Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на ектериор и интериор
Аз ползвам нормален прах за пране (повечето време не е течен).
Омекотител не се слага (ти знаеш), понеже запушва порите на микрофибъра.
Аз даже понякога си ги разтилам на мивката и ги минавам със сапун. После плакна и са готови.
П.С: Скоро мисля да си поръчам препаратите на Chemical Guys за кожа и някакъв полир за гуми и още някоя Monster микрофибър..
Омекотител не се слага (ти знаеш), понеже запушва порите на микрофибъра.
Аз даже понякога си ги разтилам на мивката и ги минавам със сапун. После плакна и са готови.
П.С: Скоро мисля да си поръчам препаратите на Chemical Guys за кожа и някакъв полир за гуми и още някоя Monster микрофибър..

- Sawyer
- Гараж: ///
Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на ектериор и интериор
Голямата микрофибърна кърпа е ненормална. Препоръчвам! Пусна 1-2 влакънца, но го отдавам на това, че е нова.
Пробва ли ръкавицата?
Пробва ли ръкавицата?
- BlackPearl
Не съм, мисля да я сефтосам другата седмица.
Колата не беше мръсна тази , понеже я полирах миналата и ще пропусна.
Иначе, сега гледам , имат в сайта и препарат.
http://detailingstorebg.com/special-cle ... oncentrate
Дали е добър- не знам.
Аз моята кола първо и правя едно хубаво предварително измиване, после с ръкавицата и накрая с микрофибъра.
Като цяло не ми се зацапва.
Имам други 4 кърпи, останаха 2, че 2те ги хвърлих.
Те са за полиране: с едната махам ваксата, с другата правя полировка. Същата работа и за детайлър спрея: с едната бърша с другата полирам.
Ама аз тези другите си ги ползвам - нормални микрофибъри. Не са нещо специално.
Колата не беше мръсна тази , понеже я полирах миналата и ще пропусна.
Иначе, сега гледам , имат в сайта и препарат.
http://detailingstorebg.com/special-cle ... oncentrate
Дали е добър- не знам.
Аз моята кола първо и правя едно хубаво предварително измиване, после с ръкавицата и накрая с микрофибъра.
Като цяло не ми се зацапва.
Имам други 4 кърпи, останаха 2, че 2те ги хвърлих.
Те са за полиране: с едната махам ваксата, с другата правя полировка. Същата работа и за детайлър спрея: с едната бърша с другата полирам.
Ама аз тези другите си ги ползвам - нормални микрофибъри. Не са нещо специално.

- Sawyer
И аз този препарат мернах онзи ден и се зачудих има ли смисъл от него, или мога да пера микрофибърни неща с каквото дойде без омекотител. След първото пране с нормален препарат не ги усещам различно на допир.
Какво имаш предвид като казваш "предварително измиване"? Вероятно тъп въпрос, обаче тепърва прохождам в миенето.
Аз я полях много старателно, отмивайки основната мръсотия (без търкане), след което за шампоана и ръкавицата останаха общо взето пръски кал по боята и следи от насекоми (почнаха да се появяват). Накрая старателно подсушаване с голямата микрофибърна кърпа и я оставих на открито (но не на слънце) да доизсъхне.
Какво имаш предвид като казваш "предварително измиване"? Вероятно тъп въпрос, обаче тепърва прохождам в миенето.
Аз я полях много старателно, отмивайки основната мръсотия (без търкане), след което за шампоана и ръкавицата останаха общо взето пръски кал по боята и следи от насекоми (почнаха да се появяват). Накрая старателно подсушаване с голямата микрофибърна кърпа и я оставих на открито (но не на слънце) да доизсъхне.
- BlackPearl
Да, точно.
Предварително измиване, да падне мръсотията.
Ако има мушички, те се накипват
.
После пръскам, пак и почвам с ръкавицата и шампоан.
И накрая като я измия хубаво правя следното:
- или намалявам наклягането (понеже машината позволява) и пръскам (ама напоследък не го правя това често)
- дърпам се по-назад и пръскам малко нагоре във въздуха.
Целта и на двете неща е- да стане едва ли не като мъгла/дъжд- цялата кола става на миниатюрни капчици.
По този начин лесно я минавам първо с перо (само за колата) и след това с кърпата.
Предварително измиване, да падне мръсотията.
Ако има мушички, те се накипват
После пръскам, пак и почвам с ръкавицата и шампоан.
И накрая като я измия хубаво правя следното:
- или намалявам наклягането (понеже машината позволява) и пръскам (ама напоследък не го правя това често)
- дърпам се по-назад и пръскам малко нагоре във въздуха.
Целта и на двете неща е- да стане едва ли не като мъгла/дъжд- цялата кола става на миниатюрни капчици.
По този начин лесно я минавам първо с перо (само за колата) и след това с кърпата.

