Смяна на категорията 0т N1(товарен) на М1(лек)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Освен Технотест, може и Декра. Около 500 лв излизаше всичко. Имам познат,който го прави есента.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
-
edinichensluchai
- Гараж: 2018 Skoda Superb 3 L&K 2.0 TDI 150 hp 7DSG
Моята кола дойде объркана от завода N1 вместо М1 (дълга история защо се случи). ЕТ трябваше за своя сметка да я прекарат през Технотест за да стане М1 и понеже колата не беше на лизинг ми дадоха всички документи необходими за регистрацията и фактурата от Технотест беше там - някъде към 400 лв беше по спомен.
ПС. Погледнах сега сайта на Технотест - имат ценова листа и пише , че струва 318 лв с ДДС. Но май има и някакви дребни суми за различни сертификати и документации към КАТ и тн.
http://technotest.bg/wp-content/uploads ... 072020.pdf
ПС. Погледнах сега сайта на Технотест - имат ценова листа и пише , че струва 318 лв с ДДС. Но май има и някакви дребни суми за различни сертификати и документации към КАТ и тн.
http://technotest.bg/wp-content/uploads ... 072020.pdf
-
Sasch
- Гараж: 01FL 2003 1.9TDI ALH, 02 FL 2012 2.0TDI CFHC
Май, Май не е оправдано икономически откъм гражданска и данък за момента това упражнение 
- kras4o
- Гараж: Superb Scout Diesel, 2021
Sasch, моята катафалка също е 4+1, евро 6Б по талон, с 3 колана отзад. Гражданска юли 2020 беше 238лв, ей сега излезе данъка 75.87
.
Ta като чета темата, единствено първото мнение, че няма колан и висока винетка в ... Унгария. Друго не виждам да е като довод.
. Ta като чета темата, единствено първото мнение, че няма колан и висока винетка в ... Унгария. Друго не виждам да е като довод.
-
Sec8200
- Гараж: под наем
ах неговата майка, хабиби..
И на мен ми излезе в банкирането тези две суми, обаче реших, че са за половината данък. Гледам и ти имаш същата кола и си в София, не беше ли над 115лв примерно?
- kras4o
Sec8200, По калкулаторите като този излиза https://cartax.uslugi.io 146.32лв. Може да е заради Н1, нямам идея, но ме устройва.
- intense
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG
Прескачаш 5-те години през 2021, за това е толкова...
- kras4o
intense, не би трябвало да си прав, защото е 1-5 и от шеста те таксуват по другата сметка. Дори в стария беше така http://calculator.bg/1/avtomobil_danak.html до 5 години включително.
едит: късно ми е да чета закона https://www.lex.bg/laws/ldoc/2134174720
едит: късно ми е да чета закона https://www.lex.bg/laws/ldoc/2134174720
- intense
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG
Ако 2021 г. става на 6, вече си с по-ниския коефициент. Така го смята и калкулаторът, само че без 5% отстъпка за ранно плащане.Брой на годините от годината на производство, включително годината на производство
- kras4o
intense, еми според това което съм споделил от бележката на Столична е еднакво и за 2020 и за 2021. като юни 2021 ще стане на 5 години. И както праивлно казваш с отсътпката сега е малко по-евтино. Ама е далеч от 110-150 на калкулаторите. => може да е заради Н1.
-
ross
Привет, колеги,
И аз имам питане относно категорията N1. Харесал съм кола, която се оказа, че е била фирмена и е регистрирана като товарна, 3+1 места. Колана в средата на задната седалка липсва (отрязан е). Колата в момента е на 6 години. Ако я купя, има ли други ограничения, освен че не мога да возя повече от 3 пътника? Според ценоразписа на Технотест преобразуването от N1 в M1 би ми струвало ~300 лв. плюс някакви такси може би и нова пререгистрация в КАТ.
