Нов Kamiq

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
mivanchev

Шкода Новак

Нов Kamiq

Мнение от mivanchev »

Здравейте колеги,
Вече почти година карам и аз Камик но сега ми изникна един въпрос - имам спомен, че колата уж има статични Corner светлини, но не виждам как се пускат. Дали някой има идея как се активират и как се ползват? Камика ми е 1.0 бензин Style.
И още нещо: понеже това е първата кола бензин, която карам, имате ли впечатления къде бензина е най-читав? В момента сипвам предимно Шел, но ми се струва, че колата е малко по-шумна от тестовия автомобил, който карах докато избирах.
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Нов Kamiq

Мнение от skodko »

Корнер светлините работят само на пуснати фарове и до 40 км/ч.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Нов Kamiq

Мнение от Taratajki »

Не виждам, какво общо има бензина с шума, но... Аз съм доволен от 99+ на Круиз, 98 на Петрол, V-power Racing на Шел, общо взето всички бензини с по висок октан са добри, според мен. Но в редките случаи, когато съм сипвал друго не съм забелязвал промяна на шума в колата.
Alvin_iv

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Kamiq, 1,5 TSI

Нов Kamiq

Мнение от Alvin_iv »

Здравейте колеги.
Моят опит от 6000 кме че почти няма разлика в звука от двигателя при различните октанови числа! Зарежда основно а Газпром от стотицата(понякога и95) и на Шел. Дори и в разхода смятам че няма някакъв значима разлика. Въпреки това продължавам да вливам от стотицата. За фаровете за мъгла смятам, че няма предни такива! Съдя по факта, че на предишната ми шкода ключа за фаровете имаше две позиции за изтегляне в дълбочина, със съответните обозначения на предни и задни светлини за мъгла, а при Камик-Стайл е само обозначението за задни? По мое мнение предни фарове за мъгла с функцията "корнер" са налични, ако е поръчан и с фул лед предни светлини?
Шкода Камик, 1.5 ТСИ, 150 к.с.
Аватар
РАПАН

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Fabia 2, Octavia 4 FL.

Нов Kamiq

Мнение от РАПАН »

Здравейте. В момента текът разни намаления. Колегите които вече си закупиха, какво мислят за оборудване edition 1.5 150k.c. механична, за 38 600лв.
Alvin_iv

Škoda Фен²

Нов Kamiq

Мнение от Alvin_iv »

Лично аз смятам, че е много добра оферта! С цвят металик цената идва под 40к. Аз съм с такава конфигурация 1.5 ръчка, но карам основно извън града и за моя стил на каране е предостатъчен, от към мощност. Разход 5/100.
Успех в избора!
DragoM

Шкода Новак

Гараж: Skoda Kamiq 2020 1.5 TSI 110kW DSG
Skoda Karoq 2025 2.0 TDI 110kW DSG

Нов Kamiq

Мнение от DragoM »

И аз мисля че си заслужава, макар моята да не е това оборудване
Изображение
Изображение
gonzzo87

Шкода Новак

Нов Kamiq

Мнение от gonzzo87 »

Здравейте, колеги. В очакване сме на новия Камик, едишън, черен [smilie=music.gif] :) Поръчах за жена ми малкия мотор с метан (ще се кара доста). Ходихме на тестдрайв. Естесвено, не сме очаквали нещо кой знае какво от такъв двигател, но се държи прилично за 90те си коня. Приоритет е икономията, предвид километрите, които ще се минава с него. Избрахме го пред газта, тъй като предпочитам да дойде с фабрично метанова с-ма, отколкото да ми слагат газ в Шкода. Има ли някой с такива двигатели и дали сте доволни? Хубав ден ;)
aidvt73

Шкода Новак

Нов Kamiq

Мнение от aidvt73 »

Здравейте, колеги! И аз съм в очакване до края на май месец на един нов Камик Едишън червен:) Дивигател 1.5L, TSI / 110 kW / 150 к.c. ACT, 6M. Имам въпрос към притежателите на такъв автомобил. Може ли някой да каже, кои точно от всичките рекламирани асистиращи системи включва нивото Едишън, защото нито от офертата или от всякакви други описания успях да разбера. На интерактивното клипче на сайта са показани тия асистънт системи. Някои от тях е ясно че се заплащат допълнително като адаптивен темпомат, асистент за автоматично паркиране, но други, които мисля че трябва да са включени в оборудването не мога да разбера дали е така. Ще съм благодарен ако някой сподели кои точно от тия системи са включени в ниво Едишън.

Приятен ден на всички!
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Нов Kamiq

Мнение от Taratajki »

aidvt73 написа: 15.04.2021, 11:14:22сподели
Ми, то е споделено в ценовата листа на камика, публикувана в сайта на Еуратек [smilie=pardon.gif]
Ако не си добавял нищо, просто четеш, какво включва ниво edition и готово.
Alvin_iv

Škoda Фен²

Нов Kamiq

Мнение от Alvin_iv »

Колеги, като се замислих и след преглеждане на всички менюта в Камик-а не успявам да намеря индикатор за точните градуси на маслото?
В предишният ми автомобил - Фабия имаше подменю, което ги показа? Възможно ли е да няма това подменю, което да отчита моментният градус на маслото? Не, че е от значение, просто при вас също ли е така?
Аватар
mariyan

ŠKODA MASTER

Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG

Нов Kamiq

Мнение от mariyan »

Показва го на макси-дот дисплея. Но имам някакъв спомен, че трябваше да се активира от меню в настройките на инфотеймънта - имаше списък от данни, които да се извеждат на таблото и се активират с отметки.
Генчо

Шкода Новак

Нов Kamiq

Мнение от Генчо »

DragoM, колко време се чака за тази кола
Alvin_iv

Škoda Фен²

Нов Kamiq

Мнение от Alvin_iv »

Генчо,
Обикновено до 3 месеца след поръчката и плащането на 10% авансово, ако е поръчкова, не налична.
Какво оборудване си избрал?
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23

Нов Kamiq

Мнение от ИзтрЪпнал »

Някой знае дали пакета за лоши пътища при Камик повдига купето както при Октавиите да речем: 15тина мм ? Отделно без такъв пакет има ли разни кори под купето?
Тракшън контрола има опция да се изключва през медията нали ?
Пакета за лоши пътища при октавия включва 15мм повдигнато окачване с по дълъг ход на пружините и кора под двг.
Скала с нормално окачване я огледах и има разни кори за аеродинамика, но може би малко повече просвет за целите които ще я ползвам ще е по добре..
Също по ревютата гледам че на шофьорската врата има светодиод. Всички ли го имате или само тези с допълнителната алармена система.
Като цяло оглеждам скала и камик. И по някое време може и да яхна нещо такова :)
Търговците им нямам особено доверие и реших да се допитам до форума [smilie=thank_you2.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”