Ремап на С3 272 -TCU и ECU - опции и мнения
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
didoya
- Гараж: BMW G20 330xD M-Sport
@todor87, Можеш ли да снимаш при леко ускорение и каране в режим S? TVS твърдят, че в този режим и начин за каране техният мап е много по-смислен и не държи излишно прекалено високи обороти.
- redalex
- Гараж: i3
Ще ме прощавате, ама като гледам клиповете, които се качватe и нещата, които се пишат тук, оставам с впечатлението, че има някакво общо неразбиране на термина "шофиране" ...ама може и повредата да е в моя телевизор. (макар, че като се замисля и ръчката и автоматика ги експлоатирам доста сходно)...няма да качвам клипове, че ще падне рязане на вени
Това със спускането на планински път на 1ва няма да ме остави да спя тази нощ...
Това със спускането на планински път на 1ва няма да ме остави да спя тази нощ...
- slavkoff
- Гараж: подземен
- Обратна връзка:
До сега, от това което видях тук и в нета:
1 - клиповете с мапнати кутии от ТВС се държат като сток dq250 в нормални условия, лично разлика не виждам
2 - целият свят говори за еко норми и изгорели газове, VW ги счупиха от санкции, а вие окачвате колите ви да държат високи обороти
3 - имате някакви мнооого големи очаквания от бюджетния клас на VW
Днес си правихме разходка из Родопите и тествах коментираните сценарии. Оказа се, че изобщо не ми прави впечатление, че колата катери баири с 1500об., нито пък, че двигателят щял да излезне от коша и т.н. В интерес на истината, аз съм се научил да дозирам газта, винаги карам в спортен режим на D и нямам претенции, ако ми трябва мощ - превключвам на S. Даже ако ме питате, много добре са настроени сток кутиите, вече при силов тунинг може да искат нов мап.
1 - клиповете с мапнати кутии от ТВС се държат като сток dq250 в нормални условия, лично разлика не виждам
2 - целият свят говори за еко норми и изгорели газове, VW ги счупиха от санкции, а вие окачвате колите ви да държат високи обороти
3 - имате някакви мнооого големи очаквания от бюджетния клас на VW
Днес си правихме разходка из Родопите и тествах коментираните сценарии. Оказа се, че изобщо не ми прави впечатление, че колата катери баири с 1500об., нито пък, че двигателят щял да излезне от коша и т.н. В интерес на истината, аз съм се научил да дозирам газта, винаги карам в спортен режим на D и нямам претенции, ако ми трябва мощ - превключвам на S. Даже ако ме питате, много добре са настроени сток кутиите, вече при силов тунинг може да искат нов мап.
VRS
-
didoya
@slavkoff, каква кола караш? Мотор/кутия?
Ако не разбра от постовете ми - 1500 оборота и за мен не са проблем, проблем са 1100-1200, разликата е голяма. Особено в DNUA моторите, където торка е дръпнат леко нагоре в оборотите.
Относно това за очакванията към ВАГ и бюджетна марка (въпреки, че карам флагман на бюджетната марка и е нормално да имам поне минимални претенции) - Рено също е бюджетна марка и там кутиите не са мапнати така некадърно. И ще се изненадаш, че не харчат повече от ВАГ с аналогичен по мощност мотор....
Ако не разбра от постовете ми - 1500 оборота и за мен не са проблем, проблем са 1100-1200, разликата е голяма. Особено в DNUA моторите, където торка е дръпнат леко нагоре в оборотите.
Относно това за очакванията към ВАГ и бюджетна марка (въпреки, че карам флагман на бюджетната марка и е нормално да имам поне минимални претенции) - Рено също е бюджетна марка и там кутиите не са мапнати така некадърно. И ще се изненадаш, че не харчат повече от ВАГ с аналогичен по мощност мотор....
- vankissa
- Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154
Ето лека демонстрация, от която се вижда как при плавно ускорение колата минава на по-висока предавка и се озовава с или под 1250 оборота. Това е придружено с известни вибрации особено, когато се изкачвате по наклон - усеща се като тормоз:
В клипа на Тодор, за сравнение, оборотите не паднаха под 1500, а тук вече не е така.
Както казах, при по-висока скорост проблема не е така силно изразен, но е кофти за градско.
В клипа на Тодор, за сравнение, оборотите не паднаха под 1500, а тук вече не е така.
Както казах, при по-висока скорост проблема не е така силно изразен, но е кофти за градско.
