Автошлайф сервизи...мнения...

Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
lent

Шкода Новак

Гараж: Skoda Felicia GLXi combi 1.3MPI/LPG 50kW 1997 - нископрелитащия бял самолет

Мнение от lent »

Здравейте,колеги!Във връзка с ревизия на двигател 1.6 АЕЕ обмислям да ползвам услугите на автошлайф сервиз.Ориентирал съм се към два такива,а именно :
http://www.zig.bg/ ;
http://avtochastite.bg/listing-%D0%B0%D ... -4886.html
Та ако тук във форума има хора,ползвали услугите им,ще бъда благодарен да споделят впечатления!
Последно промяна от lent на 12.05.2016, 23:44:12, променено общо 2 пъти.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp

Мнение от zzankov »

Какво ще шлайваш?
Втория линк не се отваря.
Аз съм ползвал услуги на сервиз в Монтана,но на теб надали ти върши работа.
Аватар
Баш Майстора

Ретро Škoda

Гараж: Шкода120L-52hp,
Обратна връзка:

Мнение от Баш Майстора »

От един шлайфист,дето съм ходил при него,знам следното:
Като пуснеш буталото в цилиндъра с челото напред,трябва да стигне до средата на цилиндъра и да спре.Ако премине до долу свободно–хлабаво е,ако се задържа горе–стегнато.Сега,различните мотори си имат различни допуски,но мисля,че това е златно правило,което важи в повечето случаи.Може да ти е полезно това като инфо.
Поздрави!
Аватар
lent

Шкода Новак

Гараж: Skoda Felicia GLXi combi 1.3MPI/LPG 50kW 1997 - нископрелитащия бял самолет

Мнение от lent »

Шлайф колянов вал на първи ремонтен размер,както и шлайфане на цилиндров блок + хонинговане.
Ремонтните размери заедно със съответните допуски ги имам,търся професионалисти(не майстори) ;)

ПП:Оправих линка...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Аватар
tsonko

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 2 TDI powered by Gunter Service

Мнение от tsonko »

Ники Златев дали няма да удари едно рамо по-въпроса - до колкото си спомням неговите хора са точно в Старозагорския регион?
Аватар
nzlatev

Škoda Ентусиаст

Гараж: Škoda SuperB II Avant
2,0 TDI 170+ DSG
Škoda Yeti 1,2 TSI DSG
Škoda Fabia 1,9 SDI

Мнение от nzlatev »

:) ще удари, zig.bg имат цялата гама машини за металообработка на двигатели.Фирмата е с 40 служители, и с доста модерна техника. Тъй като собствениците (които са инженери, не бизнесмени ) :) са ми роднини, мога да ти усигоря отстъпки. Внимание ще ти обърнат на 100%, няма нужда да съдействам там :)
Аватар
lent

Шкода Новак

Мнение от lent »

Благодаря за жеста, по принцип съм се насочил към тях,защото личи,че са сериозна фирма и има много добри отзиви от техни клиенти.
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp

Мнение от zzankov »

Баш Майстора написа:От един шлайфист,дето съм ходил при него,знам следното:
Като пуснеш буталото в цилиндъра с челото напред,трябва да стигне до средата на цилиндъра и да спре.Ако премине до долу свободно–хлабаво е,ако се задържа горе–стегнато.Сега,различните мотори си имат различни допуски,но мисля,че това е златно правило,което важи в повечето случаи.Може да ти е полезно това като инфо.
Поздрави!
Като отварях моя мотор за смяна на сегментите,едно проблемно нещо,в този иначе хубав мотор,говорих с един доста виден механик.
Човека е работил в няколко фирмени сервиза и има една камара тапии за различни курсове.
Та с него споделих,че като пускам в цилиндъра старите сегменти към дъното на цилиндъра се отварят повече отколкото горе.
Той каза,че това е нормално.Думите му бяха:
-Цилиндъра не е цилиндър,а пресечен конус.
Така че има логика в това,което си написал.
Аватар
Баш Майстора

Ретро Škoda

Гараж: Шкода120L-52hp,
Обратна връзка:

Мнение от Баш Майстора »

zzankov написа: Като отварях моя мотор за смяна на сегментите,едно проблемно нещо,в този иначе хубав мотор,говорих с един доста виден механик.
Човека е работил в няколко фирмени сервиза и има една камара тапии за различни курсове.
Та с него споделих,че като пускам в цилиндъра старите сегменти към дъното на цилиндъра се отварят повече отколкото горе.
Той каза,че това е нормално.Думите му бяха:
-Цилиндъра не е цилиндър,а пресечен конус.
Така че има логика в това,което си написал.
Аз съм много далеч от професионалистите,но мисля,че пресечен конус(всъщност съм чувал,че е елипса) е само работилия цилиндър,новия–не!Това го знам от хорските приказки,професионалистите знаят истината.
Радвам се,че колегата Lent намери добър сервиз с помоща на Ники Златев.
Само не разбрах кой ще почерпи :)
Публикувай отговор

Обратно към “Шкода Сервизи, Форумни майстори, Партньори”