Ето и отзивите за Рево, които ми споделиха за моят мотор. В общи линии това с графиката за торка най-вероятно е сбъркано. Пича има комбинацията Revo Stage 1 и TVS Stage 2+ на кутията от няколко месеца. И от двата ъпдейта е очарован, от това което ми описа - при ъдпейта на кутията се адресира всичко, което ме дразни в DQ381 - по-смислени D и S и разни други дреболии. За Revo-то ми каза, че торка не се усеща в никакъв случай по-нисък от стоковият в ниските (но не може да каже, че е и чувствително по-висок, което мен не ме бърка, все пак това ще щади и маховика), като след 2500 разликата била брутална в полза на Revo - буквално каза, че изтегля като локомотив. Доволен е много, няма никакви проблеми и 0-100 му е под 4.5, 100-200 прави за 11.2 - 11.3, което никак не е зле за Стейдж 1 и стоков хардуер.
@odo - за момента на мен само 03/01 ми се очертава свободен, освен ако децата не измислят, че искат да ходят някъде тогава, че ние много-много не се спираме и обикаляме планини и градове във всеки свободен момент.
@odo, 1400-1500 оборота са чудесни. Аз ако бях така нямаше да пиша тук
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
При мен редовно се успива на 1100-1200 и то по наклон. Като добавим, че макс торка на DNU* моторите е дръпнат с 200-300 оборота нагоре картинката става пълна.
@miroslav_r, Нищо не влияе на ДСГ-то педал бокса, просто прави колата много по-отзивчива на командите на педала на газта, това е.
@coverdale, DQ381 е чудесна кутия, бърза, модерна, ефикасна, носи на бой (със стейдж 2+ на TVS носи на 600 нютона) и има само един проблем - смотан заводски "еко" софтуер, за да покрият безумно и невъзможно ниските разходи, които обявяват на новите WLTP Euro 6d мотори.
Много се радвам, че се заформя смислена и конструктивна дискусия, всеки да научи по нещо, струва ми се че такава тема липсваше за 272/280 коня мотора.