На моята Ibiza се води електро-хидравлична помпа "Koyo". Същата година кола, със същия двигател можеше да е с помпа TRW. Въпрос на късмет ми казаха тогава. Първите ги нямаше нито по морги, а нови струваха бая цифра тогава (не помня вече коя година). Вторите се намираха и по морги... В последствие сменях и рейка...tamer написа: 02.10.2020, 16:52:16 Ами не съм много запознат точно с електрическата рейка на О2. Другата ми е фабия 1 1,9TDI и миналата година течеше много, закарах я рециглират срещу 360лв с труда. Мисля, че и тя беше електрическа.
Проблем тропане в предница
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Simov
- Гараж: Ex: Seat Ibiza 6l, 1.9 TDI, 101 к.с.
Skoda Octavia III 1.6 TDI, 110 к.с.
- tamer
- Гараж: Октавия 2 Elegance, 2008г. 1.9TDI BXE, седан - ръчка
След бая време на тропане ги смених тампоните с конзолите на льомфойдер. 76лв за двата, направи ми впечатление, че хлабаво влезна носача и не очаквах ефект, обаче такъв имаше и то голям. Тропането е в пъти по малко и е поносимо, предното беше на разпадане. Миналата седмица я гледаха в ЕТ Дружба и казаха, че и носачите трябва да се сменят с конзолите и че няма да има ефект само от смяната конзолите. Износвал шестограма на носача и за това всико се сменяло и сигурно са прави ама срещу 800лв. което ми е извън бюджета. Направо си имам нова кола с нова преднице вече изцяло. ![pleasantry [smilie=pleasantry.gif]](./images/smilies/pleasantry.gif)
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
на 2-ри октомври си писал, че сте ги сменили с TRW сега ги сменихте пак вече с Lemforder или чак сега ги смени за първи път откакто е пусната темата, че се обърках ? На носачите може да се сложи термошлаух или да се набие гилза и вече няма да тропа.
- tamer
Тогава само тампони сега с тампони с конзолите. Тогавашните трв са толко хлабави че направо се върти около носача свободно
Иначе това с гилзата го бях чел някъде и наистина ще реши проблема според мен. Само незнам гилза от какво ?
Иначе това с гилзата го бях чел някъде и наистина ще реши проблема според мен. Само незнам гилза от какво ?
- deas
- Гараж: Octavia 1.9
Върни се на назад в темата и я прочети пак.
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
И аз мисля , че е по-лесно да прочетеш какво сме написали, вместо да го пишем пак и пак
- tamer
Видях, видях да не ме изяждайте.
Бъдете здрави и да няма тропания
Бъдете здрави и да няма тропания
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Аз много пъти сменявах тампони отпред. Слагах и Powerflex полиуретанови - и те се разхлабиха. След тях един приятел ми направи полиуретанови по поръчка някъде и оттогава всичко спи. Вече забравих колко години и колко хиляди км съм навъртял оттогава.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- tamer
Сега го мисля само за тази гилза или шалух. Ама така е кой не си чете темата, а и бая време мина.
Иначе се бях размечтал и аз за PowerFlex, ама сега ти ме отказа. Ще видим колко ще изкара и а хлоп а гилза или шалауха.
Пусто любопитство дали и ако носачите са нови ше е още по ок ? На ЕТ теорията че се изяждал шестограма.
Иначе се бях размечтал и аз за PowerFlex, ама сега ти ме отказа. Ще видим колко ще изкара и а хлоп а гилза или шалауха.
Пусто любопитство дали и ако носачите са нови ше е още по ок ? На ЕТ теорията че се изяждал шестограма.
- tamer
Вече над 2500км с гилзи и 17-ки на 225, мога да споделя следното:
+ колата вози доста твърдо, но управлението е много директно - лично на мен ми харесва така, ако търсите комфорт определено тук такъв няма
+ в завоите има доста по голяма стабилност
+ с висока скорост по магистрала 170-180 седи чудесно и завива с лекота
+ не тропа на скърца на хлопа (то всичко останало е сменено)
- Разхода + 1л и извънградско
- при преминаване на лека неравност задницата играе, (каналите по цариградско средна лента с 80км най- се усеща), било нормално при таква върда предница задницата да отнася вибрациите се изказаха по вещи от мен лица, което ми звучи логично.
