Octavia 4 RS 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Škoda Octavia 4 RS TSI
Hursa,
VW имаха тестов Пасат с 204 к.с. не знам дали ище е наличен.
VW имаха тестов Пасат с 204 к.с. не знам дали ище е наличен.
- redalex
- Гараж: i3
Škoda Octavia 4 RS TSI
https://www.autoexpress.co.uk/volkswage ... 020-review
Предният модел 2016-2017 съм го карал за тест.
Хич не беше лош, но рейнджът, който показваше бешв 42 км и в действителност беше по-скоро 30.
Не помня как се справяше бензиновия мотор с 1700 кг кола (с мен)
-
Hursa
Škoda Octavia 4 RS TSI
Плъгин хибридите обикновено са по тежки - поради относително многократно (десетки пъти) по-големите батерии, по сравнение с хибридите (т. н. у нас "пълни" хибриди). (Сигурно и рс октавията ще е по-лека от хибридния рс. За съжаление - не намирам много за новата рс октавия, няма за нея и в auto-data - за да се сравнят с хибридната.) Тестов хибрид имало, ми написа дилъра, но супърб. (Сеат също пускат на нашия пазар хибриден леон с 204 кс, но нямат тестов и не мислели да регистрират.)
.
И аз - далеч не съм много запознат с формула 1, както и с автомобилните спортове. Не съм и специалист по двигатели с вътрешно горене, нито по електроавтомобили и хибриди.
Но вижте графиките, които сте дали – не е проста сума между максималната мощност, която може да даде ДВГ и мощността, която може да даде електродвигателя/батерията. Когато оборотите са паднали – вижте, каква мощност получава автомобила (според графиките) от ДВГ и каква от електродвигател/батерия – сравнете тогава, какво е съотношението.
(Съвсем не съм спец, но дадените графики, не са коректни, според мен. Дори са разменени означенията на двете графики – вижте коя графика стига до 1000 кс например - "сегашната" формула е "турбо" хибрид с V6 ДВГ ограничен до 1.6 литра. Може да се разгледа коя да е графика на мощността на ДВГ, дори за двигателя на формула 1 – мощността съвсем не се „развива” така линейно в зависимост от оборотите, както е на дадените графики. Вижте и как се изменя мощността на синхронен електродвигател, под честотно управление (както се управлява в случая) – в зависимост от оборотите му. Но както и да е.)
Може да се видят коментари - какво преимущество даде на автомобилите, които я въведоха, още системата „керс”.
Друго – хибридната система при формула 1, не включва само електродвигателя (същевременно и генератор, когато е необходимо), който – да кажем така, подпомага задвижването на автомобила, „комбинира” мощността, която отдава с тази отдавана от ДВГ. Включва и електродвигател/генератор – присъединен към турбокомпресора (т. е. е хибрид между турбокомпресор и електрокомпресор с висока мощност, захранван от силовата батерия). Така – няма забавяне, както при работата на турбокомпресор, дори и при механичен компресор (без управление). А компресора сработва „изпреварващо”, задвижван от електродвигателя, още с подаване на газ – реагира с повишаване на налягането във всмулателен колектор, още преди ДВГ да се „развърти” (понижава налягането и в изпускателния тракт).
Зареждането на батерията при хибрида – не е само по време на забавяне на автомобила – при регенерация. А и когато от ДВГ не се изисква голяма мощност – от самия ДВГ (при хибрида на фолксваген, не знам дали има и генератор/алтернатор или е от дадения ел двигател, присъединен към скоростната кутия, до колкото знам), поддържайки зададено ниво на заряд в батерията – отдавано при ускорения. Така е и при формула 1. Допълнително, при формула 1 батерията се зарежда и от двигател/генератора, присъединен към турбокомпресора – когато се отделят много изгорели газове, в случаите когато ДВГ работи на висока мощност и обороти - тогава е в "генераторен" режим, задвижван от турбината.
(Написаното е до колкото го знам и разбирам, може да греша.)
Не е 10:1, а около 850:161 - ако се вярва на графиките, които сте дали (цифрите явно са примерни)Цецо75 написа: 19.12.2020, 00:38:33 Не съм спец по темата, но си мисля че при F1, електродвигателя е по-скоро за цвят. Съотношението ДВГ/ЕД е нещо от сорта на 10:1, ако се вярва на това:
И аз - далеч не съм много запознат с формула 1, както и с автомобилните спортове. Не съм и специалист по двигатели с вътрешно горене, нито по електроавтомобили и хибриди.
Но вижте графиките, които сте дали – не е проста сума между максималната мощност, която може да даде ДВГ и мощността, която може да даде електродвигателя/батерията. Когато оборотите са паднали – вижте, каква мощност получава автомобила (според графиките) от ДВГ и каква от електродвигател/батерия – сравнете тогава, какво е съотношението.
(Съвсем не съм спец, но дадените графики, не са коректни, според мен. Дори са разменени означенията на двете графики – вижте коя графика стига до 1000 кс например - "сегашната" формула е "турбо" хибрид с V6 ДВГ ограничен до 1.6 литра. Може да се разгледа коя да е графика на мощността на ДВГ, дори за двигателя на формула 1 – мощността съвсем не се „развива” така линейно в зависимост от оборотите, както е на дадените графики. Вижте и как се изменя мощността на синхронен електродвигател, под честотно управление (както се управлява в случая) – в зависимост от оборотите му. Но както и да е.)
Може да се видят коментари - какво преимущество даде на автомобилите, които я въведоха, още системата „керс”.
Друго – хибридната система при формула 1, не включва само електродвигателя (същевременно и генератор, когато е необходимо), който – да кажем така, подпомага задвижването на автомобила, „комбинира” мощността, която отдава с тази отдавана от ДВГ. Включва и електродвигател/генератор – присъединен към турбокомпресора (т. е. е хибрид между турбокомпресор и електрокомпресор с висока мощност, захранван от силовата батерия). Така – няма забавяне, както при работата на турбокомпресор, дори и при механичен компресор (без управление). А компресора сработва „изпреварващо”, задвижван от електродвигателя, още с подаване на газ – реагира с повишаване на налягането във всмулателен колектор, още преди ДВГ да се „развърти” (понижава налягането и в изпускателния тракт).
Зареждането на батерията при хибрида – не е само по време на забавяне на автомобила – при регенерация. А и когато от ДВГ не се изисква голяма мощност – от самия ДВГ (при хибрида на фолксваген, не знам дали има и генератор/алтернатор или е от дадения ел двигател, присъединен към скоростната кутия, до колкото знам), поддържайки зададено ниво на заряд в батерията – отдавано при ускорения. Така е и при формула 1. Допълнително, при формула 1 батерията се зарежда и от двигател/генератора, присъединен към турбокомпресора – когато се отделят много изгорели газове, в случаите когато ДВГ работи на висока мощност и обороти - тогава е в "генераторен" режим, задвижван от турбината.
(Написаното е до колкото го знам и разбирам, може да греша.)
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
- Pijomir
- Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Octavia 4 RS 2020
Привет на всички!
Ходих и успях да видя две клиентски OCTAVIA RS 2020.
За едната има тема.
Другата изчаках да си я вземе човека, но така или иначе няма номера автомобила и т.н.
Основното е , че не знам какво и как се конфигурира и се комнетират 80+к при, но едната при все, че има звук генератор и звучи като осмак , алкантара табло и маняшките седалки, бензин и ДСГ, беше тотал 67500.
Реално тези коли са за даване на газ си мисля и може да се бутне до 62000лв колата, ако се махне звук генератора например.
Истински накрайници и тръби - ТОП!
Червени апарати.
На живо Бяла с черни елементи и обозначения е скандал.
Много съм впечатлен.
Липа на багажника е много добър.
Новите “екстрийм” колела са топ за бялото.
Единствено не ми хареса - всичко в черно - предната емблема хром, но е хубаво, че се лекува лесно.
Вътре черна алкантара , дори и таблото, с червени декорации.
Волана гърми просто - трилъчев, скосен и долната част изнесена доста към шофьора като при Ауди РС воланите.
Задницата с тези светлини наподобява Audi RS5!
Не виждам за такива пари каква друга подобна кола може да се купи!
Enjoy

