Ремап на С3 272 -TCU и ECU - опции и мнения
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
didoya
- Гараж: BMW G20 330xD M-Sport
Здравейте,
Както сигурно сте разбрали с тази DQ381 не можем да се спогодим от самото начало и е основната причина на моменти иначе чудесният автомобил да ми лази по нервите. Особено след като последната седмица изминах 1400км с Реното и видях какво е да караш автомобил с адекватно мапнати скорости - кеф.
В този ред на мисли съм взел решението, че ако тази кола ще остава в мен ще е с ремапната кутия. Там изборът е ясен -TVS - Driveability package или направо Stage 2+, който има също въпросният пакет. Говорих си надълго и нашироко с хора в чужди форуми, предприели тази стъпка и всички са супер доволни и реално кутията се променя точно както аз бих искал. Тук единственият проблем е не-дотолкова добрата слава на Бг дилъра, но предполагам, че на заводски хардуер може и да се случат нещата без много поразии.
Така и така ще се губи гаранцията - чудя се не е ли по-добре да сложа и един Стейдж 1 на мотора и така да използвам пълният потенциал на сток карантиите. Ако хипотетично реша да правя това опциите са:
1. Revo. Плюсове - тестван и сейф софт, дилър в София с добра репутация. Минуси - поне по дино графиката на сайта им по някалва причина торка е с 50 нютона по-нисък в ниските обороти спрямо стоковият. А аз от Стейдж 1 очаквам ако не да подобри тягата в ниските - поне да не я влошава.
2. APR. Плюсове - тестван и сейфти софт (така твърдят поне), висок торк в ниските. Минуси - дилъра в Бг не е с особено добра слава.
3. TVS . Плюсове - потенциално по-добро взаимодействие със софта на кутията, защото се правят от една фирма и заедно, хубав торк в ниските. Минуси - няма много хора в нета с него и не съм наясно доколко е сейф от гледна точка ресурс на мотора. БГ дилъра също не е с най-блестяща репутация.
Като цяло още съм във фаза обмисляне и проучване на опции, но ако не се реша на DSG ремап до няколко месеца ще има един С3 за продажба, а иначе тази кола си ме радва много. След ремап на мотор и кутия предполагам още повече[smilie=sarcastic.gif]
Всякакви мнения, препоръки, съвети, опит и т.н. ще са добре дошли:)
Както сигурно сте разбрали с тази DQ381 не можем да се спогодим от самото начало и е основната причина на моменти иначе чудесният автомобил да ми лази по нервите. Особено след като последната седмица изминах 1400км с Реното и видях какво е да караш автомобил с адекватно мапнати скорости - кеф.
В този ред на мисли съм взел решението, че ако тази кола ще остава в мен ще е с ремапната кутия. Там изборът е ясен -TVS - Driveability package или направо Stage 2+, който има също въпросният пакет. Говорих си надълго и нашироко с хора в чужди форуми, предприели тази стъпка и всички са супер доволни и реално кутията се променя точно както аз бих искал. Тук единственият проблем е не-дотолкова добрата слава на Бг дилъра, но предполагам, че на заводски хардуер може и да се случат нещата без много поразии.
Така и така ще се губи гаранцията - чудя се не е ли по-добре да сложа и един Стейдж 1 на мотора и така да използвам пълният потенциал на сток карантиите. Ако хипотетично реша да правя това опциите са:
1. Revo. Плюсове - тестван и сейф софт, дилър в София с добра репутация. Минуси - поне по дино графиката на сайта им по някалва причина торка е с 50 нютона по-нисък в ниските обороти спрямо стоковият. А аз от Стейдж 1 очаквам ако не да подобри тягата в ниските - поне да не я влошава.
2. APR. Плюсове - тестван и сейфти софт (така твърдят поне), висок торк в ниските. Минуси - дилъра в Бг не е с особено добра слава.
3. TVS . Плюсове - потенциално по-добро взаимодействие със софта на кутията, защото се правят от една фирма и заедно, хубав торк в ниските. Минуси - няма много хора в нета с него и не съм наясно доколко е сейф от гледна точка ресурс на мотора. БГ дилъра също не е с най-блестяща репутация.
