Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Този първия не му вярвам на замерванията. В коментарите на видеото някои дето са по запознати си му го казват, че не са му точни замерванията. Той е от тия дето мерят с километража, което е абсолютно неточно. Говоря за 0-100 (забележи, че и го прави без лаунч контрол... и ако броиш секундите долу на видеото излизат 8-9 сек). Отделно замерването му от 0-200 е просто смешно - 35 секунди е абсолютна научна фантастика за тоя мотор.
Долните две дето са 0-100 - 8.4, 8.6 сек са близко до истината (от личен опит и други клипове в тубата, дето не мерят с километраж).
Цецо75 написа: 11.02.2021, 22:17:49
Според мен е направил и не е доволен от резултата
Напротив, резултата е консистентен с това което гледам като клипове и данни с други коли същия мотор (които не мерят с километража). Все пак, за да направя още една последна сверка стокова се разбрахме с Рангел, като се оправи малко времето да идем и с неговата кола (7 DSG) да замерим и с нея.
Иначе при мен в сряда вечерта не можах да замеря хубаво 100-200, защото ми пуснаха куки да ме дирят (бяха от другата страна на магистралата, посока Бургас), аз ги видях като обръщах към София. Реших да не си играя с огъня и се прибрах. Може би деня преди да оставя за Рево ще ида да замеря 100-200 как си требе, щото това е най-важното. Все пак пускам към колко се върти моята кола за 0-100 и 1/4 сток на тези условия (120 кг шофьор, "перфектна пътна настилка", 12 градуса, 590 метра надморска височина). За няколко ръна даваше идентични данни и в двете посоки:
Ето няколко клипа от тубата дето варират в резултатите си които гледах (и които не се знае колко реално мерят):
0-100 (8.4 сек) Тука точно се вижда кога пищи GPS тракер-а за 0-100, когато километража е на 105-109 км/ч
(този е сложил GPS овърлей долу, пак е показателно е колко се различава километража от реални километри, с Драгито е почти същото)
0-100 (8.6 сек)
0-100 (8.6 сек)
0-100 (8.2 сек)
0-100 (8.6 сек)
0-100 (9.03 сек, без лаунч)
0-200 (50+ сек, без лаунч) (бавноооооо)
Това е от мен засега, като замеря и останалите по-важни данни и я бутам за мап.
@DIDOO, съгласен съм с теб. Целта на темата не е да сравняваме кон с кокошка. Никой не очаква никакви времена. На всички нас с този мотор ни е пределно ясно, че е спрял и че не се бори или претендира за нищо освен за магистрално круизване с елементи на нисък разход. Идеята на темата е единствено да видя разлика между този стоков мотор и Stage-1 Revo и да е малко по-добре документирано, лично за мой гъдел. Ако пък на други хора с този мотор им е интересно да четат някви данни - още по-добре.
От това дето рових няколко дена в нета се вижда, че никой не си е правил труда да замерва и документира дори стоково как върви тоя мотор (което пак казвам, ясно защо е). Но на мен ми е интересно. Един ден като си купя и аз един топ бензинов мотор ще го правя същото и за него.
Какви времена станаха 190 коня автомобил се води за леко круизване и нисък разход
На мен ми е интересно как ще се развият нещата след ревото, ей така и цифрово измерение да има е супер , че то иначе за всеки си е субективно усещането.
ЦецоNOL написа: 12.02.2021, 11:06:05
Досега да беше замерил
Замерил съм бре, чети на предната страница!
DoH_KuXoT написа: 12.02.2021, 11:06:56
На мен ми е интересно как ще се развият нещата след ревото, ей така и цифрово измерение да има е супер , че то иначе за всеки си е субективно усещането.
Именно. Щом на още един човек му е интересно от форума, освен на мен, значи си заслужава.
@JorshTDI, Колега, поради каква причина си ми набил палец надолу не разбрах? Шезлонга е по повод на коментара на Явор, че до Бургас ще отскочи за кафенце.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
@todor87, спирачката до долу, газта до долу, ESP спряно. Дига обороти, задържа, пускам рязко спирачката и тръгвам. Нещо друго прави ли се? Единствено забелязвам, че не изписва launch control ON на инфотеймънта. Да не е нещо да не го включва кат хората?