Историята на един "препекан" Superb III

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Заключено
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от stefan L »

didoya написа: 22.03.2021, 22:34:27 мокро кръговото на 4-ти км
И сухо да е пак е тегаво. Сори Яворе, ама така се разви темата.
Последно промяна от stefan L на 22.03.2021, 23:03:25, променено общо 1 път.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Добре де, нали си има общи приказки, що не кендзаме там, ами в темата на Явор? Не, че той не даде тон де ;)
Бееееее.....
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от stefan L »

Заедно сме писали...
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

@didoya, ей това дето го описваш, Миро му вика разлика между 60 и 61 км/ч 😝
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До @Rangel - Поради разликата във възрастта ни и поради естеството на Работите ни, мога да предположа, че съм минавал през това кръгово повече пъти от ТЕБ и не помня да съм имал Проблеми когаго съм бил без "4х4", както и не виждам преимущество от 2018 Година насам, от както съм "4х4". Но все пак, за да не ТИ развалям съня, ще кажа - да, "4х4" има 0.001% предимство. Дано всичко в Живота смяташ поне с такава точност [smilie=kiss3.gif]
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
SmokeyandtheBandit

Шкода Новак

Мнение от SmokeyandtheBandit »

Понеже е форум и всеки има право да се изкаже свободно и аз да дам своето мнение. По темата за 4х4 vs 4х2 там е ясно, че колкото хора питаш толкова повече мнения ще получиш - на цвет и вкус товарищей нет.

Това което ми прави впечателние и обаче е тотално (за мен) сгрешената представа за това каква кола е точно Шкода Супърб - особено дизел комби. Някой съвесем точно го беше казал - това е един тотално чичарски автомобил ширпотреба които е направен за прагматичните Улф/Фабрис/Яцек/Карлос да си карат домочадието и да си дърпат караваните и нищо повече от това. Това не е кола (защото не е проектирана) за удовлствие от спортно и агресивно шофиране и никога няма да бъде.

Затова ми е малко странно да чета за неща от сорта на гаври по свтофарите, светения на лампи, невъзможност да се включиш в кръстовище, да не говорим за "хваленето" какви рекордни скорости по изпотрошените ни пътища се постигат и важността на всяка стотна от секундата в ускорението. Даже автора на темата в началото търсеше кола за разумен избор за семейството си и за 5 месеца се стигна до ъпгрейди и каране с вратите настрани като нещо нормално и как Супърба седял като струна на пътя и не помръдвал...... Аз също имам база сравнение заради всичките ламарини които са ми минали през ръцете и съвсем спокойно мога да кажа,че Супърба се клати като кораб в норвежко море и е една тотално недозавиваща машина ( с 4х4 съвсем малко по-недозавиваща).Това говорим за сток машини - ако се правят доработки по окачване и тн може да се подобри драстично, но пак основните закони на физиката няма как да бъдат преодоляни когато става дума, за височина на центъра на тежестта, разределение на масите между осите и тн. Ако автора иска да види кола която седи като струна на път с удоволствие мога да му предоставя новата си кола за забавление (за тези които са чели единственият ми пост, колата е същата като старата,само че е 2019 г и за съжаление вече ги правят само 4х4 и кефа на задното изчезна, но ги разбирам и защо го правят такива при положение, че излиза фабрично от завода с 600+ к.с.). И не, не съм дошъл да се хваля във форума на Шкода с друга марка кола.

Както един мой познат преди една година ми каза - осен шофьорите на 10-15 годишни издухани БМВ-та, другите "хашлаци" на пътя са тези със сравнително новичките Шкоди. Отказвах да повярвам докато не почнах да го виждам почти на всекидневна база със собствените си очите по пътищата (вече и четейки във форума се затвърждава това мое усещане).

