Шкода Йети съвет
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
asenbesni
Шкода Йети съвет
Здравейте колеги, предварително се извинявам ако не съм постнал темата където трябва - нов съм. Имам следния проблем и бих искал да помоля за съвет по-запознатите или изпиталите подобни проблеми.
От 2 години карам Шкода Йети 1.8т 2013г. Колата, вече не гарационна, преди 5 месеца влиза в Шкода българия за смяна на консумативи на 60000 км. Да съм спокоен, нали, официален сервиз.освен всички филтри и масла, смених и свещи.Вчера на магистралата колата се разтресе и започна да киха и кашля. Накратко - добрах се до сервиз в Благоевград, където при проверка на свещите, се оказва, че едната свещ е раздробена вътре. Сега въпросът ми е: имам ли полезен ход да се разправям със Шкода сервиз и мърлявото им отношение, защото както гледам ремонта отива на дебело. Благодаря на всичко колеги за акъла, предварително!
От 2 години карам Шкода Йети 1.8т 2013г. Колата, вече не гарационна, преди 5 месеца влиза в Шкода българия за смяна на консумативи на 60000 км. Да съм спокоен, нали, официален сервиз.освен всички филтри и масла, смених и свещи.Вчера на магистралата колата се разтресе и започна да киха и кашля. Накратко - добрах се до сервиз в Благоевград, където при проверка на свещите, се оказва, че едната свещ е раздробена вътре. Сега въпросът ми е: имам ли полезен ход да се разправям със Шкода сервиз и мърлявото им отношение, защото както гледам ремонта отива на дебело. Благодаря на всичко колеги за акъла, предварително!
Skoda Yeti 1.8T
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Шкода Йети съвет
Ако на 60К са сменяли и свещи, би трябвало с фактурата да идеш и да се разправяш. По спомен, дават някакви гаранции за подмяната на чаркове при тях
- sonnyer
- Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB
Шкода Йети съвет
Би трябвало всеки ремонт, направен с необходимите документи, без значение от сервиза да подлежи на гаранция. Минимум предполагам, че е 6 месеца, но би трябвало да е нагоре.
-
asenbesni
Шкода Йети съвет
Демек за самите свещи да ми отбият от цената на ремонта? Някак малко ми се струва, предвид какви бели е направила.
Skoda Yeti 1.8T
- zloQQ
Шкода Йети съвет
С добър адвокат, могат да поемат и целия ремонт вероятно ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
-
asenbesni
Шкода Йети съвет
Сега съм пред Дилема: да давам пари за репатриране до Шкода Дружба или да не си тровя нервите “щот тук е така” или да ми препоръчате направо добър майстор та да ходя да лекувам колата.
Skoda Yeti 1.8T
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Шкода Йети съвет
Е ти си направи сметката, колко ти струва ремонта и колко нервите? Със сигурност ако искаш те да си оправят бакиите, ще ти коства доста нерви, вече твое е решението.
Бееееее.....
- makaveli
- Гараж: Dacia Sandero Stepway Eco-G 100,
Fiat Fiorino 1.4i,
Citroen C3- служебна
Шкода Йети съвет
Колега, какво ти казаха като за ремонтиране в благоевградския сервиз? смяна бутало, турбо?
-
asenbesni
Шкода Йети съвет
Казаха, че ще се отваря главата, защото частите от полюсите на свещта са останли вътре и може да са направили големи поразии, а за отварянето само ще ми вземат около 400лв.
Skoda Yeti 1.8T
- zloQQ
Шкода Йети съвет
В Благоевград имат представителство на ЕТ. Там ли ще я правиш? Ако е така - трябва да и а все някаква комуникация между представителствата...
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Шкода Йети съвет
Колега, да не се засегнеш, ама сервиза с нишо не е виновен. Това раздробяване на свещи при твоя мотор става от разход на масло и влошаване на горенето в цилиндъра в следствие на натрупване на нагари. Няма да си първия с такъв мотор, който има такъв проблем. Приеми го, че си изтеглил късата клечка.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Шкода Йети съвет
Еми да са му отремонтирали разхода на масло и изчистили нагара гаранционно
Аз ако бях щях да се разпрявам.
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Шкода Йети съвет
Колата е набор 2013г и въпреки малкото километри отдавна не е в гаранция. Ако колата е още в Шкода Благоевград - иди при тях и се опитай да се разберете. Щом предишният ремонт е извършен в официалния сервиз на марката, би трябвало да имаш гаранция за този ремонт. Виж си фактурата и документите от тогава и преценявай.
За да се съгласят на гаранционен ремонт (или поне покриване на някакви разходи) не е необходимо да караш колата с репатрак до София. Тя се намира в сервиз на марката, който сервиз трябва да се уточни с централата в София как да се процедира.
Изисквай си всеки път писмени отговори и становища. Сега основно ти трябват документите от предния ремонт и писмено становище от Шкода Благоевград каква е причината за сегашната повреда.
За да се съгласят на гаранционен ремонт (или поне покриване на някакви разходи) не е необходимо да караш колата с репатрак до София. Тя се намира в сервиз на марката, който сервиз трябва да се уточни с централата в София как да се процедира.
Изисквай си всеки път писмени отговори и становища. Сега основно ти трябват документите от предния ремонт и писмено становище от Шкода Благоевград каква е причината за сегашната повреда.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Шкода Йети съвет
Ако не е оплакал как да му го ремонтират?peyopetrishki написа: 05.05.2021, 12:53:32 Еми да са му отремонтирали разхода на масло и изчистили нагара гаранционно![]()
Същата работа като на @bega4kata, преди половин година правено обслужване, ама сервиза виновен...
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
-
asenbesni
Шкода Йети съвет
Няма да я правя там, защото съм от София. Ще се репатрира с СБА до Шкода, което ми е в задтраховката към ДЗИ. От София на този етап, казаха, че ако тяхна част /за която има гаранция 2г./ е причината за аварията - ще си я поемат. Ще пиша допълнително как се развива работата.
Skoda Yeti 1.8T