- Sawyer
Трябва да ти гледам някой път цялата процедура някак. Усещам, че ще има много какво да се научи. 
Първоначалното изплакване с топла (или поне хладка, не студена) вода ли го правиш?
Първоначалното изплакване с топла (или поне хладка, не студена) вода ли го правиш?
- BlackPearl
Ако не е много мръсна колата- студена.
Ако има мушички и повече мръсотия, боцам топлото на машината- 35-50градуса я настройвам.
Ако има мушички и повече мръсотия, боцам топлото на машината- 35-50градуса я настройвам.

- BlackSpot
- Гараж: Skoda Octavia 3, 2.0 TDI
Skoda Fabia 2, 1.4 TDI
Благодарение на Вас и аз много се надъхах за по-хубава микрофибърна кърпа. Поръчах си такава като на Исята, Monster Blue. Е - мега добра е! Супер бързо подсушавам всички детайли, много ме кефи 
Поздрави!
Поздрави!
<= Те това е колата!- BlackPearl
Днес пристигна мострата от Иван - Sawyer.
Пробвах го на буса.
Въпреки, че не сложих много на пенообразувателя, след като нанеса пяната, после само минавам с гъбата (за буса) и мушичките падат.
На 90% всички паднаха, трудно паднаха само тези на тавана над челното стъкло, защото те са и засечени, не всеки път там се мие до блясък.
Много е добър шампоана. Утре на колата отива, а защо не и следобед и ще направя клипче.
Направих си една хубава поръчка с 5-6 неща от магазина....да се заредя пак за утре.
Поздрави!
Иване, имам да черпя....
Пробвах го на буса.
Въпреки, че не сложих много на пенообразувателя, след като нанеса пяната, после само минавам с гъбата (за буса) и мушичките падат.
На 90% всички паднаха, трудно паднаха само тези на тавана над челното стъкло, защото те са и засечени, не всеки път там се мие до блясък.
Много е добър шампоана. Утре на колата отива, а защо не и следобед и ще направя клипче.
Направих си една хубава поръчка с 5-6 неща от магазина....да се заредя пак за утре.
Поздрави!
Иване, имам да черпя....

- Sawyer
Страшно е пенлив дори да го разпенваш на ръка, а пък си представям какво е станало с пенообразувател. Според мен 100 милилитра ще стигнат за над 10 измивания.
Радвам се, че ти е харесал. Чакаме клипчето - да видим как се мие кола на pro ниво.
Радвам се, че ти е харесал. Чакаме клипчето - да видим как се мие кола на pro ниво.
- BlackPearl
Хубаво нещо е,че всяка седмица си полирам колата и и полагам вакса.
Преди малко челосах заблуден ястреб.
С 80 карах...той стоеше кацнал на мантин елата. Сигурно ме е помислил за умряла мърша. Преден капак, джам и таван обра...
След малко снимки.
Бях с детето отзад и заради него не закона. . Намали до към 50....
Преди малко челосах заблуден ястреб.
С 80 карах...той стоеше кацнал на мантин елата. Сигурно ме е помислил за умряла мърша. Преден капак, джам и таван обра...
След малко снимки.
Бях с детето отзад и заради него не закона. . Намали до към 50....

- PRO
- Гараж: VAG PQ46 3T