Ремап на С3 272 -TCU и ECU - опции и мнения
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
didoya
- Гараж: BMW G20 330xD M-Sport
Ами като ми остане време съм на линия. Ще е интересно.
- SimonSez
- Гараж: Skoda Octavia RS 245
- Обратна връзка:
че защо я ремапва като ще те е жал да я мъчиш
" Burn rubber not your soul "
-
didoya
Лаунчовете от място сгърчват здраво кутията. Не виждам и смисъл в реалният живот, освен заради едното замерване.
Колата я мапнах, за да стане по-приятна за каране, което се и получи. Другото е просто бонус, на който се радвам:)
- SilverBullet
- Гараж: Skoda Octavia Estate SCOUT MK3 1.8TSI DSG 4X4 STAGE 3
Fabia MK3 1.2 TSI DSG 110HP - Обратна връзка:
За драйвабилити, не четеш ли
На мен ми е по-интересен коментара на колегата, когато каза,че добре че били чуждите форуми, иначе до сега щял да се седи сток
Последно промяна от SilverBullet на 20.02.2021, 23:06:33, променено общо 1 път.
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
- SimonSez
- Обратна връзка:
че то на спокойно/нормално каране, няма нужда от ремап за да е приятноSilverBullet написа: 20.02.2021, 22:48:03 Колата я мапнах, за да стане по-приятна за каране, което се и получи.
- SilverBullet
- Гараж: Skoda Octavia Estate SCOUT MK3 1.8TSI DSG 4X4 STAGE 3
Fabia MK3 1.2 TSI DSG 110HP - Обратна връзка:
Не си чел началото на темата
- SimonSez
- Обратна връзка:
@SilverBullet, абе четох, ама явно не съм чел между редовете ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- redalex
- Гараж: i3
Лаунчът освен да накажеш някой на светофар, друга полза няма. И съм съгласен, че излишно товари колата и хардуера.
И за мен мапването и на кутия и на мотор има повече смисъл за общото движение на колата по пътищата - поведение в завой, по-динамично изпреварване и responsiveness (не съм сигурен кой е точния бг термин), а не да само, за да се режеш по светофарите.
И за мен мапването и на кутия и на мотор има повече смисъл за общото движение на колата по пътищата - поведение в завой, по-динамично изпреварване и responsiveness (не съм сигурен кой е точния бг термин), а не да само, за да се режеш по светофарите.
-
didoya
Истината е, че там успях да получа информацията, която ми трябва. Дискусиите са много по-конструктивни, тук по стар Бг обичай всеки си хвали неговото и обича да дава акъл, нищо че няма опит с дадено нещо. Тук не успях да намеря инфото по няколко причини:SilverBullet написа: 20.02.2021, 22:48:03 добре че били чуждите форуми, иначе до сега щял да се седи сток
1. Никой (поне официално, без да го е страх от ЕТ и да си пише тук) няма ремапнат този мотор и/или кутия.
2. Пращаха ме до Холандия за елементарни неща като Стейдж 1, при който обикновено дилърът просто натиска 2 бутона и както се видя нещата заспаха.
3. Обясняваше ми се надълго и нашироко как не умея да си карам колата (най-вече скоростите) правилно.
4. Впоследствие и хора, които нямат практически допир до педал бокса тръгнаха да ме убеждават как бил от обикновен резистор до пълна измама и как не знам да натискам газта.
Та така - все пак както казах и по-рано си мисля, че темата ще е полезна за хора с този мотор и кутия, ако проявяват интерес за подобрение на колите си.
![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)