Octavia 4 RS 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
- redalex
- Гараж: i3
Škoda Octavia 4 RS TSI
Притеснява ме комбинацията от VRS и 1.4 мотор със има няма 130 коня
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Škoda Octavia 4 RS TSI
Както се чува, ако вкарат Eвро 7 стандарта от 2025г. този мотор 1.4 ще го търсим със свещ. Следващото поколение най-вероятно ще е с 1.0 tsi.
Относно мотора 1.4 TSI ако е същия като на моята 150к.с или като на Фабия RS 170-180кс. ( с турбо и компресор ) си е доста мощен за купето на Октавия, като се има в предвид, че другите 65-95кс. Ще идват от батерията и електромотор можеби и вартящия момент ще е доста по-голям. И ще е доста приятна кола за каране. Единствения проблем ще е, че можеби възможностите за силов тунинг ще са ограничени до около 300к.с. сумарна мощност, което всъщност никак не е зле.
-
didoya
- Гараж: BMW G20 330xD M-Sport
Škoda Octavia 4 RS TSI
До 2025 електричките ще са станали достатъчно смислени и конкурентни като цена на ДВГ според мен.
- Архимандрит Дионисий
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Škoda Octavia 4 RS TSI
Най-вероятно, много ми е интересно каква ще стане и цената на тока до тогава и от къде ще се набавя.didoya написа: 18.12.2020, 15:05:10 До 2025 електричките ще са станали достатъчно смислени и конкурентни като цена на ДВГ според мен.
- redalex
Škoda Octavia 4 RS TSI
Цената на тока я остави.
Въпросът е как ще издържа електропреносната мрежа? Особено в България, където не е в топ кондиция...
Фолксваген обяви тия дни, че от 2022ра почват да пускат яко електрички...
Въпросът е как ще издържа електропреносната мрежа? Особено в България, където не е в топ кондиция...
Фолксваген обяви тия дни, че от 2022ра почват да пускат яко електрички...
- Архимандрит Дионисий
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Škoda Octavia 4 RS TSI
Тя мрежата ни като цяло е доста добре развита, но като се има в предвид, че ще се зареждата приоритетно вечер, а тогава големия дял от ВЕИ сектора не произвежда ще си трябва ядрена енергия.redalex написа: 18.12.2020, 15:43:37 Цената на тока я остави.
- redalex
Škoda Octavia 4 RS TSI
Развита и състояние са различни неща.
Сещам се за няколко "елитни" софийски квартала, в които токът спира по 5 пъти на ден...всеки ден.
Да не говорим ЧЕЗ как мигат на парцали като искаш повече мощност до даден адрес![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Сещам се за няколко "елитни" софийски квартала, в които токът спира по 5 пъти на ден...всеки ден.
Да не говорим ЧЕЗ как мигат на парцали като искаш повече мощност до даден адрес
- Архимандрит Дионисий
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Škoda Octavia 4 RS TSI
Аз под развита имах предвид грабнака на мрежата. Тази част от нея, която реално пренася електроенергията. Проблема в градовете е от прекомерното застрояване и същевременото не добро планиране на развитието на градските мрежи. Абе ще е интересно.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Škoda Octavia 4 RS TSI
Архимандрит Дионисий, Брат тука говорим за RS автомобил, не за обикновенна кола. Купувайки нещо такова, не очакваш като се заиграеш и да ти забие муцуната, щото няма ток....
Представяш ли си случка, заиграват се нашите на гернан и след малко RS резко увяхва "ко стана бе?" - "ми нема ток в батерията, карам на 130 коня", бахти RS-a а?...![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
За мен мощността на една кола е това дето мога да го ползвам, когато искам и колкото искам. Иначе става малко като китайските крушки - то много свети, ама не ги пускам често, че горят.
Представяш ли си случка, заиграват се нашите на гернан и след малко RS резко увяхва "ко стана бе?" - "ми нема ток в батерията, карам на 130 коня", бахти RS-a а?...
За мен мощността на една кола е това дето мога да го ползвам, когато искам и колкото искам. Иначе става малко като китайските крушки - то много свети, ама не ги пускам често, че горят.
Бееееее.....
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Škoda Octavia 4 RS TSI
А, БашЦецо75 написа: 18.12.2020, 16:26:37 Представяш ли си случка, заиграват се нашите на гернан и след малко RS резко увяхва "ко стана бе?" - "ми нема ток в батерията, карам
Ще го изчЕкаме да зареди батерията за 3тия рън
![smoke [smilie=smoke.gif]](./images/smilies/smoke.gif)
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Octavia 4 RS 2020
Голф 8 ГТИ , при него НЯМА Акрапович.
Акрапа е при Р моделите, не лайн , а моделите! Има го и в TCR.
Акрапа е при Р моделите, не лайн , а моделите! Има го и в TCR.

