбек 2.0 TDI 150 к.с. автоматик, Business оборудване.
Крайната цена е 54500 лв като добавих цвят сив кварц, виртуалния кокпит, паркинг сензори отпред и държач за таблет.
Края на лятото ще я очаквам с нетърпение.
Стана дума, че не се ходи при нотаруис след като взимаш колата директно. Не разбрах дали се дължи 3% данък за придобиване към общината в този случай.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Избор на Superb
Кажи как направиха ценообразуването, че ми е интересно. Това цената по листа + добавките ли е?
Бееееее.....
-
HerpaMoTeH
- Гараж: VW Touran 1.5TSI
Избор на Superb
Ако аз си поръчвах щях да добавя сензори от всички страни + front assist. В последствие може да се активира ACC стига да имаш front assist.
-
Dzhelebov
Избор на Superb
Колега, поздравления за добрия избор, направил си добър баланс между цена/качество без да се изхвърляш прекалено, но и без да се ограничаваш много. Чакаме да се похвалиш когато пристигне! Поздравления още веднъж!111E8 написа: 10.05.2021, 10:10:11 Спрях се на лифтбек 2.0 TDI 150 к.с. автоматик, Business оборудване.