Историята на един "препекан" Superb III
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Още днес ще ти е ясна диагнозата…
-
Sec8200
- Гараж: под наем
Приеми го,че си направил компромис и това е цената.
Като я отремонтираш ще се оправи. Ако продължи купи си бензинова Мазда или Тойота. Е няма да върви, но ще е надеждна.
Аз имах скучна и надеждна кола, но исках нещо дето да бяга повече.
Няма угодия, няма и да има...освен ако не те бият парите в челото или ти падат от небето
Като я отремонтираш ще се оправи. Ако продължи купи си бензинова Мазда или Тойота. Е няма да върви, но ще е надеждна.
Аз имах скучна и надеждна кола, но исках нещо дето да бяга повече.
Няма угодия, няма и да има...освен ако не те бият парите в челото или ти падат от небето
- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
Яворе, ако искаш, ще те запозная с Евгени от Трансексперт. Мисля, че за всички колеги в София това е най-добрият вариант.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
-
5rar
Освен, че няма да върви много и разхода няма да му хареса на атмосферния. Иначе си прав за надеждностSec8200 написа: 03.05.2021, 10:48:09 Ако продължи купи си бензинова Мазда или Тойота. Е няма да върви, но ще е надеждна.
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Вие майсторите за някакви магьосници ги взимате. Нали ако беше лесно, всеки щеше да е майстор. Отиваш в сервиз с някакви конкретни оплаквания, на тази база се преглежда колата и се дава диагноза. След всеки проблем да ходиш на различен майстор е безумие и напълно необосновано финансово. Вашите клиенти сменят ли ви така ![search [smilie=search.gif]](./images/smilies/search.gif)
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
- Rangel
Тука не съм съгласен. Ти на доктора даваш ли му да се учи на теб? Нямам против да тества, но не аз да плащам да се учи. Има тук един дето е цар на DSG-тата, сигурно всико го знаят, предложи на приятел да пробват да оправят кутията без да плаща, за да види дали ще сработи това дето го мисли. Така се прави…
-
peyopetrishki
А ти защо си мислиш, че се учи? Ти колата видял ли си, диагностика правил ли си, нещо открил ли си, което неукия майстор не е? Как прецени, че се учи? Сори, ама това са някакви доста нелогични заключения.
ПС: много сте се разглезили явно и мислите, че проблемите ви трябва да се разрешават за 2 часа и 200лв и винаги от първия път.
ПС: много сте се разглезили явно и мислите, че проблемите ви трябва да се разрешават за 2 часа и 200лв и винаги от първия път.
-
kograman
За тва си плащаме, нал тъй? За тва има ценоразпис. Проблема като продължава, да взема на абонамент да останем при майстора?
Someone's opinion of you does not have to become your reality
-
peyopetrishki
Пак те питам, ти цял живот не си имал проблеми с услугата или продукта, които предоставяш, така ли? Интересно ми е просто...
Човека ако пускаше по пързалката на абонамент нямаше да има толкова клиенти и такъв фиидбек.
Както и да е. Нито знаете какъв е проблема, нито кога е настъпил, нито дали е един продължаващ ило съвсем нов, халхабери сте, ама майстора е крив.
Човека ако пускаше по пързалката на абонамент нямаше да има толкова клиенти и такъв фиидбек.
Както и да е. Нито знаете какъв е проблема, нито кога е настъпил, нито дали е един продължаващ ило съвсем нов, халхабери сте, ама майстора е крив.
-
kograman
Слагаш всичко под един знаменател?
Майстора и услугата която предлага, е различна.
Отиваш за проблем, казва ти това е правим това, и повече няма да има драми. Цената ми е х пари.
Обаче, проблема се появява след 3 седмици и 1500км пак.
Щом е обещавал и е поел ангажимент, получил е х пари, сега какво? Да кешим докато се научи или почупи колата?
Майстора и услугата която предлага, е различна.
Отиваш за проблем, казва ти това е правим това, и повече няма да има драми. Цената ми е х пари.
Обаче, проблема се появява след 3 седмици и 1500км пак.
Щом е обещавал и е поел ангажимент, получил е х пари, сега какво? Да кешим докато се научи или почупи колата?
