Автоматично сваляне на странично огледало
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- tsonko
- Гараж: Octavia 2 TDI powered by Gunter Service
Здравейте колеги,
Искам да попитам има ли някаква настройка на пасажерското огледалото, колко да се сваля, при включване на задна скорост и ако има как се настройва? Колата е преди фейс Л&К и всичко работи безупречно, но огледалото се мести съвсем малко. Може някой от колегите с такива Октавии да кажат при тях как е.
Поздрави
Искам да попитам има ли някаква настройка на пасажерското огледалото, колко да се сваля, при включване на задна скорост и ако има как се настройва? Колата е преди фейс Л&К и всичко работи безупречно, но огледалото се мести съвсем малко. Може някой от колегите с такива Октавии да кажат при тях как е.
Поздрави
- nzlatev
- Гараж: Škoda SuperB II Avant
2,0 TDI 170+ DSG
Škoda Yeti 1,2 TSI DSG
Škoda Fabia 1,9 SDI
При мен работи по следният начин. Слагаш копчето на огледалата на позицият на дясното, след това включваш на задна и си го наместваш докато си включил на задна. Така то си запомня позицията на задна и когато е на първа си помни другата позиция. Копчето трябва да остане на тази позиция и всеки път когато дава на задна отива на запаметеното положение. Ако копчето е на друга позиция, функцията не действа.
- tsonko
Златев, мерси за бързият отговор. Ще го пробваме това да видим какво ще запомни.
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
Този въпрос и мен ме гложди от няколко дни насам,защото си активирах със VCDS-а опцията ,а огледалото нещо не реагира.Утре още ще пробвам да дам на задна ,да го наместя на необходимата ми позиция и после ,ако сработи,ще трябва да се видим за по бира
Аз също благодаря за разяснението nzlatev
.А на Цонко за хубавата тема 
.А на Цонко за хубавата тема 
Dieselgate Team member
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Само на лк е такъв модула.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- micyri
- Гараж: пенсионирана бегачка Škoda Octavia 1.8 20V AGN 125 PS
Škoda Octavia Combi 2.0 TDI DSG 140 PS - Обратна връзка:
Интересна тема ,която аз не можах да разбера!
Какво имате в предвид "сваляне на огледало"
И какво значение има позицията на огледалото на 1-ва и задна скорост?
Благодаря!
Благодаря!
- zar
Сами,явно е прав.При мен на Скаута не става,въпреки,че го активирах,изписа се и на ДОТ-а вътре,ама само до там ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Dieselgate Team member
- nzlatev
- Гараж: Škoda SuperB II Avant
2,0 TDI 170+ DSG
Škoda Yeti 1,2 TSI DSG
Škoda Fabia 1,9 SDI
Здравейте, аз не съм L&K но при мен това което ползвам е, че при подаване на задна съм си наместил огледалото (дясното) да се сваля в позиция която мога да виждам бордурите или други препядствия от "нисък" видmicyri написа:Интересна тема ,която аз не можах да разбера!
Благодаря!
- zar
Оппс,момент!
Пропуснах да забележа ,че говорим не толкова за L&K,а за кола с автоматични скорости
Добре ,че спомена ,че даваш на "Drive",иначе още щях да съм в недоумение
Иначе много добра екстра си е това ,защото на мен на почти всяка маневра назад ми се налага да навеждам огледалото(специфика на района за паркиране).Със това аз съвсем се разделям с идеята да го активирам,защото скоростната ми кутия е механична,освен ако няма някаква връзка между парктрониците ми или ключето за включване на светлините за заден ход,ама това да го кажат по-просветените 
P.S:Цонко,при теб някакъв прогрес по въпроса?![scratch_one-s_head [smilie=scratch_one-s_head.gif]](./images/smilies/scratch_one-s_head.gif)
Пропуснах да забележа ,че говорим не толкова за L&K,а за кола с автоматични скорости
P.S:Цонко,при теб някакъв прогрес по въпроса?
Dieselgate Team member
-
mitex1983
- Гараж: Шкода Супърб 2.0TDI DSG 170 hp & Шкода Фаворит 1.3
Колеги мисля, че трябва да имате ел.седалка на шофьора с мемори функция за да ви работи свалянето на огледалото
- zar
И това го нямам ,за съжалениеmitex1983 написа:Колеги мисля, че трябва да имате ел.седалка на шофьора с мемори функция за да ви работи свалянето на огледалото
Dieselgate Team member
- micyri
nzlatev благодаря за пояснението.
Сега вече ми е ясно всичко за което говорите.
И аз ще пробвам тази функция ,макар че не виждам смисъла.Просто преди да паркирам на зад поглеждам обстойно на всякъде.
Сега вече ми е ясно всичко за което говорите.
И аз ще пробвам тази функция ,макар че не виждам смисъла.Просто преди да паркирам на зад поглеждам обстойно на всякъде.
- tsonko
И аз доколкото съм запознат, тази екстра върви с ел. седалки - мисля, че няма значение кутията, макар, че колата, за която попитах е също ДСГ...
Пробвахме настройката, както Златев написа, но нещо не го запомня - все малко си се сваля - иначе от копчето си работи както трябва.
Цецо, това е много удобно при успоредно паркиране - предполагам нормалното ти положение на огледалата не гледа бордюрите?? Колкото и да гледаш преди да паркираш е добре все пак да виждаш на къде си... На моята понеже я няма тая екстара, ръчно го "разбутвам" и после го оправям. Но това не се налага всеки път. Също така, не всеки път помага, понеже някой път шофьорското е нужно да се свали. Също при паралелно паркиране няма много смисъл от нея.
Пробвахме настройката, както Златев написа, но нещо не го запомня - все малко си се сваля - иначе от копчето си работи както трябва.
Цецо, това е много удобно при успоредно паркиране - предполагам нормалното ти положение на огледалата не гледа бордюрите?? Колкото и да гледаш преди да паркираш е добре все пак да виждаш на къде си... На моята понеже я няма тая екстара, ръчно го "разбутвам" и после го оправям. Но това не се налага всеки път. Също така, не всеки път помага, понеже някой път шофьорското е нужно да се свали. Също при паралелно паркиране няма много смисъл от нея.
- micyri
Е сега ще го пробвам на моята и ще докладвам,ама с тая екстра много ще се разглезя 
- PRO
- Гараж: VAG PQ46 3T