Факт. За съжаление. Като сваляш DPF, махаш и EGR-а. Него пък съвсем няма как да те "хвант", че си го ампутирал.tuningmania написа: 23.11.2020, 12:23:29 минават абсолютно съвсем безпроблемно Годишен Технически Преглед. На прегледа се мери едно а филтъра спира друго.
DPF принцип на работа
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
DPF принцип на работа
Бееееее.....
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
DPF принцип на работа
При махане на DPF теоретично не пада ли обратното налягане на Турбото , а това доколкото знам има негативи разни ? Интересно ми е и звука не се ли променя, защото си е бая бабанка питата и като се изтърбуши остава един празен обем с бая кофти завихряния и ниска скорост на изходящите газове. В тоя ред на мисли, не се ли пипват малко вътре нещата, ако искаш да е като хората, някаква тръба на дупки от неръждавейка, вати разни и т.н. ?
ЕГР-а какво му пречи да си остане на работи при изкорубен DPF ?
ЕГР-а какво му пречи да си остане на работи при изкорубен DPF ?
- makaveli
- Гараж: Dacia Sandero Stepway Eco-G 100,
Fiat Fiorino 1.4i,
Citroen C3- служебна
DPF принцип на работа
Когато махах моя dpf на CAYC, държах да ми кажат кое и как се маха. Момчето ме заведе под колата и каза "... ей тука сваляме режем и вадим само дпф-а а катализатора си го оставяме и затваряме" а бурията беше само 1, или май имаше една по малка след това???
- DoH_KuXoT
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
DPF принцип на работа
ЕГР-на тия коли си е консуматив. Въпроса не е дали, а кога. Като се има предвид, че говорим за 4х4 и разглобяването е един ден... обикновенно се прави масова резекция и се приключва. Дали е проблем за колата липсата на EGR... не се наемам да коментирам, мнения са разнопосочни.DoH_KuXoT написа: 23.11.2020, 13:13:19 ЕГР-а какво му пречи да си остане на работи при изкорубен DPF ?
Знам, че в София, половината Ауди и VW от тия години са без карантия.
Бееееее.....
- DoH_KuXoT
DPF принцип на работа
Моя е сменен на 198хил , сега е на 228хил причината е била протекъл охладител. Не съм 4х4 . Според мен ЕГР спомага за загряването на и без това бавно загряващия дизел/
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
DPF принцип на работа
Факт. Но когато на Ганьо му кажеш 1300 лв. смяна на ЕГР и набързо му става топло и без ЕГРDoH_KuXoT написа: 23.11.2020, 13:52:40 Според мен ЕГР спомага за загряването на и без това бавно загряващия дизел
Бееееее.....
- kras4o
- Гараж: Superb Scout Diesel, 2021
DPF принцип на работа
Явно аз нещо не правя правилно. взех такова icar, връзвам през блутут, парола 1234 и ваг дпф пак не го засича...tuningmania написа: 15.10.2020, 17:46:44 До @kras4o - Аз ползвам един, закупен преди около 5 Години от "Conrad". Миналата Година купих два броя за Приятели от тази обява и още бачкат: Натисни Точно Тук![]()
А баш днес на Цар Борис ми светна за секунди съобщение за филтъра и после го нямаше в историята със съобщенията
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
DPF принцип на работа
До @kras4o - Ако правилно ТЕ разбрах, мобилния ТИ телефон намира "I Car"-а през "Bluetooth"-а, "Pair"-ва се с код "1234" или "12345" (не помня как беше при мен). До тук добре. След това, в менюто на "Vag Dpf", задаваш ли "Pair"-натия "I Car"? При мен е с име "V Link"..

Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
DPF принцип на работа
Само като отметка,ще отбележа,че като офнеш агр а,удължаваш доста живота на дпф а ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
DPF принцип на работа
Вярно е, защото се вдига темп. В цилиндъра, съответно повече нох и по -малко сажди.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- kras4o
- Гараж: Superb Scout Diesel, 2021
- stoenjo
- Гараж: Superb 2 FL 2.0 140
DPF принцип на работа
Здравейте и за много години! Ще направя пост с малко повече снимки, но ми се иска да ви споделя последната си одисея с ДПФ-а. След седмица - две ще правя даунгрейд на Еко софтуера, ще се радвам на мненията ви по ситуацията по-долу. Предварително казвам, че се позовавам на стойностите от ВАГ ДПФ приложението, което може да не е съвсем релевантно.
Тази сутрин запалих колата, наложи ми се да направя само около километър и да се прибера, и преди да я загася си пуснах приложението да видя докъде се е напълнил филтъра. Оказа се, че от последната регенерация са минали над 700 км и сме запълнени на 100% (че и малко повече) и следва регенерация:
Имах свободно време и започнах да обикалям околовръсното и едновременно да следя какво става в приложението. Може би в началото не беше още загряла, но след около 30 км возене беше успяло да свали само 1 процент:

Карах както съм чел из форума - на 3та с 2500-3000 оборота, с всички консуматори в колата включени.
Изглежда след още 10-15 километра нямаше особен ефект, тъй кат според приложението се беше поотказала на около 88%
Странното е, че като спра на място (за да обърна) или се движа по надолнище пак с 2500 оборота температурата във филтъра доста падаше и на практика спираше да гори сажди, а съм чел някои от вас да казват, че активните регенерации успяват и при градско каране да си ги направят.
След 5-10 километра пак започна да се затопля (според приложението) и реших да тръгна нагоре към Витоша. Понеже пътя не позволява висока скорост, карах на 2ра с около 3000 оборота. Това се оказа до момента най-подходящо за регенериране, тъй като докато стигна до горе успя да падне до 37% стойността:

Като тръгнах надолу вече абсолютно нищо не свали като стойност (даже покачи малко) нищо, че изписваше още регенерация. Реших да се прибирам и тъкмо свивам към вкъщи и ми светна лампата на таблото за ДПФ. Погледнаг приложението да няма някаква грешка, но там си показваше 37 процента на запълненост. Ядосах се много, но не исках да влиза в авариен режим (вече ми го е правила този номер) и я изкарах на магистралата да продухам окончателно. Тъкмо я понатъпих на 4та с 3000 км и за има няма 5 минути свали стойностите до 24% и завърши:
С това цялото приключение ми коства почти час и половина и много изпилени нерви
Тук идват и моите няколко въпроса, на които ще се радвам да си дадете мнението:
1. Според приложението регенерациите са на около 350км градско и над 700км извънградско. Това би трябвало да значи, че има още животец, но пък с тези трудни регенерации дали не наклонява везните към край на живота?
2. Според вас правилни ли са условията, които създавам за регенерация и има ли какво друго да направя?
3. Нормално ли е при спиране дори за 10 секунди на светофар или падане на оборотите температурата във филтъра веднага да пада и да спира да гори сажди?
4. Има ли шанс с даунгрейд на софтуера нещата да се подобрят и регенерациите да се съкратят (като времетраене).
5. Защо лампата на таблото светна при стойности според приложението около 8гр (38% запълване), като според производителя тя трябва да се активира при 40гр сажди? Може би е защото регенерацията не е завършена дълго време, но тогава по мое разбиране би трябвало просто да се откаже да регенерира.
Благодаря предварително и се извинявам за дългия пост.
Тази сутрин запалих колата, наложи ми се да направя само около километър и да се прибера, и преди да я загася си пуснах приложението да видя докъде се е напълнил филтъра. Оказа се, че от последната регенерация са минали над 700 км и сме запълнени на 100% (че и малко повече) и следва регенерация:

Имах свободно време и започнах да обикалям околовръсното и едновременно да следя какво става в приложението. Може би в началото не беше още загряла, но след около 30 км возене беше успяло да свали само 1 процент:

Карах както съм чел из форума - на 3та с 2500-3000 оборота, с всички консуматори в колата включени.
Изглежда след още 10-15 километра нямаше особен ефект, тъй кат според приложението се беше поотказала на около 88%

Странното е, че като спра на място (за да обърна) или се движа по надолнище пак с 2500 оборота температурата във филтъра доста падаше и на практика спираше да гори сажди, а съм чел някои от вас да казват, че активните регенерации успяват и при градско каране да си ги направят.
След 5-10 километра пак започна да се затопля (според приложението) и реших да тръгна нагоре към Витоша. Понеже пътя не позволява висока скорост, карах на 2ра с около 3000 оборота. Това се оказа до момента най-подходящо за регенериране, тъй като докато стигна до горе успя да падне до 37% стойността:

