Skoda Octavia Vision a.k.a - Синьото

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
kograman

ŠKODA MASTER

Съвети коя Октавия да бъде

Мнение от kograman »

Не, не го пишеше. Разговорихме се, и те решиха да го споделят.
Извадиха ми и фактурата за 6к лв ремонт.
Дори в сервизната история това го няма. Само дискове, накладки и една задна броня че е била натисната. Това и е в сервизната история.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

kograman, Ами колкото и да са хубави новите TSI-та... май ще се окаже, че там някъде хлъцват - 180-200к. 3 или 4-то такова мнение чувам, а те сега започнаха масово да навлизат в тия километри.
Бееееее.....
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

Това ми казаха и момчетата от Аутотехника. Тяхното впечатление е същото. Около 150к км, започват да дават проблеми бензиновите. Буквално каза "тоя пак е изкарал толкова". Колкото и да се плюе дизела, явно и е по-добрият двигател на VW. Поне и разбират, и ги правят без драми и тежки ремонти. На това ТСИ за бутала,сегменти,лагери, шлайф глава и блок сметката е ударила 5840лв.
Галфоня 1.9jdtm 150k.s за 2к му смених същите неща без шлайф на блока, че ако трябваше го изхвърлях директно. От доверени хора(на които имам 101% доверие)знам, че блок не се пипа. Удариш ли му стружката, вече му се променя температурното натоварване и т.н и не карат много след това. Ризите са друга бира обаче.
Аватар
makaveli

Škoda Ludicrous

Гараж: Dacia Sandero Stepway Eco-G 100,
Fiat Fiorino 1.4i,
Citroen C3- служебна

Мнение от makaveli »

kograman написа: 13.04.2021, 12:19:50 Утре нов оглед на Октавия 1.4тси 150к.с, ръчка.
Може да се разходиш до Цариградско да го видиш пасатора
https://store.interlease.bg/la-7259-Vol ... mesta.html
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

Няма ли да му е малък този двигател, на това купе? За Октавия е ок, ама на Пасат?
Този 1.4 с верига ли е, или ремък? Какви са му сервизните интервали (различни от масло и филтри) на този 1.4ТСИ?
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

Ама голяма сага при теб. От голям кораб с прилична мощност ще отидеш на Октавия миксер.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

kalata написа: 13.04.2021, 14:37:00 ще отидеш на Октавия миксер.
Която върви повече от кораба с приличната мощност [smilie=sarcastic.gif]
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

@kalata, скъпата кола си иска слугуване. Иска си гараж. В БГ малко са хората които пазят чуждата собственост. Слизат като си отварят вратите в твоята. "Дреби неща", които ме дразнят.
Затова, не претенциозна кола като я оставя пред блока да не я мисля толкова. След време, ще си взема някоя "бегачка" само за собствен кеф.
Сега, искам да се погрижа за други дреболии от живота ;)
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

kograman написа: 13.04.2021, 13:34:00 Около 150к км
Толкава е сметната и да издържи със смяна на масло на 30к.км ;)
Нямам идея защо е сменяно фиксирано на 30.
Мойта, а и всички ТСИ-та, които съм занулявал са с променлив интервал и 30к.км са абсурдни...на около 18к индикира за смяна [smilie=pardon.gif]
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

@todor87, как мислиш за 1.4 ТСИ 150к.с на Пасат? Това е най-слабият бензинов двигател на колата. Съгалсен съм, че пасва идеално на Октавия, но на Пасат?
Пасат с 1.4ТСИ тежи - 1387 кг.
Октавия с 1.4ТСИ тежи - 1202 кг.
180 кг в повече за Пасата. Единствено ме притеснява "динамиката" на голямо купе и малък двигател. Да подчертая дебело, колата я използвам за движение от точка А до точка Б. Дали набира с календарче, или джобен часовник няма никакво значение.
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

1.4 tsi 150 е със ремък.
Моята е със този мотор и със 4 възрастни и пълен багажник си върви доста добре. Аз съм и със BOX и става още по приятна за каране. Предполагам на пасата ще е една идея по тромав този двигател, но ще ти върши идеална работа.
Като я мерих стокова си даде времена като стоков Супърб 190кс. 4х4. Така, че предполагам в купето на Пасата ще върви като Супърб 170к.с 4х4. Това долу горе като база за сравнение.
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

kograman написа: 13.04.2021, 14:51:55 Слизат като си отварят вратите в твоята. "Дреби неща", които ме дразнят.
Затова, не претенциозна кола като я оставя пред блока да не я мисля толкова.
Не ме разбирай погрешно - не ти правя сметка каква кола да си вземеш. Надявам се скоро да откриеш правилната.
Не те познавам лично, но този довод в цитата по-горе не ми се връзва. Ако някой си отвори вратата с трясък в твоята дори и непретенциозна кола, пак ще те е яд. Сигурен съм.
Аз карам непретенциозна 14-годишна кола и пак се опитвам да намаля до минимум подобни дребни неща.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Аватар
SimichOil

Škoda Ludicrous

Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
Обратна връзка:

Мнение от SimichOil »

Е защо мерите ускорение на 1.4 TSI на Октавия и го сравнявате с ускорение на Superb 190 4x4 ? Това се прави на някоя отсечка - ей така да си начешем крастите и да се успокоим и да видим коя кола колко върви.
Тук това ще се направи 2-3 пъти и точка. Остава да си се кара колата ежедневно. В ежедневното каране градско и извънградско - дизела е много по-приятен за каране от бензина - ЗА ТАКОВА ГОЛЯМО КУПЕ !!! Подчертавам - за това купе. И сила си има на ниските и разхода ще е чудесен.
Аз лично никога не бих си взел кола 1.4 TSI на такова голямо купе...
Да мерим ускорение и да се успокояваме колко много върви е едно - да караме ежедневно е друго. Ежедневно никога няма да се кара тази кола както ще се кара на мерене на ускорение 0-100км/ч
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

Ще е ме яд, да, но не чак толкова. Някак си, по ще го преживея на Октавия. На С3 полудявах, и една кака едва се сдържах да не я разпилея по паркинга. Нагла и устата. Като се сетя за тази случка, започват да ме сърбят ръцете, честно. Малко неща ме изкарват от равновесие, ама тази достигна до тази точка.
Добре че се овладях. Ако беше мъж, да сме се ступали 101%.
@Архимандрит Дионисий, на колко км и какво му се обслужва на ремъка? Като при дизела ли са интервалите?
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Мойте 5ст. с ясното съзнание, че сигурно бензинджиите ще ме нахранят:

Аз TSI над 100к въобще не бих оглеждал. Все още няма достатъчно рефернции как се държат тия мотори след това, особенно ако са обслужвани по "предписание".

Аз за себе си съм решил, ако следващата е бензин (а ми се иска да е бензин) и не е девствена - максимум на 50к и максимум на 100к да съм я разкарал.
Бееееее.....
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”