Греди за багажник ОК 1U2 L&K

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
SHQ

Škoda Фен

Гараж: Octavia I L&K 1.9 TDI 110hp

Мнение от SHQ »

Пичове помагайте, засилих се да купувам греди за багжник за колата от профила ми,
но в магазина който бях ми предложиха вариант при който лапите на гредите влизат
под уплътненията на вратите. За хечбек според тях, няма други варианти. При мен
има обаче едни отвори на тавана, на снимката с пластм. капачета, в които съм на 100%
сигурен, че човека от когото я купих ми беше споменал, че е слагал греди. Според
човека в магазина такива греди няма. Интересното е, че и такива с лапи да взема то
няма къде под уплътненията да се сложат, гледах разни каталози и там ясно е показано
опрееленото място за поставяне, което при мен липсва аи поставяне е невъзможно.
Някой ако е ползвал оригинални такива ще се радвам да помогне с конкретен модел
или парт. номер.

Изображение
Аватар
intense

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG

Мнение от intense »

Малко ще те насоча къде да търсиш:
https://cdn1.static-tgdp.com/assetloade ... t=BG&att=1
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Не помня модел/номер в Шкода, но си има бал за тази кола греди! МонтБлан беше моят по спомен.

Изображение
dando

Škoda Фен

Гараж: Superb 3 1.8 TSI

Мнение от dando »

Здравей, Колега,
На моя автомобил имам същите отвори и ползвам оригиналните греди. Би трябвало да са модел LAM 071 040 според Интернет. Мога да проверя номера и на моите, но мисля, че беше същият.
Всяка от гредите има по две челюсти от страните си. Те се стягат с шестограм, за да се захванат към жлебовете на тавана на автомобила:
https://photos.app.goo.gl/zd8QEag1YehxosWJ7

Отгоре се монтират пластмасови капачки, които се заключват, за да не може гредите да бъдат лесно свалени.
Ще ти пиша на ЛС с малко повече информация :)
Аватар
PSG

Škoda Фен

Гараж: ŠKODA Yeti Adventure 2.0TDI 140hp CFHC 4x4 '15
ŠKODA Superb III FL 2.0TDI 190hp DFHA '19

Мнение от PSG »

Попитай в https://easyauto.bg/
Много са заредени и имат много хубави неща. При хубавите багажници гредите и лапите за захващане са отделни компоненти. Имал съм Mont Blanc, Thule, а сега карам с Nordrive. Погредни в сайтовете - има селектори по автомобили.

Ако лапите на гредите са с дълги планки, които минават под гумите на вратите, някъде от горната страна на рамката на купето (под вратата) трябва да имаш нит-гайка.

Така като гледам обаче колата е с тип захващане, който по спомени му казват "вградени надлъжни греди". Там се иска специфична лапа с къси планчици и вероятно нямаш нит-гайка.

Изображение
Изображение

Прати им снимката и ще ти кажат кой модел е твоят.
ŠKODA Yeti Adventure 2.0TDI CFHC 4x4 '15
ŠKODA Superb III FL 2.0TDI 190hp DFHA '19
Аватар
SHQ

Škoda Фен

Гараж: Octavia I L&K 1.9 TDI 110hp

Мнение от SHQ »

Абе аз намерих от колега от форума греди, ама точно един несретник от изиауто, ми изкара бангията
че била поръчкова, американка и не знам си още какво. Идва гледа и отсече греди за тая кола няма
да намериш [smilie=sarcastic.gif] . При положение че продава и Туле, пък там си има модели баш
като за нея.
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”