Към въпроса със странното бучене на празен ход.

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
dankatar

Шкода Новак

Гараж: Superb LK 2.0 TDI 200hp

Мнение от dankatar »

Здравейте, да се върна малко назад с това бучене или и аз незнам как да го определя на празен ход. При палене първоначално колата си държи около 1000об. и е тишина и спокойствие. Изтеглих си някаква програмка за децибелите/ Ясно е, че не е от най-точните, но.../ и при тези обороти положението е следното: ИзображениеИзображение
Позагрявя моторът, падат на около 750 об. и вътре става все едно съм във вакуум , стига до над 80 db [smilie=sarcastic.gif] Изображение
Изображение

Въпроса ми е някой правил ли си е експеримент да попремери какво става в неговата кола и дали е нормално това?
Поздрави
Аватар
zalmaneca

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 FL 2.0 TSI 265hp '25
ex Superb 3 FL L&K 2.0 TDI 190hp '20
ex Opel Astra GTC 1.9 150hp+ '08
ex Peugeot 206 1.4 75hp '00
ex Renault 11 1.7 90hp '87

Мнение от zalmaneca »

Дизел, резонансче, трака и тропка.
И моя е по-шумен на 800об.
Monky

Škoda Фен

Мнение от Monky »

И при мен е така, но повече ме дразни вибрацията при 800-850 оборота. Не винаги е особено осезаема, но си е там. Чак си мисля, че е дефект.
bopkata

Шкода Новак

Гараж: Kodiaq 4х4 190 2.0 diesel DSG
Octavia 150 2.0 diesel MT

Мнение от bopkata »

Момчета,

Четете ми мислите :) току що се връщам от ЕТ. от около месец кодиака (2.0 д 4x4 като загрее вибрира отчетливо на празен ход (но не винаги). Мислех че е тампон или.... Нещо подобно. За съжаление ЕТ нищо не са намерили :) продадоха ми някаква ваг добавка... Всичко по инжекторите (не съм ги насочвал натам) било в допуска, но тк нафтата не е Ок в БГ да сипя тази оригинална добавка. Честно казано ме усъмниха. Ще следя с интерес темата!
dankatar

Шкода Новак

Гараж: Superb LK 2.0 TDI 200hp

Мнение от dankatar »

Monky написа: 15.03.2021, 21:32:56 И при мен е така, но повече ме дразни вибрацията при 800-850 оборота. Не винаги е особено осезаема, но си е там. Чак си мисля, че е дефект.

Чудя се ако отида да ми сложат една изолацийка зад таблото, без да се сваля и на пода дали няма да има поне минимален ефект. Незнам обаче с гаранцията какво става ;)
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”