Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Решил съм да купувам задни щори за задните врати, защото слънцето взе да пречи на детето при заспиване, съответно и на майка му
Моля Ви за съвет какво да избера и на какво да се спра. Преди време бях купил от Бриколаж нещо като сенници (с вендузи), но определено не са ОК, бих искал нещо по-добро и качествено, в тази връзка приемам всякакви предложения и насоки.
DoH_KuXoT написа: 18.03.2021, 12:34:47
+ 1 за хубаво фолио на всички стъкла назад от предните врати
+1 за фолиото. Преди времех имах същата дилема на старата кола. Сложих фолио на задните странични стъкла и на задното стъкло с пропускливост по спомен 5%. Доста добра работа вършеха и от вънка почни нищо не се виждаше. Единиственият минус беше нощно време, беше осезаемо по-тъмно отзад. Но не беше болка за умиране.
Забравих да спомена, че автомобилът е със затъмнени задни стъкла, но нямам идея % на пропускливост, та в тази връзка ми се иска да "усиля" защитата от слънце...
Аз ползвам такива на Супърба. И децата са доволни.
1. Като цяло затъмняват по-малко от фолиото.
2. Фиксират се твърдо. Т.е. можеш да ги махнеш и сложиш, но си иска усилие, не е като фабричната ролетна.
3. Големия келепир е, че можеш да си оставиш колата с отворени прозорци лятото, без да влизат мухи.
4. Големия минус е на границата. Няма как да свалиш прозореца и да се видят децата.
Лятото, когато слънце е от страната на детето само фолио или тонирани стъкла - НЕ ПОМАГА! Категорично трябва нещо друго. Бях купувал за Лансъра, защото той нямаше като на Супърба, една ролетна, с две вендузи се захваща и я сваляш когато искаш, хич не беше лоша. Искаш ли да я потърся и да ти я дам да пробваш? 100 евра за щори, луда работа.