Рено
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
-
didoya
- Гараж: BMW G20 330xD M-Sport
Рено
@odo,
Покарах до 20-на км сега, ама повече от 110 не вдигнах, че на околовръстното има камери.
Не ми се стори да е шумен, а мотора да не кажа че в ниски обороти е и по-тих. На високи скорости очаквам да стане по-шумно, все пак е нисък клас СУВ.
Аз пък си припомних колко гадно е мапната DQ381, и си припомних колко добре са мапнати S и D на EDC7. Никога не си на 1100-1200 оборота на висока предавка, а в малкото случаи, когато си на около 1500 го няма това глухо бучене и вибрации от борбата на мотора с турбодупката.
В общи линии дори и от тези 20км бих казал, че за тези пари, в този сегмент тази количка е бомба!
Повече и по-обективни впечатления като и направим 1000км около празниците, във всякакви режими. Аз чудеса не очаквам, но определено на пръв поглед изглежда много кола за парите си.
Покарах до 20-на км сега, ама повече от 110 не вдигнах, че на околовръстното има камери.
Не ми се стори да е шумен, а мотора да не кажа че в ниски обороти е и по-тих. На високи скорости очаквам да стане по-шумно, все пак е нисък клас СУВ.
Аз пък си припомних колко гадно е мапната DQ381, и си припомних колко добре са мапнати S и D на EDC7. Никога не си на 1100-1200 оборота на висока предавка, а в малкото случаи, когато си на около 1500 го няма това глухо бучене и вибрации от борбата на мотора с турбодупката.
В общи линии дори и от тези 20км бих казал, че за тези пари, в този сегмент тази количка е бомба!
Повече и по-обективни впечатления като и направим 1000км около празниците, във всякакви режими. Аз чудеса не очаквам, но определено на пръв поглед изглежда много кола за парите си.
-
didoya
- odo
- Гараж: Х3 М40i
- makaveli
- Гараж: Dacia Sandero Stepway Eco-G 100,
Fiat Fiorino 1.4i,
Citroen C3- служебна
- bobo80
- Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI
Рено
Колеги ако щете вярвайте, но лятото купих една О1 FL Пусках тема. Съживих я от - до и я направих службарка. В тази кола само подлакътника издава гаден скърцащ звук. Всичко друго е бетон. Уникална сглобка. Колегите също са изумени така, че не е като да съм предобеден.
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Рено
ТОП 

- vankissa
- Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154
Рено
Тази мисъл все още узрява в мен... И най-много ме притеснява момента, че няма как всичко да се случи с Revo, а трябва да правим хибридче с TVS. И нямаше да е проблем, ако не бе славата на БГ Дилъра.didoya написа: 14.12.2020, 21:37:13 2. Жертвам гаранцията и ремапвам кутия и мотор, така че да не ме вбесяват.
@didoya, сега като ти гледам джантите и пак се ядосвам... Двуцветни са нали?
Понеже поръчах колата с 18-ки, които са само един вариант - двуцветни. И искам оферта за 17-ки, да изглеждат като 18-ките, т.е. пак двуцветни. Но те понеже до сега не са правили поръчка - не знаят каква е разликата между двата номера в каталога с аксесоари.
Гледам аз 18-ките - единствени в каталога с номер 40 30 026 43R (Алуминиева джанта 18” - Pasadena)
Гледам 17-ките - 40 30 021 11R (Алуминиева джанта 17” - Bahamas) – Диамантено сиви Erbé
- 40 30 090 43R (Алуминиева джанта 17” - Bahamas) – Диамантено сребристи
Чудя се и решавам, че съвпадение в последните 3 символа няма да е случайно и поръчвам 40 30 090 43R, след като така и не получих разяснение кой номер какво е (вече бе ясно, че ще доставят колата и драмата с моторизацията бе намерила решение). И идват едноцветни....
И това го забелязвам на приемо-предаването, когато иначе страшно любезният и услужлив търговец се опитва да ме убеди, че джантите на нашата кола са същите като тези в шоурума, които също са едноцветни, но на приглушена светлина релефа ги прави да изглеждат като двуцветни... Светих ги с телефона в шоурума и в бързината повярвах, че съм се заблудил и релефа създава илюзьорна представа за оцветяването. Докато не видях твоите снимки...
-
didoya
Рено
Двуцветни са, да. И двата комплекта - тези с които дойде и тези, които взех за зимните (те всъщност са еднакви:) ).
А тук решение има и то се казва "APR" - имат ремап и за мотора, и за кутията. И този за мотора им по графики поне е по-приятен за ежедневно каране от тези на Рево, който влошава торка в ниските обороти. В Гърция на 4 часа път има няколко дилъра.vankissa написа: 15.12.2020, 12:53:45 Тази мисъл все още узрява в мен... И най-много ме притеснява момента, че няма как всичко да се случи с Revo, а трябва да правим хибридче с TVS. И нямаше да е проблем, ако не бе славата на БГ Дилъра.
https://www.goapr.com/products/software ... -IS38-8SPD
https://www.goapr.com/products/software ... -DQ381-MQB
Аз почти съм решил, че ако тази кола ще остава в мен ще я направя така, че да не ме вбесява:) Дал съм си един месец да ми узрее идеята и да реша какво да правя.