Здравейте на всички,
отварям нова тема понеже предната беше за покупка на колата, а с тази може да се помогне и на друг ако попадне в същата ситуация.
Накратко, след като купих колата декември месец съм и навъртял повече от 2к километра. Бая се повозихме с жената и децата. Общо взето само гориво и течност за чистачки.
Понеже в предната тема / https://cutt.ly/ckacBfA / бях писал за перката - там схванах идеята за регенерациите.
Бях писал и за грешката с ESC, която ми даде при единия от стартовете и че се замисли преди да запали. Оказа се, че децата бяха пуснали лампите от зад и бяха дръпнали леко тока. Сега следя дали са загасени и нямам проблеми.
Добре беше до тази неделя.
Качихме се всички, барабар с кучето и към роднини в Нова Загора. За тия 300 километра единственото, което тествах различно е различните режими. Стигаме, разтоварваме и след два часа решаваме с жената, че ще ходим до магазина.
Паля и почват едни лампи, едно свирене - концерт на Горан Брегович. Бие същата грешка за ESC и гумите и изгаси колата. Реших, че като предният път ще се оправи и след малко пак паля, не свети, тръгвам и след 50 метра един дълъг сигнал, същите грешки и колата спря на средата на пътя.
Чаках, гледах, стоях, пробвах пак и все същата грешка, като педала на спирачката започна да се втърдява.
Реших, че ще пробвам по стария начин, успях да намеря клещи и разкачих акумулатора. Стоях 2 минути, сложих го, запалих и тръгнах.
Нищо... Карах 10 минути, рязко тръгвах, спирах, газ и давах над 2500 оборота да видя да не е нещо в авариен режим, но си беше наред. Прибрахме се, оставих я и вчера нов опит и пак същата история.
Звъннах в най-близките сервизи на шкода. Този в Стара Загора са по заети и щяха да я вземат по - късно през седмицата, а този в Сливен ще го посетя утре.
Тези от Стара Загора почти веднага ме питаха дали не ми е падал акумулатора. Съмняваме да е той, щото по записи в Еуратек е сменен миналата година, януари месец. Отделно си мисля, че за 300 км. все ще се е заредил, знам ли. В бришкода за същото се оказа именно батерията.
Притеснява ме пътуването до сервиза, но ако нещо стане имам резервен вариант с пътна помощ, която до 150 км. ми е безплатна.
Спомням си, че и в темата на колегата имаше такъв проблем, но там става след смяна на ремъци и прочие. А и аз нямам наличните инструменти тук да разглобя кората и да дръпна предпазната мрежа, за да видя дали е от това. Препратка към неговия проблем ще сложа в коментар, мисля, че ще е полезно.
Така, ужасно дълга тема, утре ще ви напиша какво се случва. Ако някой има ползено инфо нека пише тук.
Понеже не видях конкретна тема за това, ако модераторите преценят - нека се трие.
Проблем при палене, ESC and Tire pressure
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
_A_
- Гараж: N/A
-
_A_
Препратка към проблема на колегата:
https://cutt.ly/okamByY
https://cutt.ly/okamByY
YYakovliev написа: 14.10.2020, 19:32:48 Ще карам, ама няма да е тия дни очевидно!
Днес качвам жената, децата и кучето на 1-вия тест драйв, да се зарадват и те на колата и тръгвам по Тракия към Вакарел да ги возя. Излизаме извън София, включвам на спортен режим и газ нагоре по завоите. След 10 мин съм в лява лента, карам със около 150, колата почва да пищи и излиза иконата на компютъра пред мен където е за ESC стабилизацията. Секунди след това се включва грешка с икона за налягането на гумите и секунди след това колата влиза в авариен режим. Отбих, изгасих колата, на таблото светеха следните неща, като това с жичките премигваше:
Загасих колата. Проверих гумите с ръка, не бяха спаднали. Качих се запалих и нищо повече не светеше, колата тръгна нормално да се движи. На първата бензиностанция проверих гумите с въздуха - нямаше проблем с налягането. Качих се, запалих и светна "check engine" и така карах до вкъщи наобратно.
Интересно как след обслужването нямаше проблеми и карах 700 км, а деня и няколко километра след като я зимам от Еуратек, дето ми смазаха ремъка, ми влиза в аварийни режими по магистралата.
Утре отивам в сервиза, да я закача Радо на компютъра и после да гледа дали нещо не е осрано механично, щото почвам леко да се изнервям, а аз съм доста спокоен човек.
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
За какви инструменти говориш, кората се маха само с ръка. А датчикът за диференциално налягане е в един термо джоб (сребрист) най-горе в средата (към предното стъкло). Откопчей го и виж дали не е стопен._A_ написа: 02.02.2021, 09:46:49 А и аз нямам наличните инструменти тук да разглобя кората и да дръпна предпазната мрежа, за да видя дали е от това.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
-
_A_
Няма ли болтове някакви... ужас, то верно, че беше тъмно оная вечер... ма съм си зле...YYakovliev написа: 02.02.2021, 09:53:39 За какви инструменти говориш, кората се маха само с ръка. А датчикът за диференциално налягане е в един термо джоб (сребрист) най-горе в средата (към предното стъкло). Откопчей го и виж дали не е стопен.
След малко отивам да го погледна!
EDIT:
Здрави са датчиците. Остава да я погледнат утре и ще кажа.
-
_A_
Update:
Възможно най - лаишкия проблем, който заради многото грешки ми убегна....
Човека преди мен го накарали да си сложи допълнителен имобилайзер, на който батерията падала през няколко месеца.
И отивайки в сервиза, по пътя се сещам, че това е може би проблема. И накарах хората там да сменят батерията, да минат все пак диагностика и всичко беше наред.
Пожелавам ви само газ на колите и извинявайте ако съм ви дотегнал с тая елементарна разправия.
Възможно най - лаишкия проблем, който заради многото грешки ми убегна....
Човека преди мен го накарали да си сложи допълнителен имобилайзер, на който батерията падала през няколко месеца.
И отивайки в сервиза, по пътя се сещам, че това е може би проблема. И накарах хората там да сменят батерията, да минат все пак диагностика и всичко беше наред.
Пожелавам ви само газ на колите и извинявайте ако съм ви дотегнал с тая елементарна разправия.