нов комплект джанти
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Sheyretov
- Гараж: Skoda Karoq 2.0 TDI 4x4 DSG
нов комплект джанти
Здравейте, искам да сложа летните гуми на отделен комплект джанти. Как стои въпроса с системата за следене на налягането в гумите? До колкото успях да намеря TPMS работи измервайки големината на гуните, а не на самото налягане. Следователно няма датчик на всяка джанта/винтил. Наистина ли е така и дали тази система е използвана и при моята кола? Модела е Карок, годината 2020.
- sonnyer
- Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB
нов комплект джанти
Точно така, както си прочел е. Датчиците са стара и ненадеждна технология.
Слагаш си друг размер, запаметяваш стойностите и си караш.
Слагаш си друг размер, запаметяваш стойностите и си караш.
-
didoya
- Гараж: BMW G20 330xD M-Sport
нов комплект джанти
По-скоро скъпа за производителите, а те в днешни дни пестят от всичко.
Няма нищо по-готино от това като ти писне за гума да знаеш защо е писнало и точно с колко е паднало налягането, можеш ли да продължиш напред и ако да - да наблюдаваш в реално време дали и как спада. Имал съм коли и с 2-те системи и в момента датчиците за налягане ми липсват.
- Sheyretov
- Гараж: Skoda Karoq 2.0 TDI 4x4 DSG
нов комплект джанти
Мерси за бързите отговори. Значи просто да търся евтини, красиви и здрави 17ки ![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
- stanley
- Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
нов комплект джанти
Ако намериш и трите показателя в една обява стреляй, без да се замислиш.
Обикновенно в обявите имаш 2 от 3 те условия.
-
tahumbata
- Гараж: Karoq Style 2019 1.5 TSI DSG 4x4 лава син металик
нов комплект джанти
Аз така си поръчах втори комплект 16-ки от ЕТ за зимни, а пък заводките 17-ки ги оставих за летни. За оригинални джанти и гуми Continental TS850P 225/60/R16 с монтаж и т.н. дадох точно 2200лв. което за мен е ОК предвид че са чисто нови с 2 години гаранция. Разбира се има и други варианти и сега един приятел ме убеждава, че нямало смисъл вече от летни и зимни и че той щял да купува всесезонни и да ги сменя на 2-3 години вместо да кара с летни 5-6 и със зимни 5-6, говорим за 10-12к км годишно т.е. не особено голям пробег годишно.
Чудя се като е 4х4 дали ще е ОК с всесезонни при положение, че се катерия по планините и наскоро ми се случи да трябва да си проправям път през току-що навалял 20-25см сняг и то по наклон. Ами чувствах се като снегорин, но нямаше никакви ядове, така че съм доволен засега поне
Лошото е, че зимните гуми с всяка изминала година стават все по-зле дори и да не се карат, та предвид относително меките зими напоследък май има резон да е всесезонна гумата и да се сменя по-често вместо да има човек по два чифта. Освен разбира се ако не се навъртат по 20-30к км годишно, което прави смяната на гумите задължителна през макс два сезона така или иначе, а ако са всесезонни може и да се наложи на сезон и половина да се подменят с нови.
Чудя се като е 4х4 дали ще е ОК с всесезонни при положение, че се катерия по планините и наскоро ми се случи да трябва да си проправям път през току-що навалял 20-25см сняг и то по наклон. Ами чувствах се като снегорин, но нямаше никакви ядове, така че съм доволен засега поне
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
нов комплект джанти
Моят съвет е да си сменяш зимни и летни, поне аз така правя - нищо, че последните зими не са зими. Дори и да не се карат гумите при правилно съхранение може да запазят /или леко да загубят/ свойствата си до към десетина годинки. Още повече че ще се катериш по планините задължително със зимни гуми.
-
5rar
нов комплект джанти
Много си е надеждна
-
tahumbata
- Гараж: Karoq Style 2019 1.5 TSI DSG 4x4 лава син металик
нов комплект джанти
Относно датчиците за налягането и това как е при Шкода - ами за 2 години ми е изписвало на три пъти, че е засечена промяна на налягането на гумите и да се провери - първият път много се притесних да не е верно спукана гумата понеже бях по магистрала, но се оказа, че е грешка в системата. Другите два пъти по същия начин - явно нещо не е много перфектен този начин с ползването на разните системи като ABS, ESP и т.н. дето засичат разлика в оборотите (най-общо описвам каквото разбрах за това как работи технологията при VW групата), но предполагам, че ако наистина се спука гума, ще засече навреме проблема. Мен ми се е налагало за 12 години веднъж да сменям аварийно спукана гума, та добре че имах пълноразмерна и си продължих like a boss, но и патерицата върши работа - според мен е по-добрият вариант спрямо компресорчето понеже при мен така стана, че гумата се беше разпрала странично между грайфера и страничния протектор и там няма оправяне със спрейчета и компресорчета или поне не си го представям как ще стане.