VRPerformance - Чип тунинг и ДПФ Премахване в Русе

Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

1. По ред на замърсяване Евро 2 > Евро 3.... Евро 6. Това е сигурно. Нормите се променят непрекъснато в посока по-малко цапане и производителите къде доброволно, къде насилствено са принудени да ги спазват.

2. Кола с ДПФ (изправен) отделя много по-малко ФПЧ от таква без филтър. Това, че избълва пушек при регенрация не променя този факт. При регенерация горенето става при много по-висока температура, а тогава сумарно отделените ФПЧ са много по-малко от тези, които плюе кола без DPF през употребата си. Ако ДПФ-а беше измама, нямаше да се ползва в камиони и автобуси от вече 20 години.

3. Тъй като е икономически невъзможно, като излезне нов стандарт, не се спират всички коли, които не го покриват. Задължават новопроизведените да го покрият. Това означава, че даже и в богатите държави продължават да се движат и по-цапащи коли. Естествено там гледат да ги ограничават с по-високи данъци, забрани да влизат тук и там и прочие, докато ги изведат от употреба.

4. Повдигане на евро сертификата във БГ е невъзможно. Или поне аз не виждам как би се случило, защото е адски скъпо ако се прилага за автомобил. Това, че някой е записан грешно в талона и му го оправят в представителството е друга бира. В Германия, знам, че имаше мода за кратко да си монтират DPF филтри афтърмаркет, ама това по-скоро беше някакво политическо решение, без смислена икономическа и екологична обосновка. Един вид скрито облагане на по-цапащите.

5. Как работи филтъра без регенерации, за мен продължава да е неясно. Факт, че такива се предлагат в нета, ама как се узаконява подмяната в една Германия например... не знам.

6. Що филтъра за камиона е по-евтин от филтъра за колата - моето обяснение е, че производителя на колата не иска да си смените филтъра, а да си смените колата. Не случайно филтъра е разчетен да покрие гаранционния срок/пробег с малък запас.

Относно ампутацията на филтри, катализатори и т.н - ситуацията ми прилича на една кочина с прасета, които постоянно мрънкат, че живеят в кочина, ама настойчиво бранят "правото" си да серат по средата на кочината. Казвам го образно, никой да не се обижда.

И все пак за мен човек, който си маха филтъра на колата, не би следвало да има претенции към някой, който си мята боклука през балкона или си изсипва фасовете насред улицата.
Последно промяна от Цецо75 на 08.02.2021, 09:20:10, променено общо 1 път.
Бееееее.....
Аватар
mariyan

ŠKODA MASTER

Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG

Мнение от mariyan »

Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Само да вметна, че темата от страницата втора - няма общо със заглавието.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Rangel, И какво?

Те се рекламират, че подпомагат срането във въздуха, ние пък си серем из темата. Всичко е точно. [smilie=sarcastic.gif]

Ако искат да си платят за реклама, да им заключат темата да е чистичка и те така...
Бееееее.....
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Parisatis написа: 08.02.2021, 07:37:10 Точно така, вече започваш леко да зацепваш. Даже евро категорията зависи от модела DPF филтър , който ще използваш. Тук в България се опитаха преди няколко години, да задължат всички да си монтират филтри на автомобилите, но не го приеха.
Искаш да кажеш, че ако няма ДПФ, нямам Евро категория? Темата тръгна от филтрите, но намешахте катализаторите. Аз говоря само и единствено за филтрите! Принципа им на работа, а не за катализатора! По твоите думи излиза, че (конкретно за Шкода), за без Евро което и да е преди 2009... Явно не започвам да зацепвам, дори и леко [smilie=sarcastic.gif]
redalex написа: 08.02.2021, 07:05:19 Моята кола не смърди на рак, спин, холера и чума при запален двигател, а масовия дизел с избушен и карантии мирише точно така. Също така не правя и димна завеса на пътя, за разлика от избушените дизеляци...
Викаш, твоята бълва аромат на малинки и планински въздух или морски бриз [smilie=sarcastic.gif]
Дали разликата е в наличието/липсата на ДПФ-а? Или на проблемни дюзи, липса на катализатор, прецакани сегменти и прочее повреди по горивната система? Че има разлика с/без ДПФ не мисля, че е под въпрос. Друга ми е чуденката...
Явно, новият филтър е доста скъп за масовия дизел на пътя. Защо ако някой си махне филтъра за твърди частици да не му понижат категорията и да плаща по-висок налог, както правят останалите във въпросната Евро категория. Примерно от Евро 5 да слезе в Евро 4... цапа, колкото Евро 4, плаща, колкото Евро 4! Пък и за хазната ще е по-добре от колкото в момента
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Мнение от redalex »