Преполагам сега ще бъда нападнат и заклеймен, но и причината да се изкажа е, че съм афектиран от факта, че точно преди три часа един "майстор" на шофирането с някакъв Супърб летеше с над 220км/ч по Тракия в кишата и се лепна зад жена ми на 40 см и почна да свети и да натиска яростно, а ние изпреварвахме три поредни тир. И разбира се след като на селският Фитипалди му писна да чака тази "дълга" процедура от 1 минута, изпревари всички през аварийната лента, мина пред нас и почна да прилага най-мъжкият приом с набиването на спирачки. Сега чакам и лекцията как изпреварване на магистрала не може да отнеме една минута,като не могат да карат да си седят в къщи, а не да се пречкат и да се влачат по пътищата, но в определни климатични условия и не особено уверен шофьор се случва - просто трябва да бъдем малко толерантни. И това да му се катериш на главата и да му правиш ден с фаровете си освен да го панира, да му докараш стрес и да доведе до ПТП нищо друг няма да се случи - по-бързо няма да стане.

Лека нощ на всички
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Мнение от stefan L »

Какво караш? Попълни си профила.
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

stefan L написа: 23.03.2021, 01:12:09Какво караш
Супърб 3 и бима над 600 магарета.
Няма значение, човека си го е написал много точно мнението и съвпада с моето виждане по въпроса, особено за "хашлаците" ;)
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Мнение от Rangel »

Абе не му е лошо мнението. Има истини. Как само прецени скорост от 220 на ЗАДНАТА кола, за мен е загатка...

Миро, [smilie=kiss3.gif]
JorshTDI

Škoda Фен

Гараж: Superb 272ps l&k lava blue, Passat B7 170ps +++

Мнение от JorshTDI »

И как с 300 коня суперб и ускорение за 5 секунди до 100 не можеш да правиш ластици по светофарите,видиш ли трябва да е под 3 секунди за тази работа.
За спортно шофиране в завои и дума не може да става с тоя шлеп,това е така,ама тук намесваш семеен чичо автомобил и не коментираш истинските плюсове на 4х4 системата,особено,когато си със семейството и пътуваш в условия близки на тези в момента...
Иначе пак повтарям,може да се хване морска болест с тези коли,но ,като изключим дизеляка и погледнем изцяло на моторизацията ,имаш един леко дефорсиран golf R,audi S3,Cupra с много тунинг потенциал да си доставяш не малко удоволствие на правите. :)
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Мнение от Rangel »

Момчето сравнява Супърб с М5 компетишън, предполагам де...
didoya

Škoda Фен²

Гараж: BMW G20 330xD M-Sport

Мнение от didoya »

Само момчето не спомена - защо Шкода не предлагат най-мощният си мотор на предно [smilie=sarcastic.gif]

Или и те не разбират като нас [smilie=music.gif]
Аватар
Бай Онзи

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 3 FL, Vision, 184 Hp, 4x4, DSG.

Мнение от Бай Онзи »

В едно много старо предаване за автомобили бяха казали, че 163 к.с. е максимума на задвижване на предните колела. Това съм запомнил и съм склонен да се съглася.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

didoya, Бърдаров N1, Това с конете не е довод в този спор. А защо Сеат предлагат същия мотор на предно? А Рено защо предлагат? А Хонда?

Шкода са позиционирали колата в определен сегмент и се продава добре. И тук виждаме, че има достатъчно хора, за които 4х4 е от първостепенна важност, значи явно в това отношение маркетинга им е добър. Иначе тая кола можеше и да е на предно и си се кара без особенни драми - Ето Тошето си я кара в ежедневието. Е сигурно на пистата му липсваше задния мост, но това е далеч от нормална употреба.

А пък и разговора тръгна от дизел 190 коня. В тоя ред на мисли, аз пак да питам на Явор колата с DCC ли е?
Бееееее.....
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Гледам купона продължава и по среднощ. @SmokeyandtheBandit, запазвам си правото на отговор малко по-късно днес, че съм зает, а ще отнеме повечко време.

Цецо75 написа: 23.03.2021, 07:34:37 В тоя ред на мисли, аз пак да питам на Явор колата с DCC ли е?
Не.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Заключено

Обратно към “Superb III”