Колко тежи Октавия 2
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- tsonko
- Гараж: Octavia 2 TDI powered by Gunter Service
Колко тежи Октавия 2
Пускам тази тема понеже много време се канех да проверя колко точно е реалното тегло на Октавия 2.
Моята Октавия 2 Комби 2,0тди Елеганс:
Тегло предна ос: 940кг
Тегло задна ос: 660кг
(Данните са с шофьор, от пукта за преминаване на ГТП)
Понеже ми се вижда доста спрямо Октавия 3, реших да проверя на авто кантар:
1520кг с около половин резервоар гориво, 20-30кг багаж, 2 кошчета и т.н. без шофьор и пътници.
Това за мен потвърждава данните от прегледа.
Всеки може да вземе тия данни при преминаване на ГТП и да ги сподели -
Идеята ми е да видим има ли разлика в зависимост от оборудването и колко евентуално е разликата дизел/бензин, комби/лифтбек. Имаше и някакви сайтове с теглото на различните модели - интересно ми е какво дават там за моята кола.
Поздрави!
Моята Октавия 2 Комби 2,0тди Елеганс:
Тегло предна ос: 940кг
Тегло задна ос: 660кг
(Данните са с шофьор, от пукта за преминаване на ГТП)
Понеже ми се вижда доста спрямо Октавия 3, реших да проверя на авто кантар:
1520кг с около половин резервоар гориво, 20-30кг багаж, 2 кошчета и т.н. без шофьор и пътници.
Това за мен потвърждава данните от прегледа.
Всеки може да вземе тия данни при преминаване на ГТП и да ги сподели -
Идеята ми е да видим има ли разлика в зависимост от оборудването и колко евентуално е разликата дизел/бензин, комби/лифтбек. Имаше и някакви сайтове с теглото на различните модели - интересно ми е какво дават там за моята кола.
Поздрави!
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Колко тежи Октавия 2
До преди 8-9 г в немския сайт на Шкода, даваха различни тегла, в зависимост от оборудването.
Октавията ми е 1360 кила. Амбиенте.
Октавията ми е 1360 кила. Амбиенте.
-
mischoka
- Гараж: в търсене
Колко тежи Октавия 2
Комбито мисля е малко повече от седана.
- SlipX
- Гараж: Skoda Superb III L&K 2.0 TDI 190 PS DSG 7 4x4
Skoda Fabia III 1.4 TDI DSG
Колко тежи Октавия 2
Ами и по сайтовете пише, че е толкова Кг. Предполагам зависи от оборудването, дали е ръчка или автомат и т.н. Но около 1500 кг би трябвало да е. В тоя сайт най-често гледам аз:
http://www.zeperfs.com/en/
http://www.zeperfs.com/en/
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Колко тежи Октавия 2
Моя Супърб на кантара на Нестле с двама човека и около 20 кг в багажника излеза 1680 кг при каталожни 1750+ ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
- tsonko
- Гараж: Octavia 2 TDI powered by Gunter Service
Колко тежи Октавия 2
Това е нереално според мен. Доколкото си спомням даже си и 4х4?odo написа:Моя Супърб на кантара на Нестле с двама човека и около 20 кг в багажника излеза 1680 кг при каталожни 1750+
Днес стана въпрос за Суперб 2,0 тди комби на Златев - неговият е 1600+ без пътници и багаж.
Ето една снимка какво дават на моята кола в техническите данни:
От 1350 до 1540кг!!!
3,8л двиг масло, 8,2л антифриз!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Колко тежи Октавия 2
Да 2 TDI 4х4, но се съмнявам товарния кантар да дава грешка.
ПС: като се замислих, може делинието за 8ца да е сетило по-слабо или да е изгоряло и да е била 1880 кг.
ПС: като се замислих, може делинието за 8ца да е сетило по-слабо или да е изгоряло и да е била 1880 кг.