Щори против слънце за задните врати
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
optimax
- Гараж: Шкода Октавия 2 Комби 1.9тди 4х4
Фолксваген Пасат комби 2.8 V6 4моушън
Аз съм с 30% затъмнение на предните и на челния.Пече те но не те гори.Свалям джама и почва да пари.В фейса гледам един пич в софия слага лумар тъмно и прозрачно.Замерва температури и тн и е доста разлики има.Колкото до полицаите...да чукам да дърво минавам между капките засега.Вече ако решат да се заяждат ако ще и с езика си да ближе ръба на джама....ако не извади сертификат че е уред за мерене на тъмни джамове...ще има много здраве.
-
niki
- Гараж: Фабия 1 комби 2006 ASY
VW Golf 1997 AHU
Volvo XC70 D5
@zloQQ,
Гледам и фабии 3 с бели стъкла, разни служебнярки.
Гледам и фабии 3 с бели стъкла, разни служебнярки.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
niki, не съм заглеждал, но...явно съкращаването на разходите си продължава.
Относно полицията - има изменения и допълнения в закона и едно по-съществено "Правило 43". Там са упоменати въпросните %-ти. Ето накратко:
"На 08.12.2016г., Народно Събрание гласува и приема законови изменения във връзка със затъмняването на автомобилните стъкла.
Решението влиза в сила на 21.01.2017г.
http://dv.parliament.bg/DVWeb/showMater ... Mat=110202
В чл. 105 се правят следните изменения:
В ал. 1 след думата "челното" се поставя запетая и думата "стъкло" се заменя със "задното".
В ал. 2 след думата "задните" се добавя "странични".
Създава се ал.3:
Намаляване на прозрачността на стъклата по ал.2 се допуска само в границите на стойностите, определени в Правило №43 на "Икономическата комисия за Европа на Организацията на обединените нации".
Така законът след промените е следният:
(1) Забранява се ограничаване на видимостта през челното, задното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им.
(2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните странични врати на леките автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.
(3) Намаляване прозрачността на стъклата по ал. 2 се допуска само в границите на стойностите, определени в Правило № 43 на Икономическата комисия за Европа на Организацията на обединените нации.“
А правило №43 е следното:
2.24. „Непрозрачно затъмняване“ е всяка част от остъкляването, която не позволява пропускане на светлина, включително всяка зона със ситопечат, независимо дали е твърдо мастило или точков печат, но без засенчващите ленти.
Тълкуване на резултатите 6.3.1.
Счита се, че изпитването за определяне на устойчивостта на излъчване е дало задоволителен резултат, ако са изпълнени следните условия: 6.3.1.1. Общата светлопропускливост, измерена в съответствие с точки 9.1.1 и 9.1.2 от настоящото приложение, е не по-малка от 95 % от първоначалната стойност преди облъчването и във всички случаи не е по-малка от: 6.3.1.1.1. 70 % при предни стъкла и други стъкла, които са разположени на място, необходимо за видимостта на водача."
Относно полицията - има изменения и допълнения в закона и едно по-съществено "Правило 43". Там са упоменати въпросните %-ти. Ето накратко:
"На 08.12.2016г., Народно Събрание гласува и приема законови изменения във връзка със затъмняването на автомобилните стъкла.
Решението влиза в сила на 21.01.2017г.
http://dv.parliament.bg/DVWeb/showMater ... Mat=110202
В чл. 105 се правят следните изменения:
В ал. 1 след думата "челното" се поставя запетая и думата "стъкло" се заменя със "задното".
В ал. 2 след думата "задните" се добавя "странични".
Създава се ал.3:
Намаляване на прозрачността на стъклата по ал.2 се допуска само в границите на стойностите, определени в Правило №43 на "Икономическата комисия за Европа на Организацията на обединените нации".
Така законът след промените е следният:
(1) Забранява се ограничаване на видимостта през челното, задното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им.
(2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните странични врати на леките автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.
(3) Намаляване прозрачността на стъклата по ал. 2 се допуска само в границите на стойностите, определени в Правило № 43 на Икономическата комисия за Европа на Организацията на обединените нации.“
А правило №43 е следното:
2.24. „Непрозрачно затъмняване“ е всяка част от остъкляването, която не позволява пропускане на светлина, включително всяка зона със ситопечат, независимо дали е твърдо мастило или точков печат, но без засенчващите ленти.
Тълкуване на резултатите 6.3.1.
