2005 OCTAVIA mk2 , combi , 2.0tdi dsg6 - спря да пали?!
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
batepesho
- Гараж: Skoda Octavia Combi, 2005, 2.0tdi, dsg6
- Обратна връзка:
Здравейте,
мойта шкода е много изстрадала (Skoda Octavia 2005, combi, 2.0tdi , dsg6) и тн, много грешни пари съм налял по нея, трябваше отдавна да я продам, наясно съм с това.
Има си проблеми, с които си живурка от бая време, носи ме от тук до там, ритат скорости на паркинг и на задна и тн... няма да крия, че доста я настъпвам и върви пущината.
До тук с предисторията.
Преди 3 седмици, тва се пада в началото на Март 2021, всичко беше окей, ходихме с жената да гледаме един супърб2017 в Еуратек карахме напред назад сичко ток и на другата сутрин - просто не пожела да запали. Върти върти върти и не пали. Беше към -3 навън, палила е и на -16 без проблем. Като повърти на стартер около 7-8 секунди и нещо изпищява - светва в червено на таблото STOP!!! - ENGINE OFF - OIL PRESSURE дрън дрън - see user's manual. Естествено направих няколко опита докато замина акумулатора. Заредих го (голяма разправия със свалянето). Слагам го и никва разлика, просто почна да върти по-бързо стартера и пак тая "табелка". Мина известно време докато забележа, че на таблото изобщо не ми светва лампата с реотаните за подгряващите свещи. Нито като дам на контакт, нито като завъртя. Забелязах още и че ESP-то (БУТОНА обаче) свети в жълто, все едно съм го натиснал.
Та, аз съм музикантче, не съм особено вчас, знам само елементарни неща по колата - къде са фаровете , кое е двигател и тн.
На някого случало ли му се е това нещо или пък знае ли къде да я закарам без да ми дерат кожата за пореден път?
Мерси!
мойта шкода е много изстрадала (Skoda Octavia 2005, combi, 2.0tdi , dsg6) и тн, много грешни пари съм налял по нея, трябваше отдавна да я продам, наясно съм с това.
Има си проблеми, с които си живурка от бая време, носи ме от тук до там, ритат скорости на паркинг и на задна и тн... няма да крия, че доста я настъпвам и върви пущината.
До тук с предисторията.
Преди 3 седмици, тва се пада в началото на Март 2021, всичко беше окей, ходихме с жената да гледаме един супърб2017 в Еуратек карахме напред назад сичко ток и на другата сутрин - просто не пожела да запали. Върти върти върти и не пали. Беше към -3 навън, палила е и на -16 без проблем. Като повърти на стартер около 7-8 секунди и нещо изпищява - светва в червено на таблото STOP!!! - ENGINE OFF - OIL PRESSURE дрън дрън - see user's manual. Естествено направих няколко опита докато замина акумулатора. Заредих го (голяма разправия със свалянето). Слагам го и никва разлика, просто почна да върти по-бързо стартера и пак тая "табелка". Мина известно време докато забележа, че на таблото изобщо не ми светва лампата с реотаните за подгряващите свещи. Нито като дам на контакт, нито като завъртя. Забелязах още и че ESP-то (БУТОНА обаче) свети в жълто, все едно съм го натиснал.
Та, аз съм музикантче, не съм особено вчас, знам само елементарни неща по колата - къде са фаровете , кое е двигател и тн.
На някого случало ли му се е това нещо или пък знае ли къде да я закарам без да ми дерат кожата за пореден път?
Мерси!
Работата ми в youtube playlist:
- stanley
- Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
Просто ти се е разсърдила, че си ходил да гледаш по-млади мадами в Еуратек. Ако напишеш от кой град си вероятно по-лесно ще може та да упътим за сервиз.
-
batepesho
- Обратна връзка:
За Софията става дума, съвсъм забравих да отбележа...
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Колега ти си голям образ. Колата не пали, светят разни лампи и предупреждения и ти пак въртиш и въртиш и въртиш... пада акумулатор, зареждаш и пак въртиш, въртиш...
![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)
![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- tihich
- Гараж: Superb Scout 2.0 TSI 280
Обърни внимание на грешката да не е - STOP ENGINE - OIL PRESSURE LOW!
Ако е така - съветвам те да не се опитваш да я палиш. Потърси за проблем с маслената помпа и шестостен, който се износва с времето и спира да подкачва масло!!!
Ако е така - съветвам те да не се опитваш да я палиш. Потърси за проблем с маслената помпа и шестостен, който се износва с времето и спира да подкачва масло!!!
-
batepesho
- Обратна връзка:
@tihich, Благодаря!
@kalata, Споко, нося на базици стабилно
разбирам какво ми казваш.
Въпросът ми е следния - Има ли някой от форума или от форума-във-връзка с такъв човек/сервиз, който да пипа предимно шкодилаци?
@kalata, Споко, нося на базици стабилно
Въпросът ми е следния - Има ли някой от форума или от форума-във-връзка с такъв човек/сервиз, който да пипа предимно шкодилаци?
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Автокомплекс РС, Д-Брос, Трансексперт, Еуратек Дружба. В ред, който ти си избереш.batepesho написа: 30.03.2021, 18:40:49 Въпросът ми е следния - Има ли някой от форума или от форума-във-връзка с такъв човек/сервиз, който да пипа предимно шкодилаци?
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Радо е с Ковид от 1 седмица.Едва ли ще помогне сега,а и не го кара много леко.
-
hvp800
При тези коли няма проблем с шестостена , щото нямат такъв!tihich написа: 30.03.2021, 17:59:40 Обърни внимание на грешката да не е - STOP ENGINE - OIL PRESSURE LOW!
Но да въртиш и да палиш при толкова много ламБи , и предупреждения ...
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
-
batepesho
- Обратна връзка:
Мерси, това беше целта на темата ми.YYakovliev написа: 30.03.2021, 18:51:43Автокомплекс РС, Д-Брос, Трансексперт, Еуратек Дружба. В ред, който ти си избереш.batepesho написа: 30.03.2021, 18:40:49 Въпросът ми е следния - Има ли някой от форума или от форума-във-връзка с такъв човек/сервиз, който да пипа предимно шкодилаци?
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Това с маслото излиза винаги, когато не може да запли коката при дълго въртене на стартер. Ако не на дисплея, на диагностиката. Най вероятно е проблем с горивната система. Няма нафта, която да се запали след толкова въртене ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- stanley
- Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
В коя част на София живееш, да ти кажа близък сервиз където ще свършат работа? И на мен ми намирисва, че някоя помпа се е предала, я за масло, я за гориво...