Каква хазна бе човек? [smilie=punish.gif]
Аватар
redalex

Skoda Electric

Мнение от redalex »

Аз имам питане към админите - Така формулирана рекламата на този сервиз съвпада ли с вашата политика и с правилата на форума?
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

zloQQ написа: 08.02.2021, 09:53:27 Защо ако някой си махне филтъра за твърди частици да не му понижат категорията и да плаща по-висок налог, както правят останалите във въпросната Евро категория.
Това, че на по-старите коли там се разрешава да цапат повече е изключение, а не правило, наложено от някой обективни обстоятелства. Просто няма как всички да си сменят колите. Хората там искат да им е по-чисто и затова натискат в тая посока. Това, че се допускат някой изключения не променя тенденцията... там. Тук по традиция, изключенията са правило.
Бееееее.....
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

redalex написа: 08.02.2021, 10:00:50 Каква хазна бе човек? [smilie=punish.gif]
Грешка де - общината. Нали в нея отива налога за автомобила.
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

zloQQ написа: 08.02.2021, 09:53:27 Защо ако някой си махне филтъра за твърди частици
Защото не може да си го маха [smilie=pardon.gif] Трябва да го замени с нов.
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Цецо75 написа: 08.02.2021, 10:08:23 Това, че на по-старите коли там се разрешава да цапат повече е изключение, а не правило, наложено от някой обективни обстоятелства.
Ама е станало изключение в последствие. То, и в белите страни търкалят още коли с Евро 2-3 и собствениците си търпят ограниченията и завишените данъци. Що да не стане и тук така, особено предвид факта, че тук е пълно с тарамбуки [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Taratajki написа: 08.02.2021, 10:10:28
zloQQ написа: 08.02.2021, 09:53:27 Защо ако някой си махне филтъра за твърди частици
Защото не може да си го маха [smilie=pardon.gif] Трябва да го замени с нов.
Съгласен съм, но т'ва е в идеалния случай [smilie=sarcastic.gif]
Предвид ситуацията, ми се струва, че може да се извлече някой лев от цапащите повече...
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

zloQQ написа: 08.02.2021, 10:12:08 може да се извлече някой лев
Дреме му на белия ми дроб, за извлечения и отвлечен от някой педал в администрацията лев [smilie=sarcastic.gif]
А идеалния случай, трябва да стане нормалния случай. Като за това трябва да се погрижат точно тия педали в администрацията. Щото е видно, какъв морал и ценностна система имаме. Обаче понеже и в администрацията са част от същото, та се сещаш [smilie=pardon.gif]
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

zloQQ, Щото във България, Андрешко минава за положителен герой. ;)
Бееееее.....
Аватар
redalex

Skoda Electric

Мнение от redalex »

zloQQ написа: 08.02.2021, 10:08:48 Нали в нея отива налога за автомобила.
Ама какъв налог бре човеко божий?
Аз ти говоря, че ми еписнало на фуя от всякакви чадилници и смръдливци, от които не се диша или не можеш да си отвориш прозореца, а ти ми говориш за хазна...
дай да ти дам 1000 лева и да се надишаш със зарин, пък после ще те успокояваме, че имаш 1000 лева
Публикувай отговор

Обратно към “Шкода Сервизи, Форумни майстори, Партньори”