Счита се, че изпитването за определяне на устойчивостта на излъчване е дало задоволителен резултат, ако са изпълнени следните условия: 6.3.1.1. Общата светлопропускливост, измерена в съответствие с точки 9.1.1 и 9.1.2 от настоящото приложение, е не по-малка от 95 % от първоначалната стойност преди облъчването и във всички случаи не е по-малка от: 6.3.1.1.1. 70 % при предни стъкла и други стъкла, които са разположени на място, необходимо за видимостта на водача."
-
optimax
zloQQ, евала!!!!Дано не ми се налага да цитирам всичко тва ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
То за това ти пляскат фиш 20лв.и айде бегай да играеш.Не може да ги съдиш,ама трябва да го платиш ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @optimax -
За тъмни прозорци ТИ лепи Полицая кръглата лепенка с триъгълник на предния прозорец и ходи в "КАТ" доказвай, че нямаш Сестра..optimax написа: 18.03.2021, 21:48:33 ако не извади сертификат че е уред за мерене на тъмни джамове...ще има много здраве.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
А що пишат фиш? На какво основание? В смисъл - как го пишат, след като няма как да установят нарушение има или няма? Странно ми звучи да ми лепнат фиш...за к'во ще е?igeorgiev82 написа: 18.03.2021, 23:11:42 То за това ти пляскат фиш 20лв.и айде бегай да играеш.Не може да ги съдиш,ама трябва да го платиш![]()
- _v_
- Гараж: Шкода Октавия Скаут
Rangel,
Много ти благодаря, ако изнамериш нещо звънни да го пробвам
Благодаря на всички за коментарите, ще поразгледам и ще се спра на нещо, трябва си![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
Много ти благодаря, ако изнамериш нещо звънни да го пробвам
Благодаря на всички за коментарите, ще поразгледам и ще се спра на нещо, трябва си
![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
Застрахователно посредничество и правна защита - https://www.facebook.com/Обезщетение-от ... 626356002/
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Нема да сваляш джама
Счупен е и това е. Да мерят с нещо ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Но като цяло, да се заяждаш с толкова умствено изостанали обекти, като милиционерите, не е добра идея. Няма как да излезеш победител в спор с радиото, ако ме разбирате. Ще ти напишат някой акт е така, за спорта. Те не понасят никакви негативи от евентуални разправи в съд. А за теб е само разправии и загуба на време и нерви.
Но като цяло, да се заяждаш с толкова умствено изостанали обекти, като милиционерите, не е добра идея. Няма как да излезеш победител в спор с радиото, ако ме разбирате. Ще ти напишат някой акт е така, за спорта. Те не понасят никакви негативи от евентуални разправи в съд. А за теб е само разправии и загуба на време и нерви.
- Kaloyan_vRS
- Гараж: BMW M340i xDrive G20
Преди 3г ме стряха от движение за предни стъкла на 50%
Сега съм с 70% нямал съм ядове,освен в КАТ
Ей така свири един музикант даже ми е надрано фолиото,защото машинката им не работи и чопли да види дали има фолио тъпанара.
Те затъмнени няма как да минеш,1ч ме въртяха 20 пъти пробваха с машинката,неще да мери и неще
Добре,че мина началника пита какво става
Излезе много точен тип
Нищо им няма на стъклата добре са да заминава.
Сега съм с 70% нямал съм ядове,освен в КАТ
Ей така свири един музикант даже ми е надрано фолиото,защото машинката им не работи и чопли да види дали има фолио тъпанара.
Те затъмнени няма как да минеш,1ч ме въртяха 20 пъти пробваха с машинката,неще да мери и неще
Добре,че мина началника пита какво става
Излезе много точен тип
Нищо им няма на стъклата добре са да заминава.
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Аз пък противно на всеобщото мнение никога не съм имал проблеми с полицаите. За 10-на години да са ме спрели за рутинни проверки не повече от 10-15 пъти, проверяват документите и пожелават лек път. Единият път имаше акция за наркотици, спират ме за проверка, казаха за акцията и след това като видяха детето в столчето отзад директно решиха, че не съм подозрителен и ме пуснаха.
При един бивш колега пък е точно обратното. Кара малко по-спортна стара Хонда Сивик и поне по 2-3 пъти месечно го спират и проверяват колата за наркотици.![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
При един бивш колега пък е точно обратното. Кара малко по-спортна стара Хонда Сивик и поне по 2-3 пъти месечно го спират и проверяват колата за наркотици.
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Хонда, какво очакваш.

-
optimax
Kaloyan_vRS, мина в кат с тъмните стъкла ли?Имат машина за мерене дето не работи?
- Kaloyan_vRS
- Гараж: BMW M340i xDrive G20
@optimax, Точно така
И да им работеше машинката пак щях да мина,в нормата(70%)съм!
И да им работеше машинката пак щях да мина,в нормата(70%)съм!