Ремап на С3 272 -TCU и ECU - опции и мнения
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Е добре... то началото беше запомнящо се - 18 страници. ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Бееееее.....
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Аз едно не разбрах точно...
Колегата се "въздържа" да не ремапва кутията, че в бъдеще ще е ремапната и тн. (цената надолу или там да не се връщам да цитирам мнението с точките), а е избоцал JB4? To JB4 също може да се хване по всяко време, стига да се поиска.
Сега явно, бат Ники ще се радва на JB4ката.

-
didoya
- Гараж: BMW G20 330xD M-Sport
Колегата в мое лице има JB4 от лятото:)
"Колегата" се чудеше дали да продава колата, ама по съвет на друг колега (имам да го черпя бири) покарах разни алтернативи 2019/2020 година и там се оказа, че е същото дърво с мапването на скоростите заради Евро 6Д:)
Доста помислих и реших, че ще си оставя колата и ще я направя така, че да не ме дразни. В крайна сметка Супърба е един добър автомобил, има много плюсове да караш кола на MQB платформата както откъм варианти за подобрения, така и от гледна точна на поддръжка (разнообразие от части и сервизи). Все пак това си е масов 4-цил двигател, който се гледа по-лесно от 6-цил. На всичкото отгоре ако я продам сега загубата ми на пари ще е колосална.
Та нещата, които смятам да направя са:
1. Revo Stage 1 на мотор
2. TVS Stage 2+ на кутия
3. Гуми Michelin Pilot Sport 4, които да заменят дървените Пирелита.
В общи линии нямам намерения да правя колата нещо кой-знае какво, просто да оправя нещата, които ме дразнят в нея и да и се кефя.
П.П. тези 18 страници идеята им беше проучване на опциите:)
"Колегата" се чудеше дали да продава колата, ама по съвет на друг колега (имам да го черпя бири) покарах разни алтернативи 2019/2020 година и там се оказа, че е същото дърво с мапването на скоростите заради Евро 6Д:)
Доста помислих и реших, че ще си оставя колата и ще я направя така, че да не ме дразни. В крайна сметка Супърба е един добър автомобил, има много плюсове да караш кола на MQB платформата както откъм варианти за подобрения, така и от гледна точна на поддръжка (разнообразие от части и сервизи). Все пак това си е масов 4-цил двигател, който се гледа по-лесно от 6-цил. На всичкото отгоре ако я продам сега загубата ми на пари ще е колосална.
Та нещата, които смятам да направя са:
1. Revo Stage 1 на мотор
2. TVS Stage 2+ на кутия
3. Гуми Michelin Pilot Sport 4, които да заменят дървените Пирелита.
В общи линии нямам намерения да правя колата нещо кой-знае какво, просто да оправя нещата, които ме дразнят в нея и да и се кефя.
П.П. тези 18 страници идеята им беше проучване на опциите:)
Последно промяна от didoya на 15.01.2021, 10:00:15, променено общо 1 път.
-
didoya
Мдам, теоретично има шанс да го засекат (TB1 код), стига да са достатъчно мотивирани и разбиращи. Предполагам при по-голяма щета чехите ще изискат сканиране на ЕКУ-то и да им се изпратят логовете и така ще могат да го хванат.BlackPearl написа: 15.01.2021, 09:38:25 To JB4 също може да се хване по всяко време, стига да се поиска
Ама в крайна сметка сме изсипали по една торба пари за тези коли да ни радват, не да ни дразнят - като се счупи нещо се прави и пак се кара:)
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Хваща се много лесно.
Никакви логове и прочие.
Има си изнесена опция в одиса "warranty check".
Колата си помни максималните нютони, от там, каквото и да сложиш, искат ли да те чекнат, изгорял си.
Никакви логове и прочие.
Има си изнесена опция в одиса "warranty check".
Колата си помни максималните нютони, от там, каквото и да сложиш, искат ли да те чекнат, изгорял си.
-
didoya
Според хората от JB4 при него колата не вижда завишените нютони. Дали е така - поне аз няма как да кажа със сигурност....
