Мухъл в багажника
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Мухъл в багажника
Ясно. Не подценявай мухъла обаче.
Ако ще се пробваш да спасяваш твоята дъска и мокет - първо отлепи по-голямо парче от мокета (или целия), за да можеш да го изтъркаш с препарат. Или там както ще го правиш.
После изшкури дъската докато махнеш всичко.
При толкова мухъл обаче трябва да очакваш, че и на други места се е завъдил.
Ако ще се пробваш да спасяваш твоята дъска и мокет - първо отлепи по-голямо парче от мокета (или целия), за да можеш да го изтъркаш с препарат. Или там както ще го правиш.
После изшкури дъската докато махнеш всичко.
При толкова мухъл обаче трябва да очакваш, че и на други места се е завъдил.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- PSG
- Гараж: ŠKODA Yeti Adventure 2.0TDI 140hp CFHC 4x4 '15
ŠKODA Superb III FL 2.0TDI 190hp DFHA '19
Мухъл в багажника
Има припарати против мухъл, но смърдят неописуемо на хлор. После няма измирисване, а дразни много.
Пробвай като за начало с концентриран спирт и виж ще има ли резултат.
Пробвай като за начало с концентриран спирт и виж ще има ли резултат.
ŠKODA Yeti Adventure 2.0TDI CFHC 4x4 '15
-
sasho
- Гараж: Skoda Octavia 2, 1.9 TDI DSG
Мухъл в багажника
Въпросът е решен, срещу скромна сума в люлинската автомивка (препоръчвам ги на всеки, добри са, reDress се казват), багажникът е като чисто нов и е третиран с антибактериални препарати, дето даже не миришат гадно, да не тръгне пак . Благодаря на всички за отговорите 
-
sasho
Мухъл в багажника
Да, ама почти. Понеже е студено, назад дъската не е изсъхнала и в следствие на което

Са тва ще го претаковам с белина, после с препарат дето мирише хубаво и като изсъхне на терасата обратно с хелметекс. Ше му тура и една ръка лак за всеки случай, че имам останал. Тапицерията, въпреки че е ок, я напръсках със спирт за всеки случай и сега докато пиша тва, вися навънка да я държа да просъхне с една рикия да не ми е скучно 20 минути и съм си пуснал диска със сръбското, дето жената не го харесва, тихичко и възпитано #летномиезимъска. Тва мухъла не знае, че такива работи се правят като е топло.

Са тва ще го претаковам с белина, после с препарат дето мирише хубаво и като изсъхне на терасата обратно с хелметекс. Ше му тура и една ръка лак за всеки случай, че имам останал. Тапицерията, въпреки че е ок, я напръсках със спирт за всеки случай и сега докато пиша тва, вися навънка да я държа да просъхне с една рикия да не ми е скучно 20 минути и съм си пуснал диска със сръбското, дето жената не го харесва, тихичко и възпитано #летномиезимъска. Тва мухъла не знае, че такива работи се правят като е топло.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Мухъл в багажника
Що ме идеш някъде да ти изрежат по тоя размер ново парче? Бах го и шперплата... Ако ти требе нещо да съхне - може да го набутам в гаража ми, да седи, колкото време ти требе 
-
sasho
Мухъл в багажника
Благодаря за предложението, @zloQQ, южна тераса имаме, та трябва да изсъхне. Ако не се оправи тва с мухъла, ще изрежа нов шперплат, но от хоби ли не знам и аз обичам да реставрирам неща, тя ако стане, ще си се кефя. С белина 10 минути във ваната би трябвало да не тръгне повече, след като изсъхне, надявам се. 
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Мухъл в багажника
Човек, стига прави ненужни експерименти. Дъската директно в кофата. Нова си изрежи. Мокета го разлепи целия и го изпери някъде на автомивка със стотинки. После да изсъхне добре.
Не си играй с мухъла - не знаеш ли колко е вреден?
Не си играй с мухъла - не знаеш ли колко е вреден?
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
-
sasho
Мухъл в багажника
Знам, тапицерията затва я оправих, няма проблеми с нея. Ще видя какво ще стане с тая дъска и, както казах, ако не стане ок, ще изрежа нова
тапицерията напръсках със спирт и оставих да изсъхне. Изглежда чистичка.
-
sasho