Като цяло още съм във фаза обмисляне и проучване на опции, но ако не се реша на DSG ремап до няколко месеца ще има един С3 за продажба, а иначе тази кола си ме радва много. След ремап на мотор и кутия предполагам още повече[smilie=sarcastic.gif]
Всякакви мнения, препоръки, съвети, опит и т.н. ще са добре дошли:)
-
JorshTDI
- Гараж: Superb 272ps l&k lava blue, Passat B7 170ps +++
Колега,защо не пробваш с pedal box? Четох,че драматично подобрява работата на скоростната кутия,а така ще запазиш и гаранцията на автомобила.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Щайнбауер и педал бокс.Щом е в гаранция. Щайна като пврформанс НЕ ОТСТЪПВА НА СТЕЙЧ 1 ! Гарантирам.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
-
didoya
Имам педал бокс, помага много, но не решава проблема с недъгавият мапинг на D и S. С него колата става много по-респонсив и пъргава, но само когато искаш да ускориш. Но 1200 оборота на 6-та при поддържане на скорост си остават. Давам пример - следваш колона от тирове в Петрохан в продължение на 5 км - не се налага да ускоряваш, а само да ги следваш. DQ381 ме бута на 6-та с 1150 оборота на изкачване. Чувството е, че колата се мъчи, комфорта го няма, бучи и т.н. Не ми обяснявайте за лопатки и S режим (който държи 3000 оборота, а аз не искам да следвам колона от тирове с излишно ревящ мотор). Покарайте адекватно матнат автомат извън ВАГ групата и ще разберете какво имам предвид:)
Давайте мнения за ремап. Всички други варианти са изпробванини за жалост не ме устройват.
Давайте мнения за ремап. Всички други варианти са изпробванини за жалост не ме устройват.
Последно промяна от didoya на 27.12.2020, 09:58:26, променено общо 1 път.
- stanley
- Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
Чувал съм, че около Солун има добри мапери / предтставители на големите фирми в този бранш / и си разбират от работата. За репутация и мнения можеш сам да си провериш. Аз бих проучил.
-
Audirulzz
- Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
- Обратна връзка:
Ако имаш възможност си направи една разходка до Холандия.
Директно нашивай TVS 1 на мотор и 2+driveability на кутията.
Аз не бих го мислил повече.
Директно нашивай TVS 1 на мотор и 2+driveability на кутията.
Аз не бих го мислил повече.
-
mitex1983
- Гараж: Шкода Супърб 2.0TDI DSG 170 hp & Шкода Фаворит 1.3
Здравей колега, аз реших проблема с ремап на кутията и двигателя на TVS. Колата ми е С2 и е дизел, но ефекта при мен беше много добър. Ще ти дам един пример - на равен път и плавно ускорение колата при 65км/ч. включваше 6 и при тази скорост е на 1100 оборота. Сега 6 включва чак при почти 80км/ч и двигателят работи осезаемо по- добре. Мисля,че ремап при теб е единственото решение.
-
didoya
При нашият дилър ли?mitex1983 написа: 27.12.2020, 09:07:15 Здравей колега, аз реших проблема с ремап на кутията и двигателя на TVS
-
mitex1983
- Гараж: Шкода Супърб 2.0TDI DSG 170 hp & Шкода Фаворит 1.3
Да. В с.Съдиево.Вече минах около 20000км. и няма ядове.
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
И аз толкова ,и също никакви ядове с двигателя(прехвърли 250 к км.вече).Напротив само позитиви
Dieselgate Team member
-
SmokeyandtheBandit
Още едно мнение в подкрепа на това , че най-добре е да се разходиш до Нидерландия. Там на място ще ти настроят колата, ще си направят всички тестове хората и после по А-3 в Германия ще можеш да и се насладиш на максимума
-
didoya
За момента като гледам отзивите от TVS ремапите са само положителни. С 272-ката няма много направили тази стъпка.
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Е, поговори си със Стоил де. Човека разбира достатъчно много. Той си направи разходка до Нидерландия. Неговият Супърб е голяма стрела.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
didoya, При положение, че има две такива коли направени там, защо не черпиш информация направо от извора:
viewtopic.php?f=37&t=1952&p=197928&hili ... B0#p197928
Ние другите можем всякакви съвети да ти пробутаме, на чужд гръб и 100 тояги са малко...
viewtopic.php?f=37&t=1952&p=197928&hili ... B0#p197928
Ние другите можем всякакви съвети да ти пробутаме, на чужд гръб и 100 тояги са малко...
Бееееее.....
-
didoya
Говорих с него и ме праща до Холандия. За мен това не е опция - нито имам времето, нито желанието като ми светне някоя лампа или искам нещо да се донастрои - пак газ до Холандия. Ако ще правя нещо ще е тук в Бг. В крайна сметка аз искам стейдж 1 на заводският хардуер, не някакви къстъм неща.
А дори ремап на мотора не ми е топ приоритет, кутията е must, а мотора като опция.
А дори ремап на мотора не ми е топ приоритет, кутията е must, а мотора като опция.