Начи, пичове, извинявам се, че разпалих страстите, хахаха! Бетер секта сте
Аз написах, не, че няма полза от 4х4, а че на мен не ми е било нужно! Толкова! Всеки нормален човек с мисловна дейност е наясно, че задвижването на 4 колела е голям плюс и единствения негатив е повечето кила на колата и разходи за обслужване. Не знам някой тук да отрича 4х4 и да боготвори предно/задно, ама се оляхте пък Вие с т'ва "не е ли 4х4 - не става!". Айде, нема нужда от крайности. Просто казах, че навсякъде за където съм тръгвал - съм стигал и зиме и лете. Разбира се, ползвайки си главата и преценявайки ситуациите на пътя и времето в което пътувам. И ми е ясно, че 4х4 не е само за баирите. Ама по-нагоре прочетох едно много добро мнение относно окачването! Огромна роля има! RS-a е доста маневрен по завоите от същата кола, но с нормално окачване където съм го напъвал, пък хем дизел, хем на предно.
tuningmania написа: 21.03.2021, 20:47:27
До
@Цецо75 - Въпрос на Милисекунди, Сър. За някои са най-важното. Чудя се, как може Човек да е такъв перфекционист, да цепи Секундата но в същото време да не му пука, че Държавата дълбае дъното..
И аз винаги съм се чудил, спестените секудни в задръстването, къде се инвестират...
Taratajki написа: 21.03.2021, 23:20:10
А па писаниците за включване в трафика, ходене на ски, стабилност в завоите.... no comment. Халдекса е за "слаби" шофери, както и ESP-то, и ABS-a и всички други трибуквия в колата. Измислени са да "забърсват" след грешна преценка
Напълно съм съгласен! Да се кефя на карането, разчитайки системите - нема нужда. Знам си лимита с моята кола - ограничавам си се до там. И съм сигурен, че с RS-a, на предно, по завоите мога да мина достатъчно бързо, че да се изкефя. Скоро карах Пещера - Девин - Пампорово - голям кеф!
Между другото, всеки си има лимит и възприятия относно карането, та може да се разминават нещата и тук...
YYakovliev написа: 21.03.2021, 18:28:41
@zloQQ, а притежавал ли си кола 4х4?
Лична - не. Служебни - да. Лафа "чужда путк@ кокали нема" важеше с пълна сила. Достатъчно дълго съм карал и изобщо не съм имал намерение да отричам ползите и различното държание на автомобила със задвижване на всички колела. Грешно сте интерпретирали думите ми (пак го пиша!), "че не ми е трябвало" явно. Карал съм и в аризонската пустия, и в Солт лейк, и в скалистите планини на Колорадо. Всякакви терени. В смисъл - някакъв опит имам дори в, да го кажем, малко по екстремни условия/ситуации.
И пак казвам - никъде не съм упоменал, че видиш ли няма реално полза от 4х4. Има, много ясно. Както и не го ограничавам само извън пътя. Наясно съм с всички плюсове.
Просто на мен, не ми е трябвало 4х4 нито за да ида там, където съм искал, нито за да изпитвам кеф по дефилетата и планинските пътища.