Проблем с придърпване Octavia rs 2.0 tsi

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
erkort

Шкода Новак

Мнение от erkort »

Здравейте,
след цялостно обслужване в еуратек дружба на масла, филтри, свещи и накладки, се появи следния проблем при студен двигател, на около 70 градуса,когато е стрелката на температурата, колата всякаш започва да прекъсва, тресе и при потегляне придърпва,работи неравномерно, всякаш работи на 2 цилиндъра. Преди тази температура и след загряване няма такъв проблем. Не свети чек енджин-а, закарах колата и на диагностика, никакви проблеми. Колата е на реални 90к километра. В еуратек, не установиха проблем и казаха, че колата си е нормална така, което е тотален абсурд.

Моля, за съдействие, откъде може да се е създал този проблем, преди това колата нямаше никакви подобни проблеми, става въпрос за Octavia vrs 2.0 tsi 220 к.с 2016.

Благодаря предварително
didoya

Škoda Фен²

Гараж: BMW G20 330xD M-Sport

Мнение от didoya »

В ЕТ е така - ако колата не спре на пътя или не е призната сервизна акция - всичко друго е в графа "нормално". Според мен пробвай и с някой друг сервиз.
Аз бих заложил на некачествени свещи или да са оплескали нещо при смяната им.
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Ако проблема го е нямало преди посещението на сервиза, явно проблема е в някой от новите компоненти. Можеби свещи или някоя бобина да са прецакали при смяната.
Аватар
Stefanov

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia I 1.8 20V
Octavia II 2.0 TSI Facelift

Мнение от Stefanov »

didoya написа: 18.12.2020, 15:06:54 В ЕТ е така - ако колата не спре на пътя или не е призната сервизна акция - всичко друго е в графа "нормално". Според мен пробвай и с някой друг сервиз.
Аз бих заложил на некачествени свещи или да са оплескали нещо при смяната им.
Да предположим че си прав тогава аз как да си закупя Шкода щом сервиза им е абсурден.
Аватар
SilverBullet

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia Estate SCOUT MK3 1.8TSI DSG 4X4 STAGE 3
Fabia MK3 1.2 TSI DSG 110HP
Обратна връзка:

Мнение от SilverBullet »

Stefanov написа: 18.12.2020, 19:58:21 Да предположим че си прав тогава аз как да си закупя Шкода щом сервиза им е абсурден.
само в Еуратек ли правят шкоди?
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

Стефанов, в този форум доста пъти е писано кой какви перипетии е имал в този сервиз. И понякога абсурдно е много точно казано. Човека пише, че е правил обслужване при тях, че след това има проблем. Ония му казват нормално си било всичко. [smilie=fool.gif]
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
didoya

Škoda Фен²

Гараж: BMW G20 330xD M-Sport

Мнение от didoya »

Stefanov написа: 18.12.2020, 19:58:21 Да предположим че си прав тогава аз как да си закупя Шкода щом сервиза им е абсурден
Ами не знам какво да те посъветвам. Просто споделям моят опит с тях. Разбират от това, което продават/ремонтират точно толкова, колкото хората, чакащи на спирката отвън.

Приемчиците и механиците знаят само заучени фрази и проблеми и всичко друго е "нормално". За тях 2.0TSI 272 и 2.0 TSI 190 коня Gen 3b по цикъла на Будак са едни и същи двигатели, с разлика в конете само. Това е писмено становище, което получих от приемчик, спуснато му от "завода".
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”