Тук има доста дебати по темата
Октавията на Ники
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
Октавията на Ники
Dieselgate Team member
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Октавията на Ники
Добре де,ако не я изпръскате,какво я правите?Пазите я за лятото ли?
Направо се излагате с тея въпроси,чесНо
"Как да си източа течността за чистачки"
Леле леле лелеееее
Как да заредя с пистолета на бензиноколонката,някой ще пусне ли тема със 50стр.последващи отговори![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
"Как да си източа течността за чистачки"
Леле леле лелеееее
Как да заредя с пистолета на бензиноколонката,някой ще пусне ли тема със 50стр.последващи отговори
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Октавията на Ники
А защо просто не наливате малко повече концентрат в този случай, за да сте сигурни, че няма да замръзне?
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Октавията на Ники
Лятната и зимната течност за чистачки имат различни основни съставки. Добавянето на концентрат зимна не е решение. Лятната няма да замръзне толкова лесно, но е добре да се изхаби и тогава да се сипе зимна в предписаното съотношение.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
-
nsavov90
- Гараж: Octavia 2, DSG, 2.0 TDI-BMM
Октавията на Ники
Да, слагам я в шише и в мазето да отлежава.
![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Октавията на Ники
@kalata, да ама течноста на @JORDITO е универсална и може да се ползва както зимата, така и лятото. И на етикета си пише в какво съотношение да се разрежда зимата и какво лятото. А бая народ тук сме точно с такава течност.
-
pepi
- Гараж: Octavia
Октавията на Ники
Честито и от мен! Със здраве да си я ползвате. Тоя праг обаче ми се вижда, е трябвало на ПДР да го дръпнете и да се тампонира с боя леко. Че предполагам бояджията бая кит е налял там. А точно на това място не е особено ок. Поздравления за фолиото. Малко хора го лепят след боя.Аз искам да питам относно полир-машината - доволен ли си, каква е и какви апликатори ползваш?
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Октавията на Ники
Е за неговата нищо не мога да кажа, освен да я препоръчам.
По принцип зимна течност за чистачки може да се използва и през лятото, спор няма. Обратното не се препоръчва.
Но пък в хубавите летни течности има допълнителни сапуни, които по-лесно чистят стъклото през топлата част на годината.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
-
nsavov90
Октавията на Ники
Каза ми, че с обратен чук го е издърпал. Нямам идея за количеството кит. Пробвах с почукване и не откривам голяма разлика в кънтенето. Мога само да гадая дали е направено добре.pepi написа: 30.11.2020, 20:17:26 Тоя праг обаче ми се вижда, е трябвало на ПДР да го дръпнете и да се тампонира с боя леко. Че предполагам бояджията бая кит е налял там. А точно на това място не е особено ок. Поздравления за фолиото. Малко хора го лепят след боя.Аз искам да питам относно полир-машината - доволен ли си, каква е и какви апликатори ползваш?
Фолио държах да се сложи, защото по старото имаше доста наранявания, което говори само едно - върши работа и пази от камъчета от предните гуми.
Относно машината - мисля, че е добре за непретенциозна употреба. Регулират се оборотите. Всички продукти на Райдер са с 3 години гаранция, така че няма какво да й мислиш. Купих я от бриколаж, цената беше около 90лв. Има в комплекта киче за полиране- май беше 180мм. Купих си отделно от магазин за автобои гъба за пастиране - около 13лв.
Ако ще си пастирате фаровете, трябва ви и водна шкурка. Най-добре е да се ползва винтоверт и да му се сложи накрайник с гъба, че с голямата машина може да се направят някои бели.
Пастите, които ползвах са наливни:
1-ва паста е най-едрата;
2-ра е малко по-ситна;
3-та е полираща - за блясък и гланц.
Цената беше около 6-7лв на 100гр.
Разходната норма е около 200-250гр от всяка, за цялото комби. Разбира се, при по-лъскава кола, може да падне нормата или да се пропусне 1-ва паста.
Съвет: винаги облепвайте с хартиено тиксо всички пластмаси и уплътнения, че стават в бял цвят и нямат миене.
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Октавията на Ники
За мен лично не бит трябвало да има проблем да се смеси лятна течност със зимна до изпръскването.
Аз за лятото предлагам един продукт с Ph=7, който се разрежда в съотношение 1:500 с вода. По съдржание е много висока концентрация на сапуни. Този продукт се смесва със зимна течност без грижи. Личен опит над 10 години.
По принцип в лятната течност по магазините също има съдържание на денатуриран спирт, алкални повърхностно активни вещества и ароматизатори.
В предлаганата от мен зимна течност също има сапуни и есенция на ябълка. Просто количеството на етилов алкохол и етилен гликол е разликата.
Затова не виждам проблем да се смесят.
Аз за лятото предлагам един продукт с Ph=7, който се разрежда в съотношение 1:500 с вода. По съдржание е много висока концентрация на сапуни. Този продукт се смесва със зимна течност без грижи. Личен опит над 10 години.
По принцип в лятната течност по магазините също има съдържание на денатуриран спирт, алкални повърхностно активни вещества и ароматизатори.
В предлаганата от мен зимна течност също има сапуни и есенция на ябълка. Просто количеството на етилов алкохол и етилен гликол е разликата.
Затова не виждам проблем да се смесят.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
-
nsavov90
Октавията на Ники
Здравей, колега,JORDITO написа: 30.11.2020, 20:58:30 В предлаганата от мен зимна течност също има сапуни и есенция на ябълка. Просто количеството на етилов алкохол и етилен гликол е разликата.
Къде мога да видя продуктите, които предлагаш?
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
Октавията на Ники
Dieselgate Team member
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Октавията на Ники
nsavov90,
Зимната течност е:
viewtopic.php?f=73&t=1268
За лятото продуктът, не е изрично упоменат като лятна течност. Индустриален препарат за почистване на фасади от стъкло. Ползва се и от фирмите произвеждащи стъклопакети. Аз му намерих приложение в казанчето на колата.
Зимната течност е:
viewtopic.php?f=73&t=1268
За лятото продуктът, не е изрично упоменат като лятна течност. Индустриален препарат за почистване на фасади от стъкло. Ползва се и от фирмите произвеждащи стъклопакети. Аз му намерих приложение в казанчето на колата.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
-
nsavov90
Октавията на Ники
@zar, много благодаря. Сега ще разгледам.
@JORDITO, благодаря.
@JORDITO, благодаря.
- lubomirov1985
- Гараж: 1. Mercedes - Benz W164, Edition 10 - 320 cdi 4matic
2. Land Rover Freelander 2.0 TDI
Октавията на Ники
Честито,адаш. Много безаварийни километри и положителни емоции 
Бирата е божествена напитка!
Доставя ти удоволствие и когато влиза и когато излиза!
Доставя ти удоволствие и когато влиза и когато излиза!