гилзите и преминаването от 15-ки 195 на 17-ки 225 стана едновременно.
+ колата вози доста твърдо, но управлението е много директно - лично на мен ми харесва така, ако търсите комфорт определено тук такъв няма
+ в завоите има доста по голяма стабилност
+ с висока скорост по магистрала 170-180 седи чудесно и завива с лекота
+ не тропа на скърца на хлопа (то всичко останало е сменено)
- Разхода + 1л и извънградско
- при преминаване на лека неравност задницата играе, (каналите по цариградско средна лента с 80км най- се усеща), било нормално при таква върда предница задницата да отнася вибрациите се изказаха по вещи от мен лица, което ми звучи логично.
гилзите и преминаването от 15-ки 195 на 17-ки 225 стана едновременно.
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Отзад има едни напречни щанги, които вероятно са за смяна.tamer написа: 15.07.2021, 15:10:30 - при преминаване на лека неравност задницата играе, (каналите по цариградско средна лента с 80км най- се усеща), било нормално при таква върда предница задницата да отнася вибрациите се изказаха по вещи от мен лица, което ми звучи логично.
- taner91xp
- Гараж: Skoda Octavia 2 VRS , 2010 2.0 TDI CR 170HP
Skoda Fabia 2, 2009, 1.4 TDI PD 80HP
Здравейте,
На Octavia 2 2010 VRS ми се появи гадно хлопане при преминаване на неравности.
Преди това през неравности преминаваше стегнато и твърдо дори със скъсани стари тампони.
Проблемът се появи след смяна на предни тампони.
В момента е с TRW JBU691; 34762 01 и TRW JBU690 34763 01?
Как да преборя този проблем, тампона ли трябва да се уплътни в носача или други тампони трябва да се инсталират?
На Octavia 2 2010 VRS ми се появи гадно хлопане при преминаване на неравности.
Преди това през неравности преминаваше стегнато и твърдо дори със скъсани стари тампони.
Проблемът се появи след смяна на предни тампони.
В момента е с TRW JBU691; 34762 01 и TRW JBU690 34763 01?
Как да преборя този проблем, тампона ли трябва да се уплътни в носача или други тампони трябва да се инсталират?
- димон
- Гараж: Octavia 4 FL TDI
- Обратна връзка:
Имал съм този проблем, наистина се появява 2-3 месеца след смяна на предните тампони. Лекувах го като преди на набия шестогранния тампон на носача
надявах гилза тефлонова от 12ти калибър ловна пушка. Гилзата се топли леко със сешоар и се набива с чукче. После се реже металната част с детонатора , маже се с веро или грес и се набива тампона. Колкото и забавно да е така караше с години докато се нацепи тампона.
п.п. да се ползват гръмнати патрони да се не опърлят веждите на майстора !!!
втулки ползвах на Лемфьордер, такива се монтират и от завода
надявах гилза тефлонова от 12ти калибър ловна пушка. Гилзата се топли леко със сешоар и се набива с чукче. После се реже металната част с детонатора , маже се с веро или грес и се набива тампона. Колкото и забавно да е така караше с години докато се нацепи тампона.
п.п. да се ползват гръмнати патрони да се не опърлят веждите на майстора !!!
втулки ползвах на Лемфьордер, такива се монтират и от завода
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Термошлаух за дебел кабел. Загрява се с горелка леко.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- SeVo
- Гараж: Octavia II 1.9tdi
Sandero II FL stepway 0.9tce
Не съм майстор и не претендирам. Преди години така реших проблема:
viewtopic.php?t=2277&hilit=%D0%A2%D0%B0 ... 0%BD%D0%B8
viewtopic.php?t=2277&hilit=%D0%A2%D0%B0 ... 0%BD%D0%B8