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Тея дни и аз се загледах в поведението на моята кутия DQ200 със сухи съединители и дори и тя се държи доста по-адекватно от на @didoya и @vankissa. При бавно ускоряване в градски условия на около 1800-2000 оборота ми превключваше и падаше на околоо 1300-1500. 60км/ч си ги поддържаше на 5-та, а на 7-ма ми превключи с бавно ускорение след града едва на около 90.
@vankissa, това изкачване е Христофор Колумб, а не Копенхаген.
@vankissa, това изкачване е Христофор Колумб, а не Копенхаген.
- vankissa
- Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154
Мдаааам, поооплел съм се
-
didoya
Много благодаря на всички отзовали се по темата! Мисля, че се получи доста интересна дискусия, от която лично аз събрах доста информация.
Отделно рових и четох доста в чуждите форуми.
За момента решението ми е да задържа с каквито и да е модификации, поради няколко причини:
1. Не съм наясно дали колата ще е моя за няколко години напред, защото на мен колите бързо ми омръзват, а и като гледам електричките как напредват...В този ред на мисли, ако скоро реша да продавам колата, то с вдигнат TD1/TG1 флаг и загубена гаранция ще е много по-евтина и трудна за продаване.
2. Това, че дилърът за модовете по кутията ми е на 300+ км в посока също ми е фактор, защото нямам нито времето, нито нервите за тази логистика.
Ако все пак реша, че ще карам колата поне още 3 години то това, което ще направя е ( в този ред):
1. Revo stage 1 в DBros.
2. Карам 1000км, за да съм сигурен, че няма неща за изчистване по моторният ремап.
3. TVS Stage 2+ на кутията.
.
Отделно рових и четох доста в чуждите форуми.
За момента решението ми е да задържа с каквито и да е модификации, поради няколко причини:
1. Не съм наясно дали колата ще е моя за няколко години напред, защото на мен колите бързо ми омръзват, а и като гледам електричките как напредват...В този ред на мисли, ако скоро реша да продавам колата, то с вдигнат TD1/TG1 флаг и загубена гаранция ще е много по-евтина и трудна за продаване.
2. Това, че дилърът за модовете по кутията ми е на 300+ км в посока също ми е фактор, защото нямам нито времето, нито нервите за тази логистика.
Ако все пак реша, че ще карам колата поне още 3 години то това, което ще направя е ( в този ред):
1. Revo stage 1 в DBros.
2. Карам 1000км, за да съм сигурен, че няма неща за изчистване по моторният ремап.
3. TVS Stage 2+ на кутията.
.
- redalex
- Гараж: i3
Карай си колата с повече натискане и си свиркай 
Стейдж 1 на Рево ти е задължителен на 3-4та година ...според мен.
А ако решиш да я продаваш - пиши ми
Стейдж 1 на Рево ти е задължителен на 3-4та година ...според мен.
А ако решиш да я продаваш - пиши ми
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Сашо, има опашка вече ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
-
didoya
Хахаха, да знаете, че сменям маслото на 12-13к, а на кутията ще го сменя на 44к в сряда. Така, че ви я поддържам ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- SilverBullet
- Гараж: Skoda Octavia Estate SCOUT MK3 1.8TSI DSG 4X4 STAGE 3
Fabia MK3 1.2 TSI DSG 110HP - Обратна връзка:
Вече си го представям как го мъчи на калояново ринг ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Дракон Ринг е по-авторитетно

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
-
didoya
Днес бях в ЕТ за смяна на маслото на DSG-то и за някои други дреболии.
Обобщение - все такива некадърници са, нищо не се е променило
Според тях няма нова версия на софта на кутията, въпреки, че аз виждам че има. Имам и една грешка за развален датчик за качеството на въздуха и това, което ми казаха е че била от мръсният филтър за купето (сменян при тях преди 4к км....)![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Вече освен хората на спирката отпред мисля, че и кучетата наоколо са по-компетентни на тема Шкода от тях.....
Обобщение - все такива некадърници са, нищо не се е променило
Според тях няма нова версия на софта на кутията, въпреки, че аз виждам че има. Имам и една грешка за развален датчик за качеството на въздуха и това, което ми казаха е че била от мръсният филтър за купето (сменян при тях преди 4к км....)
Вече освен хората на спирката отпред мисля, че и кучетата наоколо са по-компетентни на тема Шкода от тях.....
Последно промяна от didoya на 06.01.2021, 14:45:52, променено общо 1 път.
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Малеее, ужас...
Сензора на 99% е за смяна...
Софтуерите.. явно.. голяма мъка...![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Сензора на 99% е за смяна...
Софтуерите.. явно.. голяма мъка...