Skoda Octavia Vision a.k.a - Синьото
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Съвети коя Октавия да бъде
@kograman, айде честито и от мен. Бах що работа има по тая кола. Ледчета, амортисьори, камера,мигачи.... ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
-
kograman
Ако е възможно, модератор да добави в заглавието да бъде => Skoda Octavia Vision a.k.a - Синьото
Информацията систематизирана е:
Трябваше да се реша казуса с липсата на на кола в семейството. Още преди оглеждах къде какво има по пазара, но нямаше нещо което да ме грабне. Винаги съм се водил от правилото, за х пари, да си купя възможно най-доброто за тях. На марки не робувам. Важни неща за мен са, фаровете, малко км, история, възможно по-нова година и колата да не е базов модел. Екстрите правят една кола, да е това което е.
Започнах да ходя по огледи. Черната Октавия, комбито го изпуснах от моя простотия. След това гледах червената 4х4 150к.с, и после една сива 1.5ТСИ 150к.с. Между тях въпросният Пасат в Аутотехника. Описал съм напред къде какво видях в тях.
Търсенето продължаваше, както и времето напредваше. Даже ходих и до Горубляне да гледам една Октавия ...
Всичко което се продаваше или беше на километри, или му престоеше сервизно обслужване.
Разходите към покупната цена варираха от 2500 до 5000лв,
като каско, гуми, обслужване и т.н. Това го бях приел някак си, стига колата да го заслужава.
Вчера след поредното разочарование и кратки срокове, отворих мобилето да прегледам какво ново има. Това към 20:00ч.
Въпросната синя Окатвия, беше публикувана в 19:45. Директно звъннах, и се извиних за късният час.
Колата има всичко което търсих. Малко км, кесенон, в гаранция, гуми перфектни, платено всичко+ винетка до есента на 2021, нови дискове и накладки.
Сменено масло и всички филтри преди 450км. Колата е на 66 000км. Последната година е карана 4500км. Собственик на 79 години, да е жив и здрав.
Поръчал си нов Карок, и затова я продаваше.
Днес в 9:20 бях на оглед. В 10:00 бяхме в банката да наредя парите за нея. Ниво Вижън +, с двигател 2.0ТДИ 150к.с.
Както се казва, тя ме намери пак в последният момент, но подходящ
Днес след цялата галимация и кръстосване напред назад в София, спирам пред вкъщи и ме поздрави с започнала регенерация. Повозих се да регенерира, и жената я хвана да я покара.
Какво следва:
По моите разбирания и критерии, колата е мръсна. Основно чистене вътре и вън, нанасяне на някакво покритие и корекця на лака, и после при @JORDITO, за благинки като камера и оледяване.
Информацията систематизирана е:
Трябваше да се реша казуса с липсата на на кола в семейството. Още преди оглеждах къде какво има по пазара, но нямаше нещо което да ме грабне. Винаги съм се водил от правилото, за х пари, да си купя възможно най-доброто за тях. На марки не робувам. Важни неща за мен са, фаровете, малко км, история, възможно по-нова година и колата да не е базов модел. Екстрите правят една кола, да е това което е.
Започнах да ходя по огледи. Черната Октавия, комбито го изпуснах от моя простотия. След това гледах червената 4х4 150к.с, и после една сива 1.5ТСИ 150к.с. Между тях въпросният Пасат в Аутотехника. Описал съм напред къде какво видях в тях.
Търсенето продължаваше, както и времето напредваше. Даже ходих и до Горубляне да гледам една Октавия ...
Всичко което се продаваше или беше на километри, или му престоеше сервизно обслужване.
Разходите към покупната цена варираха от 2500 до 5000лв,
като каско, гуми, обслужване и т.н. Това го бях приел някак си, стига колата да го заслужава.
Вчера след поредното разочарование и кратки срокове, отворих мобилето да прегледам какво ново има. Това към 20:00ч.
Въпросната синя Окатвия, беше публикувана в 19:45. Директно звъннах, и се извиних за късният час.
Колата има всичко което търсих. Малко км, кесенон, в гаранция, гуми перфектни, платено всичко+ винетка до есента на 2021, нови дискове и накладки.
Сменено масло и всички филтри преди 450км. Колата е на 66 000км. Последната година е карана 4500км. Собственик на 79 години, да е жив и здрав.
Поръчал си нов Карок, и затова я продаваше.
Днес в 9:20 бях на оглед. В 10:00 бяхме в банката да наредя парите за нея. Ниво Вижън +, с двигател 2.0ТДИ 150к.с.
Както се казва, тя ме намери пак в последният момент, но подходящ
Днес след цялата галимация и кръстосване напред назад в София, спирам пред вкъщи и ме поздрави с започнала регенерация. Повозих се да регенерира, и жената я хвана да я покара.
Какво следва:
По моите разбирания и критерии, колата е мръсна. Основно чистене вътре и вън, нанасяне на някакво покритие и корекця на лака, и после при @JORDITO, за благинки като камера и оледяване.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
- deniz8912
- Гараж: Skoda Octavia 2 FL vRS 2.0 TDI CEGA 6manual
Ex ....Skoda YETI AMBITION 4X4
1.8 TSI 160к.с. - Обратна връзка:
Честито за новата количка първо. Винаги с нова кола се започва с ледове и камери. Чак се чудя хората как си карат колите с тия жълтури.
-
kograman
Едно по едно. Има голям багажник, ама не знам дали ще хване бирите с мезетата за Жорката. Че и там му вися 
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Бравос! Хубава количка! Намерихте се, макар дето викаш - в последния момент. Безаварийно ползване!
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Автомат ли е?
-
kograman
@igeorgiev82, не, ръчка.
Две неща направих още днес. Ходих до ЕТ, заявих смяна на топката на скоростният лост, и взех стелка на тунела отзад от Фабия.
Луд умора няма, само се поти![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Две неща направих още днес. Ходих до ЕТ, заявих смяна на топката на скоростният лост, и взех стелка на тунела отзад от Фабия.
Луд умора няма, само се поти
- stanley
- Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
Браво, добре сте се намерили.
-
kograman
Ще я покарам 1000км тъкмо да започне да се предава Кастрола, и ще и сменя маслото и филтрите. Трябва да е готова за лятото. ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- slavkoff
- Гараж: подземен
- Обратна връзка:
-
kograman
Достатъчно лека е, че като я сритам и започва да свети есп-то на трета. Двигателя има сила в ниските обороти, не е като Супърба.
Не мисля да се заигравам да я надувам. Ама да видим![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Не мисля да се заигравам да я надувам. Ама да видим
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Живко, честита ти придобивка! Пожелавам ти да ти донесе допълнителното спокойствие, което търсиш. Колата не ме кефи (изговори се защо вече, конкретно за твоя случай), но ме кефи, че не те слуша главата.
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
То почва да свети от това че няма 4х4, не от нещо друго. Сега и педалчето трябва да свикнеш отново да галиш, както казват хората с предно.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Мислех, че на мойта и има нещо. Или на мене
-
kograman
16-ки Dunlop. Просто колицата е лекичка. Нищо общо с Галфоня или Супърба.
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Skoda Octavia Vision a.k.a - Синьото
Хайде честито. Хиляди безаварийни километри.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl