Иначе било грешка, че преди 2 години сложили 5-30...
Смяна на моторно масло. Каква спецификация масло да сложа? Колко често се сменя моторното масло?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- redalex
- Гараж: i3
Смяна на моторно масло. Каква спецификация масло да сложа? Колко често се сменя моторното масло?
Консултираха се с Мартин, който уж е най-в час от всички... и той вика "само 0-20"
Иначе било грешка, че преди 2 години сложили 5-30...![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Иначе било грешка, че преди 2 години сложили 5-30...
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Виж сега, то ситуацията е ясна. За да покриват еко нормите им трябва 0W20. Концерна е длъжен да покрива новите еко норми - значи казва - от утре само 0W20.
Това, че във БГ ни дават (или са ни давали) някакъв избор е просто заобикаляне на правилата. Аз пак казвам на мен продължава да ми се струва грешна политика на ЕТ да разрешава ти да си носиш маслото по време на гаранционно обслужване.
От друга страна интересите на концерна не е задължително да съвпадат с твоите. Кат ти писне достатъчно - "майната" и кой от къде е.
Това, че във БГ ни дават (или са ни давали) някакъв избор е просто заобикаляне на правилата. Аз пак казвам на мен продължава да ми се струва грешна политика на ЕТ да разрешава ти да си носиш маслото по време на гаранционно обслужване.
От друга страна интересите на концерна не е задължително да съвпадат с твоите. Кат ти писне достатъчно - "майната" и кой от къде е.
Бееееее.....
- redalex
Пак ще кажа - в официалното приложение на Шкода (My Skoda) пише, че маслото може да е 502 00 .
Пише го и навсякъде в нета.
Мойта щото вече е дърта и е 2017та година даже има и книжка в жабката...после като си я взема ще я изровя да видя какво пише в нея.
99% съм сигурен, че колата си дойде с 5-30.
Пише го и навсякъде в нета.
Мойта щото вече е дърта и е 2017та година даже има и книжка в жабката...после като си я взема ще я изровя да видя какво пише в нея.
99% съм сигурен, че колата си дойде с 5-30.
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Няма какво да ровиш,5/30 си слагаха.
- redalex
Не бе..."Тия в Надежда са се объркали"...
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Може се кара с всякакво синтетично масло.
Основен критерий за вискозитета би трябвало да бъдат климатичните фактори ама...
Сега, че на някой му кефнало 0-20![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Основен критерий за вискозитета би трябвало да бъдат климатичните фактори ама...
Сега, че на някой му кефнало 0-20
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
А защо реши да сменяш маслото точно в ЕТ? За престиж ли, заради "гаранцията" ли?
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Навремето беше същата глупост, като почнаха ЕТ да наливат в помпа-дюзата - 5W30. Обясняваш им ти, че тая кола досега 5 години си е вървяла с 5W40, че и с 10W40, ама не - предписанията са такива и толкоз.
Бееееее.....
- redalex
И аз така знам ама ей на...todor87 написа: 07.01.2021, 10:56:23 Основен критерий за вискозитета би трябвало да бъдат климатичните фактори ама...
За престижа го правя... чувал съм, че е много престижно да си сменяш маслото в световния номер 1 на сервизите - Еура Тек Дружба
-
AUTOCOMPLEX RS
- Гараж: Сервизът се намира на бул. Европа 130 и Анри Нестле.
- Обратна връзка:
- redalex
За сгъстяване на бозата ли?
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
@redalex, а в началото като ти го сменяха с 5W30 на колко км искаха да го сменях - 15к или 30к?
-
didoya
- Гараж: BMW G20 330xD M-Sport
Слагай едно Рево и спирай да ходиш при тях
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Съвсем нормално те попитах, какво ми се правиш на интересен? Твоя си работа. Прави каквото искаш. Жив и здрав.redalex написа: 07.01.2021, 11:22:34 За престижа го правя... чувал съм, че е много престижно да си сменяш маслото в световния номер 1 на сервизите - Еура Тек Дружба
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
kalata, ми щот е в гаранция бре.Задаваш отговори
.Що мислиш до ся не е налял Рево.Не че на масоня му пука за нея
аме е предвидлив човек