Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Здравейте колеги. Някой случайно дали е ходил да гледа някоя от тези две Октавии.
При положение, че колата ще се ползва за семейна, а не за състезателна кола, има ли смисъл да се гледат версийте преди фейса със 184 коня. Или 150 са си напълно достатъчни за семейна кола. Бюджета ми е около 25к, като 50-60%е са кеш, другите май ще са на изплащане. Което не фиксира точно горната граница. и колкото повече ги гледам, толкова повече се обърквам .Гледам че цените на тези от 2015-2016 се припокриват с тези след фейслифта от 2017та.Дали има коренна разлика в автомобила след фейса.Да са отстранени някакви детски болести, или всичко си е чисто визуално.Последните които мисла тия дни да ги гледам са тези двете. Много ще се радвам в много близко време да се похваля и аз с новата придобивка.
Разликата като цяло е в предницата, лед стопове, медията вътре. Някой казват, че парктрониците отпред са по-добри, аз не знам да е така.
Детските болести на Октавия са: Има няколко неща които създават вибрация. Горивопроводите, седалката (ръчката) и прочие. Може да се срещне, може и да няма.
Пак си има щум от огледалата и не е с перфектната изолация.
Тези които са с панорамен покрив, поскърцват (че ходят в ЕТ да ги смазват). Май на ФЛ "уж" решиха проблема.
Напълно достатъчни са 150коня за семейна кола.
Първата: По-запазен (поне на снимки) салон. Черна е (най-претенциозната боя), няма подгрев на преден джам.
Втората е много хубав цвят, има погрев на преден джам (за мен е най-яката екстра), но сякаш салонът и е по-захабен.
Иначе, като цяло не създават кой знае какви ядове. Някоя водна помпа да протече и това им като цяло.
Това е мое лично мнение.
Коелгата ги е описал доста подровбно, само ще добавя, че втората има АСС, което е наистина страхотна екстра извън града или дори и на околовръстното в София ако си спокоен шофьор.
Цветовете и на двете са претенциозни, тъй като са доста тъмни.
И на фейслифта не е отстранен проблема със стъкления таван, къса нерви....
Неизвестен написа: 05.04.2021, 07:38:54
И на фейслифта не е отстранен проблема със стъкления таван, къса нерви....
И сегашната ми кола е с панорама, и общо взето съм изтръпнал с тия джиджавки вече
Вече разбрах, че черната е продадена, ще прескокна да видя другата, и на място ще видя дали е толко фрапантно захабен салона, както се вижда на едната снимка. И най-вече техническата част как е. Интериорни дреболий се оправят в крайна сметка
Здравейте, малко се изгубихме във времето, но продължава търсенето на Шкодичка.
Днес ходих да гледам и правих тест драйв на ето този екзепляр. https://m.mobile.bg/details/11616669741064325
Докато го шофирах останах мега впечатлен от колата. Все пак това ми е най-новия автомобил. Супер стегната возия, запазен интериор.Двигателя работеше много равномерно и плавно. И нещото което ми взе акъла-превключването на DSG-то.Карал съм доста коли автомати, но никога DSG. Толко бързо и плавно превключване не бях усещал. В понеделник ще видиме да запазим час в ЕТ Дружба да я прегледат, и се надявам официално да мога да се похваля.
donci написа: 19.05.2021, 18:52:20
Дай повече информация за колата и повече снимки.
За ниво на оборудване си нямам и представа, защото идвам от Френската секта и не им разбирам изобщо.
2.0ТДИ 150к.с. DSG.
Близките дни като и разуча кое кво що ще разказвам
За сега лека вечер. А за напред много положителни емоций и нови запознанства със съфорумците си пожелавам