DPF принцип на работа

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
stoenjo

Шкода Новак

Гараж: Superb 2 FL 2.0 140

DPF принцип на работа

Мнение от stoenjo »

Ето го моя ъпдейт по турския ми сериал с ДПФ-а :D
Ходих за даунгрейд на софтуера преди няколко седмици. След като ми го направи успешно, майстора ми обясни, че ЕГР-а се е бил предал отдавна. Предният собственик, за да замаскира check engine лампата, която светва при неизправност в ЕГР-а е правил софтуерни манипулации и така когато взимах колата лампата не е светила. Това обяснява и трудните регенерации при мен. Сега след даунгрейда, първата регенерация се случи след 350 км градско Протече си както трябва, за 10тина-15 минути по околовръстното филтъра се регенира и свали саждите до 5гр (според VAG DPF).Сега чуденето ми е свързано със следващите ми стъпки.Щом регенерацията протече добре, това би трябвало да значи, че ЕГР-а в момента е в затворено положение. Неизправността му в момента има ли някакъв негативен ефект върху колата? Четох, че в някои ситуации може да се ремонтира, а в някои трябва да се сложи нов. Това как мога да го разбера?
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

DPF принцип на работа

Мнение от Цецо75 »

Може да се ремонтира, ако само е запекъл ЕГР. Ама е много играчка демонтажа - монтажа и незнам дали си заслужава, предвид историята на проблема, защото той често рони зъби и тогава е за кофата.

Другите варианти са слагаш нов или си караш със затапен - ти си решаваш. Дали е проблем за колата да си караш със затапен - бих казал НЕ, но не гарантирам, има много теории по въпроса.

Цената му е около 700лв. за нов "марков", наполовина за китайско лайно(силно непрепоръчително). Аз в момента карам с рециклиран марков от Англия. ОК е засега, излезна около 300 и нещо. Те реално ронят зъби на клапите и подлежат на рециклиране, ама няма откъде да купиш само клапата.

Сваляне + качване е доста играчка, ще има и там разход.

В ЕТ OEM с работа излизаше около 900лв. ако нямаш 4х4.... май
Бееееее.....
Аватар
stoenjo

Шкода Новак

DPF принцип на работа

Мнение от stoenjo »

@Цецо75, благодаря за мнението, откъде поръча твоя рециклиран от Англия?
Според теб, ако се затапи кадърно, ще може ли да се изолира и софтуерно както трябва, за да не вади грешка на таблото?
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

DPF принцип на работа

Мнение от Цецо75 »

stoenjo, от ebay, ама търговеца го няма вече [smilie=pardon.gif]

Доколкото знам, да - ако го затапиш надлежно и го изолираш софтуерно си караш нормално. За това - знаеш кой да питаш.
Бееееее.....
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

DPF принцип на работа

Мнение от stefan L »

stoenjo написа: 02.02.2021, 10:28:31 Предният собственик, за да замаскира check engine лампата, която светва при неизправност в ЕГР-а е правил софтуерни манипулации и така когато взимах колата лампата не е светила.
stoenjo написа: 02.02.2021, 12:06:46 ще може ли да се изолира и софтуерно както трябва, за да не вади грешка на таблото?
Май ти е изолиран софтуерно.
Аватар
stoenjo

Шкода Новак

DPF принцип на работа

Мнение от stoenjo »

мда, и аз това се замислих, че може да е била манипулацията. Проблемът на тази "изолация" беше, че много трудно правеше регенерациите. Сега ги прави супер, но пък лампата на таблото свети. Ако реално няма проблем за колата, бих си карал така с една светлинка на таблото в повече, но ме тормози дали не причинявам болка на колата по някакъв начин :D Иначе решението е ясно за момента - нов АГР би решил проблема за някакъв период от време.
BateBo

Шкода Новак

DPF принцип на работа

Мнение от BateBo »

Здравейте,да се включа и аз по темата,моята ми прави регенерации на всеки 200 км,2,0 тди 150 кс
Нормално ли е това,изнервя ме...на 235 х.км е Изображение
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

DPF принцип на работа

Мнение от Цецо75 »

На тия километри - да нормално е
Бееееее.....
Аватар
DoH_KuXoT

Škoda Ентусиаст

Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp

DPF принцип на работа

Мнение от DoH_KuXoT »

Не е до километри, минала е дизелгейт, и моя е така нормално е.
BateBo

Шкода Новак

DPF принцип на работа

Мнение от BateBo »

Минах скоро на най стария софтуер,мислех че е тоз дизелгейт но същата работа...какво е решението? Машинно почистване ,накрая изхвърляне нацяло?!? [smilie=pardon.gif]
kograman

ŠKODA MASTER

DPF принцип на работа

Мнение от kograman »

Сваляне и почистване. После обратно на колата.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Аватар
DoH_KuXoT

Škoda Ентусиаст

Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp

DPF принцип на работа

Мнение от DoH_KuXoT »

Това не променя алгоритъма на регенерациите.
kograman

ŠKODA MASTER

DPF принцип на работа

Мнение от kograman »

Минал е на софтуер преди дизелгейт.
Щом ги прави толкова често, може и някой датчик да се е предал.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

DPF принцип на работа

Мнение от Цецо75 »

DoH_KuXoT, И на стария софт - все тая. Живота му е толкоз - около 200к. Все по често ще вижда лампата за принудителна регенерация.

BateBo, Да варианта в машинно почистване ако питата е ОК. Или подмяна.
Бееееее.....
BateBo

Шкода Новак

DPF принцип на работа

Мнение от BateBo »

Лампа все още не ми е светвала...но всеки път да я чакам да си бучи когато трябва да слизам...не ме кефи,ще я водя на проверка за датчик и почистване евентуално/много вероятно/...
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”