Skoda Octavia Vision a.k.a - Синьото
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
От 150 отива със сейфти мап на 185 - 190 и все едно си купил дизеловата RS 
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Честита да ти е и много безаварийни километри!
За стелката за тунела отзад много по-добре е от Superb 3 с леко изрязване.
За стелката за тунела отзад много по-добре е от Superb 3 с леко изрязване.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Аз нали сложих racechip, и той уж дава горе-долу толкова. Ами, усеща се, ама след като вече си се позасилил. Иначе от място е даже по неприятна колата, щото не си иска гумите
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Добре де, аз ще попитам все пак. Първо да уточня, правя коментара, като изключвам финансовата част, ако тя е някаква причина, все едно не съм писал нищо.
Защо ти трябваше този даунгрейд? Толкова го гледа тоя Супърб и накрая за какво, друг да му се радва? А ти кво взе, ръчка, предно и след всичко изговорено от теб - пак дизел? Аз не намирам абсолютно никаква логика, то не е и важно аз да намирам, ама ми е любопитна твоята? Аз ако парите не са от значение, не намирам нито един адекватен довод за себе си, поне VRS дизел 4х4 да беше...
Защо ти трябваше този даунгрейд? Толкова го гледа тоя Супърб и накрая за какво, друг да му се радва? А ти кво взе, ръчка, предно и след всичко изговорено от теб - пак дизел? Аз не намирам абсолютно никаква логика, то не е и важно аз да намирам, ама ми е любопитна твоята? Аз ако парите не са от значение, не намирам нито един адекватен довод за себе си, поне VRS дизел 4х4 да беше...
-
kograman
Отстрани изглежда така, но има някои нюанси.
Колите са вещи. Скъпата кола си иска гараж, и повечко внимание. Това ако искаш да си остане в топ кондиция. Ако ти е все тая, написаното от мен няма значение. Аз не съм такъв човек.
Техниката вкъщи е в топ състояние.
Проблема е, че дори за Октавия врс, на 5-6 години и се търсят сериозни пари в момента.
Цените са около 30к и нагоре лв. Което за мен е безумие. На всеки му е скъпа колата, ама да сме реалисти все пак.
Колите са вещи. Скъпата кола си иска гараж, и повечко внимание. Това ако искаш да си остане в топ кондиция. Ако ти е все тая, написаното от мен няма значение. Аз не съм такъв човек.
Техниката вкъщи е в топ състояние.
Проблема е, че дори за Октавия врс, на 5-6 години и се търсят сериозни пари в момента.
Цените са около 30к и нагоре лв. Което за мен е безумие. На всеки му е скъпа колата, ама да сме реалисти все пак.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
- Rangel
От написаното разбрах - махна Супърба, защото нямаш гараж?
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
На това по север-запад му викат - луд по целата глАва.
Бееееее.....
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Човека си казаkograman написа: 08.04.2021, 17:05:20 Взимам я, правя и перфектна иии ентисуазма ми заминава, и започвам да гледам за следващата. И пак отначало
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
-
kograman
това има 30% тежест в решението.
Другите 30% ги е споменал @peyopetrishki, 20% са фактор Х, и 20% преосмисляне на приоритетите за следващите 4-5г.
Решението само си излезе
- Rangel
Сега вече всичко е ясно, приключвам с въпросите. Със здраве да си я караш.
-
kograman
Какво предстои от тук нататък:
- интериорно почистване при GKAutoDetailing
- посещение при @JORDITO, за оледяване, алуминиеви педали и фут рест и слагане на камера.
По-нататък, екстериорно почистване и смяна на масло с Амсойл. Предполагам до края на Май ще е готова със всичко това.
Снимки и инфо ще има когато се изпълни даден етап.
- интериорно почистване при GKAutoDetailing
- посещение при @JORDITO, за оледяване, алуминиеви педали и фут рест и слагане на камера.
По-нататък, екстериорно почистване и смяна на масло с Амсойл. Предполагам до края на Май ще е готова със всичко това.
Снимки и инфо ще има когато се изпълни даден етап.
-
koragroup
Подкрепям! Но задължително иди я виж на място, че малко едно към гьотере описват екстрите... Направи едно кръгче и ако е възможно поискай да ти свалят кората под двигателя да я огледаш. Всякакви изненади се крият там... течове на всякакви масла и води, белези от удари и т.н.
Повечето такива са върнати служебни, а за служебната кола и чуждата жена е известна поговорката... Можеш да снимаш рамата и да я провериш в ЕТ.
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
-
sdaskalov86
- Гараж: VW PASSAT B9 2.0 TDI
Ex. Superb III, 2.0 TDI, 6DSG, ~180 HP, ~400 Nm, ReceChip - Обратна връзка:
За висенето те оправих, нямаш грижи. За бирите обаче се оправяй сам, че на @JORDITO доказано си му вървят.kograman написа: 15.04.2021, 17:21:31 Има голям багажник, ама не знам дали ще хване бирите с мезетата за Жорката. Че и там му вися.
![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
-
kograman
Днес ходих до ЕТ в Надежда за гаранционна претенция за топката на скоростният лост.
Приеха я, и поръчаха нова. Смениха и батерията на ключа, че се оплакваше.
В неделя я очаква детайлно вътрешно почистване.
Приеха я, и поръчаха нова. Смениха и батерията на ключа, че се оплакваше.
В неделя я очаква детайлно вътрешно почистване.