Какви лампи да сложа на колата? Външно и интериорно осветление (Halogen, LED, XENON, Laser)

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Какви лампи да сложа на колата? Външно и интериорно осветление (Halogen, LED, XENON, Laser)

Мнение от kalata »

Цецо75 написа: 23.11.2020, 19:32:51 До колкото си спомням
Аз само за на Самуил колата се сещам. Но темата е изчистена, а и снимките ги няма вече. Тук май наистина няма друг с тоя ъпгрейд.
Пак ме зачовърка нещо да си правя. Не искам да слагам лед лампа в рефлектора. На другата кола отдавна съм си монтирал такива дневни с четири ледчета в кръгло тяло и много ме кефи как изглежда, а и как свети.
Иначе точно с тоя кит от Фабия/Октавия РС става най-културно. Едно малко преходно кабелче 10см се прави (от Н8 цокъл към цокъла на дневните, с едно съпротивление, за да лъже компа и готово). Оригиналната инсталация си остава. Аз така или иначе съм задал фаровете за мъгла да светят като дневни - нищо няма да пипам излишно.
Гледам покрай черния петък и авточастите са ги свалили от днеска и тия фарчета са към стотина евро та се чудя дали да не си поръчам един комплект.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Е щом знаеш монтажната схема, стреляй. Наистина с повече ледове изглежда по-яко.
Бееееее.....
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Мнение от kalata »

Нов въпрос имам: кой от вас с О2 има лампичка в пепелника пред скоростния лост? Моята е Елеганс, обаче нямам лампичка. Преди малко открих, че куплунга си е там отзад оставен, инсталацията е налична, но лампичка няма.
Дали е само в L&K?
Някой ако помогне с партномер ще бъде супер.
Ей тук трябва да е по принцип:
Изображение
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
optimax

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавия 2 Комби 1.9тди 4х4
Фолксваген Пасат комби 2.8 V6 4моушън

Мнение от optimax »

kalata, нашата не е Лк ама има лампа в пепелника...май.Но я няма колата тук да проверя.Можеш ли да покажеш това за четирите леда в кръгло тяло?
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

Мнение от zar »

optimax написа: 29.11.2020, 20:52:30 Можеш ли да покажеш това за четирите леда в кръгло тяло?
Ето това има предвид @kalata, :
https://www.tarostrade.com/drl-light-sc ... 2008-right
Dieselgate Team member
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Мнение от kalata »

Ей тука са най-евтини - към € 108 щото още е блек фрайдей [smilie=sarcastic.gif]
http://www.superskoda.com/Skoda/OCTAVIA ... I-RS-model

Кажете за тая лампичка де - искам да си я намеря отнякъде. Има куплунг, работи, ама лампето го нема.
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

Ето каква е разликата отзад на Октавия 3 ФЛ

Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
Aelyon

Škoda Фен

Гараж: Superb 2 2013 LB 2.0 170

Мнение от Aelyon »

Малко да съживя темата, тъй като ми изгоря дясната дневна крушка, днес купих един осрам p21w. Но като го сложа, някак си не свети като левия и веднага почнах да ровя из Али-то.
https://m.aliexpress.com/item/400038534 ... .jpg_.webp

Попаднах на тези Лед-ки, прочетох че не дават грешка. Как ви се виждат?
Spunk

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia Octavia II Combi 1.9 TDI 4X4 (105 Hp) 2006

Мнение от Spunk »

Днес монтирахме това на О2 и много добре свети. Имам си дневни светлини :)
https://www.aliexpress.com/item/4000366 ... BUgBqG5ETw
Изображение
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Проба - грешка е. Едва ли някой е пробвал точно тези от точно този китаец. Може и да са ок, а може и да не са.

Аз ползвам това, на С2 преди лифта не ми набива грешки, а светят по моему добре.

https://www.ebay.co.uk/itm/2x-AUXITO-38 ... SwrTFeFcTE
Бееееее.....
Аватар
Aelyon

Škoda Фен

Мнение от Aelyon »

Това с толкова много кабели, не знам колко дълго ще оцелее в дъжд и сняг. Моите дневни са долу на фара за мъгла и нали се сещаш [smilie=pardon.gif]
@Цецо75, и аз съм със префейса, ама някак си от Китай ги виждам по-бързо да пристигнат. За мен е важно да не набиват грешка, през деня да светят да светят - колко пък да светят [smilie=pardon.gif]
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Ти си знаеш ;) По принцип съм взимал и други видове на тая фирма auxito, изглеждат грамотно правени, с доста алуминии и нямат вид на събирани в гараж. Но скитаеца понятие като сигурно няма. Мисля, че продават и в алито, но аз оттам не съм ги пазарувал.

Светят си бая да ти кажа.Първо пробвах с OSRAM LED P21 - светеха като свещички, направо ме хвана яд, че ги купих. Бяха по зле от обикновенните крушки. Докато това е видимо по-силно, като я гледаш отпред. А то в крайна сметка това им е целта, да те виждат теб.

А и 2 години вече са живи, което само по себе си е постижение за китайска крушка.
Бееееее.....
Аватар
Aelyon

Škoda Фен

Мнение от Aelyon »

И тези които пуснах са auxito. Просто искам някои по-запознат да каже дали са ОК, че не съм в детайла много - тук таме по форума съм чел.
Иначе не ми е проблем и от eBay-a, ама от китайците съм приятно изненадан напоследък с доставките - доста са бързи.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Ами първия си. 50%.... [smilie=sarcastic.gif]
Бееееее.....
marvel

Шкода Новак

Гараж: OCTAVIA 2 2006 2.0 FSI
DUSTER ECO-G 2023

Мнение от marvel »

Aelyon написа: 22.12.2020, 19:17:32 Малко да съживя темата, тъй като ми изгоря дясната дневна крушка, днес купих един осрам p21w. Но като го сложа, някак си не свети като левия и веднага почнах да ровя из Али-то.
https://m.aliexpress.com/item/400038534 ... .jpg_.webp

Попаднах на тези Лед-ки, прочетох че не дават грешка. Как ви се виждат?
Сложих си такива на задната, че паркирам назад по тъмно на кофти място. Доволен съм как светят и няма грешки.
Колега @Spunk, може ли клипче да видим как се е получило?
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”