- todor87
=>Revo Stg_2 killer😁
Тя не си ли види нютоните...вървеж забрави ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
-
DIDOO
- Гараж: Суперб 3V ,L&K ,280 ps TVS engineering
- ECU & DSG st.4
Стига с тоя страх от загуба на гаранция ....
Колкото повече й трепериш толкоз по зле ...
И мой все още е " гаранционна "...ама нищо й няма ...
Жената и тя хиляди мерки прилагаше да не се зарази от Ковида ...накрая отиде при баба си и от нея се зарази ...
Каквото ни е писано това ще стане ...
Лично мое мнение си е това .....ама не и бих й треперил чак толкова много..
PS -Ако мога да ти дам REVO софтуера Stage 1 да си го прекопираш от мойто ECU бих ти го дал ...
Или не го искаш
Колкото повече й трепериш толкоз по зле ...
И мой все още е " гаранционна "...ама нищо й няма ...
Жената и тя хиляди мерки прилагаше да не се зарази от Ковида ...накрая отиде при баба си и от нея се зарази ...
Каквото ни е писано това ще стане ...
Лично мое мнение си е това .....ама не и бих й треперил чак толкова много..
PS -Ако мога да ти дам REVO софтуера Stage 1 да си го прекопираш от мойто ECU бих ти го дал ...
Или не го искаш
- coverdale
- Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21
Ися,не съм аз.
Не съм фен на кутийките.
-
didoya
Страх няма, просто трябваше да си изясня искам ли да я карам в следващите 3-4 години тази кола или не. Вече си отговорих на въпроса:)
-
didoya
Няма как да ми го дадеш, най-малкото сме тотално различни двигатели като софтуер за управление - аз съм с един рез дюзи, ГПФ...DIDOO написа: 15.01.2021, 12:56:50 PS -Ако мога да ти дам REVO софтуера Stage 1 да си го прекопираш от мойто ECU бих ти го дал ...
-
JorshTDI
- Гараж: Superb 272ps l&k lava blue, Passat B7 170ps +++
Аз съм човекът с бокса. Още не съм го монтирал,но това което съм прочел ,а то е много,мога смело да кажа,че това е най-добрият бокс на пазара. Класи над steinbauer ,racechip и т.н. Конкретно jb4 следи адски много параметри тъй като е свързан за obd-то. Никъде от над 4000 коментара не съм прочел за някой който е хванат от официалния дилър,че е имал бокс.
Тоест това не ме притеснява. Има различни мапове,дори човек сам може да определя бууста в различния оборотен диапазон. Джордж (customer supporta) само за ВАГ еа888 е много отзивчив и разбиращ от тези мотори ,отговаря на всякакви въпроси,дори можеш да му пратиш логове и той да ти даде най-оптималната настройка за твоята кола.
На map 1 което се води basic настройка ,колата дава конете и динографиката на пълноразмерен stage 1(бяха сравнявали графиките на два golf R 7.5 във vwvortex)
Тоест това не ме притеснява. Има различни мапове,дори човек сам може да определя бууста в различния оборотен диапазон. Джордж (customer supporta) само за ВАГ еа888 е много отзивчив и разбиращ от тези мотори ,отговаря на всякакви въпроси,дори можеш да му пратиш логове и той да ти даде най-оптималната настройка за твоята кола.
На map 1 което се води basic настройка ,колата дава конете и динографиката на пълноразмерен stage 1(бяха сравнявали графиките на два golf R 7.5 във vwvortex)
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Това няма как да се случи просто, иначе досега да съм ремапнал всички 3.0TFSI в БГDIDOO написа: 15.01.2021, 12:56:50 Ако мога да ти дам REVO софтуера Stage 1 да си го прекопираш от мойто ECU бих ти го дал ...

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- todor87
=>Revo Stg_2 killer😁
А за някой "хванат" с ремап?JorshTDI написа: 15.01.2021, 14:04:19 не съм прочел за някой който е хванат от официалния дилър,че е имал бокс.
-
JorshTDI
- Гараж: Superb 272ps l&k lava blue, Passat B7 170ps +++
За съжаление,да. Знам за 1-2 случая в еуратек София дори.