Като тръгнах надолу вече абсолютно нищо не свали като стойност (даже покачи малко) нищо, че изписваше още регенерация. Реших да се прибирам и тъкмо свивам към вкъщи и ми светна лампата на таблото за ДПФ. Погледнаг приложението да няма някаква грешка, но там си показваше 37 процента на запълненост. Ядосах се много, но не исках да влиза в авариен режим (вече ми го е правила този номер) и я изкарах на магистралата да продухам окончателно. Тъкмо я понатъпих на 4та с 3000 км и за има няма 5 минути свали стойностите до 24% и завърши:

С това цялото приключение ми коства почти час и половина и много изпилени нерви
Тук идват и моите няколко въпроса, на които ще се радвам да си дадете мнението:
1. Според приложението регенерациите са на около 350км градско и над 700км извънградско. Това би трябвало да значи, че има още животец, но пък с тези трудни регенерации дали не наклонява везните към край на живота?
2. Според вас правилни ли са условията, които създавам за регенерация и има ли какво друго да направя?
3. Нормално ли е при спиране дори за 10 секунди на светофар или падане на оборотите температурата във филтъра веднага да пада и да спира да гори сажди?
4. Има ли шанс с даунгрейд на софтуера нещата да се подобрят и регенерациите да се съкратят (като времетраене).
5. Защо лампата на таблото светна при стойности според приложението около 8гр (38% запълване), като според производителя тя трябва да се активира при 40гр сажди? Може би е защото регенерацията не е завършена дълго време, но тогава по мое разбиране би трябвало просто да се откаже да регенерира.
Благодаря предварително и се извинявам за дългия пост.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
DPF принцип на работа
Мойте 5 ст. без да претендирам за вярност:
1. По спомен колата приближаваше 200 000. Според мен освен отчитането на саждите има и брояч на километрите. Към 200к просто те насилва да го смениш и толкоз. Това са само догадки, на база мои лични впечатления.
2. Да, правилни са. Не виждам какво друго можеш да направиш.
3. Да.
4. Ако съм прав за (1), то по-скоро НЕ.
5. Виж (1).
Моята кола точно около 200к започна да се държи по аналогичен начин. Но при мен съвпадна и със сдухан EGR, та нищо сигурно не мога да кажа.
1. По спомен колата приближаваше 200 000. Според мен освен отчитането на саждите има и брояч на километрите. Към 200к просто те насилва да го смениш и толкоз. Това са само догадки, на база мои лични впечатления.
2. Да, правилни са. Не виждам какво друго можеш да направиш.
3. Да.
4. Ако съм прав за (1), то по-скоро НЕ.
5. Виж (1).
Моята кола точно около 200к започна да се държи по аналогичен начин. Но при мен съвпадна и със сдухан EGR, та нищо сигурно не мога да кажа.
Бееееее.....
- stoenjo
- Гараж: Superb 2 FL 2.0 140
DPF принцип на работа
Благодаря за мненията, някакси не ми се иска да повярвам, че му свършва животеца, при приличните стойности на интервалите - доколкото знам като се позадръсти тогава зачестяват и регенерациите.
Ако това, което казваш за километрите (в което има доста резон) е вярно, и че около 200 000 те принуждава да замениш дадената част, то това би трябвало да е зададено софтуерно и ако погледнем към третия закон на Нютон за действието и противодействието, то това може и да може да се изманипулира обратно
Ще се чуя с човека, който ще ми прави манипулацията по даунгрейда на софта и ще видя и неговото мнение. Ще пиша после.
Ако това, което казваш за километрите (в което има доста резон) е вярно, и че около 200 000 те принуждава да замениш дадената част, то това би трябвало да е зададено софтуерно и ако погледнем към третия закон на Нютон за действието и противодействието, то това може и да може да се изманипулира обратно
Ще се чуя с човека, който ще ми прави манипулацията по даунгрейда на софта и ще видя и неговото мнение. Ще пиша после.