- Rangel
Абсолютно всяка грешка допусната от мен/нас във фирмата - си е за наша сметка. Тока е редно! Но ние все пак не продаваме услуга. Освен това 200лв. взимат за здрасти! Нямам нищо против тях, уважавам професията им, но няма как “дай 500лв и проблемът е решен” и после Явор чисти грешки докато е на почивка със семейството и се чуди ще стигне или не, породени от решения срещу 500лв проблем. Никой не упреква сервиза, просто да го оправят без да взимат повече пари.
-
peyopetrishki
Той нито е говорил с тях, нито са гледали колата ама вие вече дадохте диагноза и казахте как се прави ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
-
kograman
@peyopetrishki, върни се няколко страници назад, и ше разбереш за какво ти пишем.
- Rangel
Ние коментираме. 90% от проблема съм сигурен вече, че е решен от колегите тук - безплатно. Точно ей така имах проблем и РАТОЛА ми зашиха, че турбото има проблем и за това DPF-а не се регенерирал ефективно, 1к задница, излезнах от сервиза, минах 1 км. и той светна, е какво правим по твоята теория?
-
peyopetrishki
Съжалявам за вашия лош опит, но това какво общо има с текущата ситуация? Аз не съм теоретик, аз знам реално как работи сервиза и познавам добре човека, който стой зад него.
Миналата година на трак дей-я, бях без кола, ако помните. Ден преди това имаше да се правят много неща по окачването, масла на мотор и кутия, филтри и прочие.
Закарах колата в София в 9:00 сутринта, вечерта в 18:00 я взех. Дадох им зор да я направят за един ден и резултата беше налице - имаше незатегнат реглажен болт на единия носач и незатегнат болт на биалетка.
На следващия ден забелязах и отидох в сервиз в Пловдив. Цяла вечер колата беше там и оправиха само биалетката, въпреки че говориха с Д-брос два пъти по телефона и Цецо ясно има каза какво да гледат. Със същите инструкции, @SilverBullet, оправи колата за 20 минути на собствения си подемник, като през това време аз пречех и разпитвах.
Цецо тогава коментира така "ако не я оправят в Пловдив, ще дойда да взема колата на репатрак, ще я оправим и ще ти я върна в Пловдив".
Преди година и половина исках да му купувам колата, но нямах цялата сума понеже правих ремонт на апартамента. Дадох му 500лв капаро (колата беше 20к) и той ме зачака. След 20 дена ми звънна и каза, че е дошъл някой с пари и ме попита дали може да в продаде. Продаде колата и пробва да ми върне капарото двойно, не го взех разбира се.
В петък, преди празниците му звънях два пъти за пасата, защото мислих да тръгвам с него. Цецо, разбира се нямаше как да прецени от разстояние, но ми каза ако закъсам да му звъня по всяко време, въпреки празниците.
Моята е следната "който не работи, той не прави грешки". Изпреварвате събитията малко, абонамент, учения и прочие. Изчакайте да видите и после преценете...
Миналата година на трак дей-я, бях без кола, ако помните. Ден преди това имаше да се правят много неща по окачването, масла на мотор и кутия, филтри и прочие.
Закарах колата в София в 9:00 сутринта, вечерта в 18:00 я взех. Дадох им зор да я направят за един ден и резултата беше налице - имаше незатегнат реглажен болт на единия носач и незатегнат болт на биалетка.
На следващия ден забелязах и отидох в сервиз в Пловдив. Цяла вечер колата беше там и оправиха само биалетката, въпреки че говориха с Д-брос два пъти по телефона и Цецо ясно има каза какво да гледат. Със същите инструкции, @SilverBullet, оправи колата за 20 минути на собствения си подемник, като през това време аз пречех и разпитвах.
Цецо тогава коментира така "ако не я оправят в Пловдив, ще дойда да взема колата на репатрак, ще я оправим и ще ти я върна в Пловдив".
Преди година и половина исках да му купувам колата, но нямах цялата сума понеже правих ремонт на апартамента. Дадох му 500лв капаро (колата беше 20к) и той ме зачака. След 20 дена ми звънна и каза, че е дошъл някой с пари и ме попита дали може да в продаде. Продаде колата и пробва да ми върне капарото двойно, не го взех разбира се.
В петък, преди празниците му звънях два пъти за пасата, защото мислих да тръгвам с него. Цецо, разбира се нямаше как да прецени от разстояние, но ми каза ако закъсам да му звъня по всяко време, въпреки празниците.
Моята е следната "който не работи, той не прави грешки". Изпреварвате събитията малко, абонамент, учения и прочие. Изчакайте да видите и после преценете...