Ходих и успях да видя две клиентски OCTAVIA RS 2020.
За едната има тема.
Другата изчаках да си я вземе човека, но така или иначе няма номера автомобила и т.н.
Основното е , че не знам какво и как се конфигурира и се комнетират 80+к при, но едната при все, че има звук генератор и звучи като осмак , алкантара табло и маняшките седалки, бензин и ДСГ, беше тотал 67500.
Реално тези коли са за даване на газ си мисля и може да се бутне до 62000лв колата, ако се махне звук генератора например.
Истински накрайници и тръби - ТОП!
Червени апарати.
На живо Бяла с черни елементи и обозначения е скандал.
Много съм впечатлен.
Липа на багажника е много добър.
Новите “екстрийм” колела са топ за бялото.
Единствено не ми хареса - всичко в черно - предната емблема хром, но е хубаво, че се лекува лесно.
Вътре черна алкантара , дори и таблото, с червени декорации.
Волана гърми просто - трилъчев, скосен и долната част изнесена доста към шофьора като при Ауди РС воланите.
Задницата с тези светлини наподобява Audi RS5!
Не виждам за такива пари каква друга подобна кола може да се купи!
Enjoy

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Octavia 4 RS 2020
Никаква,то си беше ясно още със излизането на модела,че ценово ще къртят;).Само пуста ВагИнска политика за задвижването.........ЦецоNOL написа: 08.01.2021, 13:45:03 Не виждам за такива пари каква друга подобна кола може да се купи!
Да слагат 280к.с. бензин с 4х4 и да закриват голф
- redalex
Octavia 4 RS 2020
Тия джанти 18 или 19 са?
- andreev
- Гараж: Škoda Octavia 4 RS, 2.0 TSI, 7DSG - Stage 3
- redalex
Octavia 4 RS 2020
Знаеш ли размерът на гумата дали все още е 225/35/19?
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Octavia 4 RS 2020
Това ме вбесява само като се сетя!!!
Дизел - 4х4
Обикновен бензин - 4х4
RS -
Истината е , с тия цени , сложат ли 4х4 и другите от концерна приключват.
Това нещо , ако беше с Торсен.
Щях да го излекувам веднага след като го купя!!!

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- andreev
Octavia 4 RS 2020
Мисля, че са 225/45/19
- redalex
Octavia 4 RS 2020
Ще ми е интересно да кажеш, като можеш.
Иначе според това:
https://www.wheel-size.com/size/skoda/o ... s-eudm-241

Иначе според това:
https://www.wheel-size.com/size/skoda/o ... s-eudm-241

- andreev
- intense
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG
Octavia 4 RS 2020
@redalex, не са го обновили този сайт с всички мотори на 4-та. Това са размерите за нашите бангии;)