И аз имам питане относно категорията N1. Харесал съм кола, която се оказа, че е била фирмена и е регистрирана като товарна, 3+1 места. Колана в средата на задната седалка липсва (отрязан е). Колата в момента е на 6 години. Ако я купя, има ли други ограничения, освен че не мога да возя повече от 3 пътника? Според ценоразписа на Технотест преобразуването от N1 в M1 би ми струвало ~300 лв. плюс някакви такси може би и нова пререгистрация в КАТ.
-
kolyo b8
- Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол
Нямаш други ограничения, а и в комбитата отзад повече от две детски столчета няма как да се сложат (при три столчета ще трябва да караш с една отворена врата
).
Ако пък сложиш трима възрастни за кратки пътувания е ОК, но за по-дълги на този в средата, а и на страничните двама няма да им е много приятно (така, че колата си е 3+1
)
Винетка ползваш за лек автомобил. ГТП - 48 лв., каско - процент от застрахователната стойност, данъка е на база екокатегория, мощност и година на производство (преди беше 6,15 лв).
За нови коли преди преглед се минаваше още на първата година, вместо на третата - сега не знам как са.
Щом е с махнат колан - най вероятно е правена тук. Моята е правена в TUV Nord София. Тези от Германиа си идват със всички колани.Предишната беше с фабрична N1 и пристигна с всички колани.
За мен не си заслужава разправията, но ако ще возиш често 4 пътника - сменяй.
Ако пък сложиш трима възрастни за кратки пътувания е ОК, но за по-дълги на този в средата, а и на страничните двама няма да им е много приятно (така, че колата си е 3+1
Винетка ползваш за лек автомобил. ГТП - 48 лв., каско - процент от застрахователната стойност, данъка е на база екокатегория, мощност и година на производство (преди беше 6,15 лв).
За нови коли преди преглед се минаваше още на първата година, вместо на третата - сега не знам как са.
Щом е с махнат колан - най вероятно е правена тук. Моята е правена в TUV Nord София. Тези от Германиа си идват със всички колани.Предишната беше с фабрична N1 и пристигна с всички колани.
За мен не си заслужава разправията, но ако ще возиш често 4 пътника - сменяй.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Дали е с всички колани, зависи най-вече от регистрацията. Може да е N1 и пак да е с 4+1 места. Въпрос на товароносимост на заден мост по спецификация.
Бееееее.....
- Ramzes
- Гараж: Škoda Octavia II Combi 1.9 TDI BLS 2008
Моята е N1, в големия талон е 4+1, но е махнат колана в средата. Оказа се че не е никак лесно да намеря среден колан и за момента се отказах. Май по-лесно ще е да намеря цяла задна седалка с колан ...
В момента м1 и н1 се изравниха като разходи. Единственото неудобство е, че в някои страни TRUCK в талона си е камион и се плащат други пътни такси и т.н.
В момента м1 и н1 се изравниха като разходи. Единственото неудобство е, че в някои страни TRUCK в талона си е камион и се плащат други пътни такси и т.н.
Още от времето на хан Кубрат се знае, че с много селски пръчки на едно място никой не може да се справи!
- nzlatev
- Гараж: Škoda SuperB II Avant
2,0 TDI 170+ DSG
Škoda Yeti 1,2 TSI DSG
Škoda Fabia 1,9 SDI
Колега, това че пише Truck не означава , че плащаш други пътни такси?! Таксите за пътуване са едни и същи както за М1 кола, ако някой се опитва да те тъксува по различен начин за пътуване, то не е правилно.Ramzes написа: 26.04.2021, 07:41:54 Моята е N1, в големия талон е 4+1, но е махнат колана в средата. Оказа се че не е никак лесно да намеря среден колан и за момента се отказах. Май по-лесно ще е да намеря цяла задна седалка с колан ...
А и щом си 4+1 трябва да имаш среден колан. Нещо ти е объркано. Няма как 5 човека в Шкода без среден колан.
Последно промяна от nzlatev на 26.04.2021, 09:54:13, променено общо 1 път.