Какви лампи да сложа на колата? Външно и интериорно осветление (Halogen, LED, XENON, Laser)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Какви лампи да сложа на колата? Външно и интериорно осветление (Halogen, LED, XENON, Laser)
До @JORDITO - В сайта, който си посочил, какво излиза по "OEM"-Номер: "000052110"?
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Незнам каква ви е закачката и целувките, ама тия лед лампи не стават за Октавия 2. Аз като разглеждах да си взимам за моята, така и не разбрах защо има разлика преди фейслифт и след фейслифт. Разстоянието между отворите за винтовете ли е различно или пък буксата?
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
kalata, виж на предишната страница
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- cypher_bg
- Гараж: Skoda Octavia II Scout '11 2.0 TDI 140hp DSG
Хм, значи грешно съм запомнил. Мерси, @JORDITO.
На мен по този парт номер нищо не ми излиза в няколко броузъра
Предполагам тогава от Алито се поръчват? Някой скоро да е взимал?
-
Spunk
- Гараж: Skoda Octavia Octavia II Combi 1.9 TDI 4X4 (105 Hp) 2006
И аз търся лед за задната и за номера на О2 2006. Някой ако има идеи

- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Ледове бол, въпроса е безгрешни ли търсиш 
Бееееее.....
-
Spunk
- Гараж: Skoda Octavia Octavia II Combi 1.9 TDI 4X4 (105 Hp) 2006
Грешните са друго място:) Има ли такива да не дават грешки?

-
stocher
- Гараж: Шкода Фабия 2010г. 1.6TDI 90k.c.
Според вас едни Лед предни габарити, ще могат ли да служат за дневни светлини и проблеми с пътна полиция?
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Не могат, а и не трябва.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- kalata
Някой ще удари ли едно рамо моля?kalata написа: 29.11.2020, 19:54:37 Нов въпрос имам: кой от вас с О2 има лампичка в пепелника пред скоростния лост? Моята е Елеганс, обаче нямам лампичка. Преди малко открих, че куплунга си е там отзад оставен, инсталацията е налична, но лампичка няма.
Дали е само в L&K?
Някой ако помогне с партномер ще бъде супер.
@optimax, ти спомена, че твоята имала лампичка май.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
-
optimax
- Гараж: Шкода Октавия 2 Комби 1.9тди 4х4
Фолксваген Пасат комби 2.8 V6 4моушън
kalata, тъкмо в шкодата бях като видях че си писал.Да има лампа.Утре по светло ще погледна кое как е и ще ти кажа.Напомни само утре да не забравя ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- kalata
Мерси, странно защо при мен липсва.
Намерих парт номера 357 919 243 D. Сега ще потърся мога ли да я купя отнякъде онлайн.
Намерих парт номера 357 919 243 D. Сега ще потърся мога ли да я купя отнякъде онлайн.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Местя го тук, да не цапаме на Исята.
2. В гъста мъгла е много зле. Явно не си попадал на такава. Като ги палнеш и все едно някой ти мята чаршаф на предното стъкло. Не случайно фаровете за мъгла се правят жълти, очилата за мъгла са жълти и т.н. Но пък свети грозно, факт.
3. При мен (С2) по дефоулт също пали ксенона като я отключва, ама с VCDS може да се превключи на мъгливи + габарити. Предполагам и при вас ще може.
1. Една от причините да заслепяват е ако не са обърнати правилно. Китайчето позволява да се сложи по няколко начина (за разлика от фабичната крушка) и в някой позиции свети на ебем страна. Пробвай да ги завъртиш на друга страна.Архимандрит Дионисий написа: 20.01.2021, 15:00:30 Цецо75 написа: ↑20.01.2021, 14:36:26
Те няма как да заслепяват, защото са ниско долу.
Общо взето са гъзарйка, като ги пуснеш "да завиват" или си отключиш колата в тъмното - иначе полза от тях реално няма, за мъгла не стават.
Аз съм със същите и мога да потвърдя, че светят много. Може само на тях да се кара.
Както са ниско долу си заслепяват, предполагам заради не добрата фокосировка на Диодите спрямо жицата. Но като карам нощно време и няна голям трафик си ги пускам и става като с "матрични фарове" халогени + BI ксенона. В магла също си вършат работата.
При мен не знам дали при всички при отключване пали ксеноните. Дали има опция да се направят место тях халогените.
2. В гъста мъгла е много зле. Явно не си попадал на такава. Като ги палнеш и все едно някой ти мята чаршаф на предното стъкло. Не случайно фаровете за мъгла се правят жълти, очилата за мъгла са жълти и т.н. Но пък свети грозно, факт.
3. При мен (С2) по дефоулт също пали ксенона като я отключва, ама с VCDS може да се превключи на мъгливи + габарити. Предполагам и при вас ще може.
Бееееее.....
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
1. Монтажа е правилен просто светят много и разсейват на по-голяма площ. Като казвам, че заслепяват да не се приема като все едно те е заслепил някой с LED на рефлекторем фар. Позицията им на светене е доста ниска и като цяло доста в страни, това ми харесва защото покриват по-голяма площ извън пътното платно сравнение със самия фар.Цецо75 написа: 20.01.2021, 15:05:51 1. Една от причините да заслепяват е ако не са обърнати правилно. Китайчето позволява да се сложи по няколко начина (за разлика от фабичната крушка) и в някой позиции свети на ебем страна. Пробвай да ги завъртиш на друга страна.
2. За гъстата магла си прав там помагат само жълтите крушкки. Аз затова при мъгла винаги редоцирам доста скороста.