Смяна на моторно масло. Каква спецификация масло да сложа? Колко често се сменя моторното масло?

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

Смяна на моторно масло. Каква спецификация масло да сложа? Колко често се сменя моторното масло?

Мнение от zar »

За момента Равенола е без грешка при мен.Ще продължавам да го ползвам ако продължи да държи това качество и в бъдеще :)
Dieselgate Team member
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

Аз съм вече с три поредни смени. Първия път VPD и после два RUP-a. Чудно масло. [smilie=hunter.gif]
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Аз също вече направих една смяна с VMP, без оплаквания.
Бееееее.....
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

В момента сменям маслото на другата кола - двигателно и в скоростите. Равенол са и двете. Това в скоростите е прозрачно направо.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Баси модерния тотал, даже си има qr код за приложението да си провериш дали е истински. Даже в сфа като бях не видях такива туби със запечатка.ИзображениеИзображение
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Мнение от zar »

skodko, Намерил си го пак от някое специално място ;) Това за Фабиана ,нали?
Последно промяна от zar на 07.12.2020, 20:21:10, променено общо 1 път.
Dieselgate Team member
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До @skodko - От къде е внос този "Total"?
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Обратна връзка:

Мнение от skodko »

@zar от интеркарс го взех 11.50 на литър моя цена. Не знам от къде е внос, на тубата пише engineered in France, manifactured in e.u.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Равенол-а като го взимах за пръв път, още Цецо не беше се появил май във форума изобщо, беше и той на опаковката с баркод за автентичност и проверка в сайта. От както взимам от @ЦецоNOL обаче, хич не го човъркам да го проверявам
edinichensluchai

Škoda Фен²

Гараж: 2018 Skoda Superb 3 L&K 2.0 TDI 150 hp 7DSG

Мнение от edinichensluchai »

Привет на всички от мен - зачетох се малко в различните постове за маслото и реших и аз да се изкажа (без някой да ме е питал).

Като цяло разбрах, че повечето колеги смятат оригиналното масло продавано в ЕТ за сравнително ниско качество и препоръчват да се замени с друго което според разбирането е по-качествено. Не се смятам за голям разбирач по темата масла, но работейки в друга индустрия с много ясно дефинирани критерии за качество (бих казал най-високо възможните) - всички продукти отговарящи на дадена спецификация без значение от производителя, са еднакво подходящи и годни за употреба. Сменил съм поне 6 чисто нови коли от различни марки (къде служебни, къде лични) и всяка от тях е била обслужвана само в официален сервиз с оригинално масло - никакви проблеми никога не са имали, а всяка от колите е минавала поне 150,000 км (и после е изчезвала от хоризонта ми, но това не значи, че е имала проблеми - просто не знам какви са им били съдбите). НО предишната ми октавия я продадох на 270+К км само с оригинално масло и никога не е имала и тя проблем, а новият и собственик (които е мой приятел) вече и направи 310К и не е казал нищо да и се е случило, и знам, че продължава да я обслужва в ЕТ.

И само за информация - маслото което е явният фаворит сред колегите и се хвали много във форума колко по-добро е (не искам да му споменавам името) - в така "прехвалената" Германия се продава в Кауфланд, Реал, Макро(Метро) на един рафт с другите му сходни Кастрол, Мотул, Шел, Лики и тн.....та лично мнение без да искам ни най-малко да омаловажа качествата му без да разбирам - надали е толкова ексклузивно и по-добро.
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До @edinichensluchai -
edinichensluchai написа: 08.12.2020, 00:59:43 всички продукти отговарящи на дадена спецификация без значение от производителя, са еднакво подходящи и годни за употреба.
Защо реши, че една спецификацията значи най-доброто и не може да има по-добро?
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Колега, това че са наредени на един рафт в магазина не значи, че всички са еднакво качество. По тая логика налей си кауфланд масло, нали отговаря на спецификацията... Нали за това сме авто фенове, обичаме да си "глезим" колите с качествени части и консумативи. Явно просто не си достатъчно фен, за да се ровиш и интересуваш кое на каква база е произведено, с какъв пакет добавки и т.н.
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Мнение от zar »

edinichensluchai написа: 08.12.2020, 00:59:43 в така "прехвалената" Германия се продава в Кауфланд, Реал, Макро(Метро) на един рафт с другите му сходни
Да, там се продава ,но пък аз лично предпочитам от рафта там да си го купя ,отколкото от тукашните рафтове в същите вериги ;)
Dieselgate Team member
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

@edinichensluchai, логиката ти за Кауфланд е просто желязна [smilie=sarcastic.gif] Ама то там на един рафт продават и бири, пък гледам цената бая се различава - има по 60 ст., има и по 4лв. Чувствам се доста тъпо в момента, че съм си взимал по-скъпа бира от Кауфланд, след като явно там само боклуци продават...
Изображение
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

@edinichensluchai, това е моторно масло за автомобили, не ракетно гориво. Не разбирам защо да го няма по рафтовете на магазини, в които се продава всичко.
[smilie=sarcastic.gif]
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”