Историята на един "препекан" Superb III

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Заключено
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Аз макар и от малко - говоря от опит. Колите ги карах на една отсечка, в еднакви условия с два дена разлика по между им. Празни приказки са термини от рода на "не би трябвало да има разлика" и някви линкове в нета. На такива се наслушах преди да ремапна с Ревото, че нямало смисъл да меря в ниските, щото не би трябвало да има никва разлика. От тогава се доверявам само на тестване, опит и замерки и на хора дето са играли дадени сценарии, независимо за какво става въпрос.

В завой през живота си не съм влизал на предел на сцеплението, карах и двата пъти с напълно нормална скорост. Дали разликите в усещането на двете коли в завой се дължат и / или на нещо друго - МОЖЕ, не съм специалист. Но за мен разлика имаше и тя беше шокиращо очевидна.

П.С. @Monky, не знам защо си изтри поста, ама моя увисна така. Беше отговор на твоя.
[smilie=sarcastic.gif]
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp

Мнение от peyopetrishki »

Другия негатив е по-бавното ускорение при високи скорости )

И при отбелязването на негативите виждаме, че мислим различно )
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

Явор, темата ти от хубава и подредена отиде у реката. Кефя ти се на кратките ревюта, кефя ти се как с чисто сърце се кефиш на колата си и споделяш. Обаче се оспами яко всичко.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp

Мнение от peyopetrishki »

Оспами се сега на 142-ра страница ли [smilie=sarcastic.gif] @YYakovliev, репортвай да ни трият.
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

@kalata, темата и без това е авто-дневник с елементи на разсъждения от време на време. Щом става въпрос за автомобили не е спам - нека се разисква тук, не е проблем. Доста офтопици са тръгнали в тая тема, дето са полезни под една или друга форма. Проблем е ако вече отидем в други дебри (политически, псувни и от сорта)...

П.С - пък и не е като да не зададох аз.
[smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif]
Последно промяна от YYakovliev на 21.03.2021, 22:12:43, променено общо 2 пъти.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
prvv

Škoda Фен

Гараж: Superb 3 l&k 2.0tsi

Мнение от prvv »

peyopetrishki написа: 21.03.2021, 21:49:57 Другия негатив е по-бавното ускорение при високи скорости )
С торсен да, ама с халдекс си предимно на предно с висока скорост.
Monky

Škoda Фен

Мнение от Monky »

@YYakovliev, поста изтрих, защото рязко осъзнах, че не ми се влиза в безкрайни пасаници, но оценявам добре написания коментар. Както писах в предишен коментар - това е излишен спор.
Окачването е по-важно от задвижването при динамично каране и в завой, като става на въпрос. Една от причините всякакви 3-ки, 5-ци, С-класи и т.н. да залепват на пътя. Няма база за сравнение с нашите MQB масовки, дори и с по-стари модели от гореспоменатите. Това е моят опит, но и не бих очаквал повече в този ценови клас. Камо ли от кола с толкова добре съотношение цена-качество като Супърб.
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Абе не знам за 4х4, ама защо викате че Супърба не е стабилен и не става за кеф? Някой беше ли на пистата да види @todor87 какво му направи? Междуосие ли... ба го! Аз пък най-редовно си влизам с вратите, ама трябва да е хлъзгаво, че мощност не ми стига. Колата в СПОРТ е мега стабилна, говоря за мега неравен път, скорост 100+. 4х4 няма да коментирам, идвам от кола на предно, имам ли пари друго освен 4х4 не бих взел.
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

Мали, как ли съм се джиткал едно време с жигулката без 4х4 [smilie=sarcastic.gif] Качавал съм я на Мургаш през зимата. На Витоша хиляди пъти, преди да има снегорини дори [smilie=sarcastic.gif] В Родопите, редовно с един друг келеш с Лада "петица" ходехме по смолянско. А па писаниците за включване в трафика, ходене на ски, стабилност в завоите.... no comment. Халдекса е за "слаби" шофери, както и ESP-то, и ABS-a и всички други трибуквия в колата. Измислени са да "забърсват" след грешна преценка :P А, да не забравя и парктроника ;)
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Мнение от Rangel »

Не се излагай па ти 😂
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

Rangel, жигулата е класика бре. А ГАЗ 53 е легенда. Те на такова като вземеш С категория и се чудиш после тия ламби за какво служат в Супърба и ко туй щар по щар [smilie=sarcastic.gif]
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Мнение от Rangel »

Нямам против. Били са модерни, като е имало 8 коли в София...
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

Taratajki, па,що си купи съвременна кола?Да си беше останал на жигула и москвич,да се видил у каране,както казваш [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Бай Онзи

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 3 FL, Vision, 184 Hp, 4x4, DSG.

Мнение от Бай Онзи »

Искам само да вметна (лично мое усещане) карайте на спорт особено на скорости над 140км.ч. Скоростната кутия се държи по-адекватно, а и според мен 4х4 е зацепено. Другия вариант е превключване на спорт при всяка агресия и изключване, когато почнеш да караш като пенсионер. Иначе ако чакате изкуствения интелект да усети точно каква глупост искате да направите - ами не се получава. На спорт всичко е ок и разхода е същия, просто режимите са различни (според мен). За мен "D" е лагав, но с опит за комфорт (супер пенсионерски).
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Мнение от Rangel »

Освен на спорт, за да може изобщо да се направи кеф трябва и стабилизиращата да се пипне :)
Заключено

Обратно към “Superb III”