-
Hursa
Škoda Octavia 4 RS TSI
Дават – че е 150 кс. Мен ме притесни – да не би мотора да се счита, че е проблемен.redalex написа: 18.12.2020, 11:42:14 Притеснява ме комбинацията от VRS и 1.4 мотор със има няма 130 коня
Отдавна търся повече информация за хибрида. За съжаление не намирам. Питах дилъра – но той ми изпрати най-вече цени и отстъпки. Техническата информация, която даде е по-малко от тази, която може да се намери на auto-data. Всъщност се интересувам, най-вече - от хибрида с по-малката мощност – който дават, че е 204 кс. Ако се вярва на това, което намирам, като техническа информация – между хибрида с 204 кс и рс хибрида с 245 кс, разликата май е „софтуерна” (освен нивата на оборудване) - до каква мощност се „позволява” на хибридната система да „черпи” от батерията. Дават, че 1.4 двигателите при двата модела са еднакви, с еднакви характеристики по мощност/въртящ момент - 150 кс @ 5000-6000 об/мин и 250 Нм @ 1550-3500 об/мин. Батериите също еднакви (поне според дадената енергоемкост) - 13 кВч. Еднакви електродвигатели, поне с еднакви характеристики - 116 кс и 330 Нм максимален въртящ момент. Разликите са в мощността на хибридната система – 204 кс vs 245 кс при рс, 350 Нм vs 400 Нм при рс (максимален въртящ момент от системата). Разликата, като че ли е - само в ограничението на ел мощността, която може да бъде отдавана от батерията. Ако е така, може би е по-удачно да се вземе по-маломощния модел – би „щадил” повече батерията, според мен. А и най-вече – е по-евтин и го дават с по-големи отстъпки
(Сорри, че се намесвам
Всъщност не е съвсем така при хибридите. Във формула 1 от много години са хибриди - да сте виждали да "забиват нос" заради батериятаЦецо75 написа: 18.12.2020, 16:26:37 Купувайки нещо такова, не очакваш като се заиграеш и да ти забие муцуната, щото няма ток....
Представяш ли си случка, заиграват се нашите на гернан и след малко RS резко увяхва "ко стана бе?" - "ми нема ток в батерията, карам на 130 коня", бахти RS-a а?...
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Škoda Octavia 4 RS TSI
Hursa, Не съм спец по темата, но си мисля че при F1, електродвигателя е по-скоро за цвят. Съотношението ДВГ/ЕД е нещо от сорта на 10:1, ако се вярва на това:

Освен това рекуплираната енергия при спиране там е в сериозни обеми, предвид режима на каране.
Обратно при дискутирания автомобил имаме съотношение 1.5:1, т.е. разлката при наличен ЕД и при изхабена батерия би следвало са е много осезаема. Рекуплирането на енергия от спиране, особенно при извънградско е нищожно.
Не съм карал такава "бегачка", нека някой да се похвали и ще разберем.

Освен това рекуплираната енергия при спиране там е в сериозни обеми, предвид режима на каране.
Обратно при дискутирания автомобил имаме съотношение 1.5:1, т.е. разлката при наличен ЕД и при изхабена батерия би следвало са е много осезаема. Рекуплирането на енергия от спиране, особенно при извънградско е нищожно.
Не съм карал такава "бегачка", нека някой да се похвали и ще разберем.
Бееееее.....